dinsdag 27 augustus 2013

Another New Addiction...

Sinds jaar en dag ben ik verslaafd aan typisch vrouwelijke (of meisjesachtige, call it what you will...) TV-series. “Grey’s Anatomy”, “Gossip Girl”, “Desperate Housewives”, “Sex & The City”, “Lipstick Jungle”, “New Girl”, “The O.C.”,... You name, I have them in my DVD closet! Al mijn vriendinnen die nood hebben aan een stevige dosis girly entertainment, weten dat ze daarvoor altijd bij mij terecht kunnen –op voorwaarde dat ik  achteraf alles onbeschadigd terugkrijg en niet tien jaar na datum, because my babies are very precious to me! Ik had al enorm veel positieve commentaren gehoord en gelezen over de HBO-serie “Girls”, en was dus al een tijdje van plan om deze te beginnen bekijken –en zo wellicht een zware nieuwe verslaving op te lopen.

Maar door de geboorte van mijn zoontje en het daarmee gepaard gaande razend drukke voorjaar is het er nog niet van gekomen. Daarbij komt nog dat mijn vriend en ik net beginnen bouwen zijn (as we speak is onze aannemer waarschijnlijk alle voorbereidingen aan het treffen op onze bouwgrond) en dat we dus gezamenlijk besloten hebben om een klein beetje minder de big spender te gaan uithangen. Enfin, toch in de mate van het mogelijke want een sober kluizenaarsbestaan is niet bepaald aan ons besteed. We like to enjoy life. Dat zal later nog wel blijken in deze blog...


Een van mijn actiepunten is geen series meer te kopen op DVD, maar ze ofwel online te bekijken, of (veel beter nog want mijn laptop is al een paar keer seriously virus-infected geweest, tot mijn grote paniek) gewoon op TV! En laat AchtTV nu net de geniale beslissingen genomen hebben om sinds vorige week woensdag “Girls” uit te zenden. Die serie die ik dus al lang wilde zien. Vanaf nu heeft mijn digicorder op woensdagavond wat extra werk, zodat ik op donderdagavond heerlijk languit kan liggen in de zetel en genieten van mijn wekelijkse portie meisjesperikelen in lovely NYC.
Waarom op donderdagavond? Wel, dat is de vaste “ventenavond” van mijn vriend. De avond waarop hij steevast een pintje (wel euh... meestal meerdere hoor) gaat pakken in zijn stamcafé met zijn maten. En wie ben ik om hem dat te verbieden? Zolang er leuke “wijvenseries” zijn, heb ik geen enkel probleem om me, myself & I “nuttig” bezig te houden op “eenzame” avonden. En boys will be boys, laat hen dus af en toe maar eens stevig pintjes gaan pakken met elkaar. Wij vrouwen gaan dan wel eens stevig shoppen ter compensatie J

Maar genoeg over de venten, terug naar de “Girls”! Ik heb enkel nog maar de pilot gezien, maar ik vind het alvast veelbelovend. De setting op zich al is fantastisch –the city that never sleeps, the city of my dreams... New York City baby! De vier hoofdpersonages hebben erg uiteenlopende karakters. Ik ken hen nog niet zo goed, maar ik denk dat Marnie qua persoonlijkheid het dichtst bij mij aanleunt, al heb ik na één aflevering ook wel al een serieuze boon voor de free-spirited bohémien Jessa. Ik ben super benieuwd naar de avonturen van de girls, en kijk dus al uit naar mijn volgende cosy Thursday night in front of the TV –al zal het niet komende donderdag zijn want dan vertoef ik in sparkling Budapest, maar daarover in een volgende blogspot ongetwijfeld meer!

A la prochaine!
Josie xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten