woensdag 28 augustus 2013

My Perfect B-Day Dinner

Onlangs ben ik toegetreden tot de club van de thirtysomethings. Ik ben niet zo’n “verjaardagsmens”, maar 30 worden is toch speciaal dus dat mocht gevierd worden. Liever geen groot feest voor mij, maar een cosy dinnerdate met de boyfriend. Sinds de geboorte van ons zoontje hebben we sowieso de regel ingevoerd om minstens één keer per maand een dinner for two te houden. As in: een avondje quality time met ons twee, lekker eten en drinken, en vooral: véél bijpraten. Intussen gaat onze kleine man logeren bij een van de vele vrijwilligers die steevast staan te popelen om hem te entertainen (lees: de grootouders die hem zo vaak mogelijk willen zien “omdat hij zo snel verandert!”). Ook al zijn we momenteel aan het bouwen en hebben we besloten om het een beetje minder breed te laten hangen, toch hadden we weer een pareltje van een resto uitgekozen.


Hier in Brugge zijn zoveel leuke restaurants, zoals Restaurant Lieven, waarover ik al veel positieve dingen had gelezen en gehoord. Niet zo goedkoop, maar wát een aangenaam kader om te tafelen! Hip en trendy, en toch ook gezellig en niet te kil. De bediening is casual en informeel –gelukkig maar want ik hou niet van stijve bedoeningen waar ik voortdurend moet opletten dat ik niet te luid babbel J

Na een gin tonic, my favourite appetizer, namen we als voorgerecht allebei het lenterolletje met kip, tijgergarnaal en pikante dip. Fris en licht, het ideale voorgerechtje. PJ nam als hoofdgerecht de rogfilet met geplette aardappel en jonge groentjes, ik koos de wilde zeebaars met risotto van shiitake en jus van limoen. Na het eten waren we het unaniem eens: this place is H.E.A.V.E.N! Zelf had ik geen plaats meer vrij voor dessert, maar PJ ging nog voor de mascarpone met rode vruchten en jus van aardbei. Iets minder geslaagd volgens hem, maar hij is gek op rode vruchten dus het kon hem toch bekoren.
Een extra pluspluntje: de toiletzeep in dit restaurant is van het merk Rituals, én er staat bijhorende handcrème. Voor een fervent “smeerster” als ikzelf zorgde dat voor een euforisch momentje na mijn toiletbezoek J

En wat zeggen we nu allemaal in koor? Juist ja:


Lieven bevindt zich in de Philipstockstraat 45 in Brugge (vlakbij de Markt). Alle info vind je op de website www.etenbijlieven.be. Zeker doen als je eens culinair wil verwend worden in Brugge!

Smakelijk!
Josie xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten