vrijdag 6 september 2013

Baby met "Bonnes Manières"

Verslaafd aan shoppen, ik was het al laaaaaaaang voor ik mama werd. Daar ga ik geen doekjes om winden. Maar sinds ik een zoontje heb, is het alleen maar erger geworden. Véél erger. Zo erg zelfs dat ik nu dubbele stress heb bij het aanbreken van een nieuw seizoen. Want ik moet nu niet alleen mijn eigen garderobe refreshen en winterproofen, maar ook die van le petit. Want ja, die moet er toch ook fashionable en trendy bijlopen, nietwaar?

Men zegt vaak dat zoontjes “beter zijn voor de portemonnee” dan dochters. Omdat er voor jongetjes bijlange niet zoveel leuke kleertjes te vinden zijn als voor de girls. Wel, als "zoontjesmama" kan ik met de hand op het hart zeggen: dat is niet zo. Echt niet. Er zijn zoveel leuke adresjes en webwinkeltjes waar ik toffe spulletjes vind voor mijn kleine man. H&M, Hema, Petit Bateau en Zara Kids zijn mijn vaste stopplaatsen wanneer ik door de winkelstraat kuier. Dé places to be als je op zoek bent naar leuke, coole babykleertjes (de eerste twee spotgoedkoop, de andere twee iets duurder maar oh so very adorable). Het valt me zeer zwaar om een van deze winkels te verlaten zonder een goedgevuld zakje in mijn koopgrage handen. Zeer zwaar, as in: ik.kan.het.niet. En nee, ik schaam me daar echt niet voor. Want zeg nu zelf, waarom zou ik? Mijn kleine pruts zien glunderen wanneer hij een nieuwe outfit aanheeft, maakt mij ook zo blij als een klein kind. Versgeshopte kleertjes uit het zakje halen, de etiketjes er netjes af snijden en ze dan een mooi plekje geven in zijn kleerkastje: daar geniet ik echt van.

Minstens even leuk is online babyshoppen. (En duizend keer gevaarlijker voor de portemonnee. Maar daar ga ik het nu niet over hebben. Misschien een andere keer.) Breng zeker eens een bezoekje aan de Belgische webshops www.spookies.be en www.monsterswithanattitude.be als je op zoek bent naar kleertjes met supertoffe retroprints en accessoires waarvan je spontaan begint te gillen: dit!wil!ik!hebben!nu!!!!!! Ik bestelde al regelmatig spulletjes bij deze webshops en ik ben zeer tevreden over de snelle levering en de vriendelijke dienstverlening van deze dames.

Er valt online nog zoveel leuks te beleven op babykleertjesgebied, maar ik wil in deze blogpost toch graag een lans breken voor mijn absolute number one: Les Bonnes Manières (www.lesbonnesmanieres.eu). Ik heb deze supercoole webshop een aantal jaren geleden, nog voor er echt sprake was van kindjes hier in Brugge, ontdekt via een klein artikeltje in “Goed Gevoel”. Daar zag ik een foto van deze übercoole Union Jack-slofjes, en toen dacht ik: als ik ooit kindjes heb, dan shop ik mij ongetwijfeld dood op deze website J


Het artikeltje heeft jaren aan de koelkast gehangen, tot de dag dat ik eindelijk een positieve zwangerschapstest aflegde. Vanaf dan was het: alle remmen los... Start to shop! Surfen maar, naar die ene website die al sinds het "Goed Gevoel"-moment in de favorieten van mijn browser was opgeslagen. Mét Visa-kaart in de aanslag natuurlijk! Uiteraard werden de slofjes al snel geleverd in Brugge, samen met –in verschillende waves, weliswaar, kwestie van mijn vriend niet op de kast te jagen –een heleboel to die for body’s en kruippakjes met superoriginele opdrukken en prints. Waar ook mijn vriend trouwens telkens weer voor smelt hoor. Als Emil een van zijn vele Bonnes Manières-pakjes draagt, wordt hij gegarandeerd overstelpt met complimentjes. En dat doet mij, très modebewuste mama, blinken van trots natuurlijk.

Quality has its price, dus verwacht je niet aan prijsjes zoals in de H&M. Maar geloof me, je zal de centjes er maar al te graag voor neertellen. Een pluspunt is ook de snelle levering in een mooi zakje. Naast kleertjes kan je er ook tal van accessoires (tutjes, handschoentjes, mutsjes, kousen, slaapzakken,...) aanschaffen. Je kan er zelfs je geboortelijst leggen! Dus bericht aan alle jonge mama’s of gewoon al wie op zoek is naar een leuk geschenkje voor een coole baby: surf zeker eens naar lesbonnesmanieres.eu. Echt doen, want je zal het je niet beklagen! Of toch wel misschien, als op het einde van de maand je Visa-afrekening toekomt... Ik zeg nu alvast sorry daarvoor!

Shop til you drop ladies!
Josie xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten