dinsdag 29 oktober 2013

Dingen die ik leuk vind en de meeste mensen niet

Net zoals er veel dingen zijn waarvan andere mensen gek zijn en ik begin te kokhalzen (zie eerdere blogpost), zijn er ook zaken die mij ontzettend blij maken en waarvan anderen spontaan – excusez-moi le mot – ’t schijt krijgen. Ik som ze even op...

Wortels all day long: tijdens mijn zwangerschap kreeg ik geen wortel door mijn strot (damn you hormones!), maar nu knabbel ik ze opnieuw lustig de hele dag door. Op het werk zorgde dat vroeger al eens voor rare blikken van mijn overwegend mannelijke collega’s (de meeste mannen redeneren namelijk als volgt: wortels zijn voor konijnen en water is voor vissen), maar nu kijkt niemand meer op van mijn keuntjestussendoortjes.

Veggie food: tofu, quorn, tempeh, seitan, groenteburger,... Mijn vriend begrijpt niet dat ik dat kan eten zonder in tranen uit te barsten (net zoals de meesten onder jullie wellicht), maar ik vind het overheerlijk. Who needs meat if you have the veggie shizzle anyway?

Vroeg opstaan: met een baby in huis ben ik sowieso vroeg uit de veren, en ik vind dat to-taal niet erg. Het gebeurt zelfs vaak dat ik voor Emil up and running ben; ik vind 6u nu eenmaal een wreed schoon uur om op te staan en onze kleine meneer slaapt meestal nog een uurtje langer. "The early bird catches the worm" is een van mijn vele mantra’s – maar lang niet iedereen gaat daarmee akkoord, dat besef ik:
 
Sporten: veel mensen hebben er een bloedhekel aan, ik sta telkens te popelen om een uurtje te kunnen gaan lopen of 70 baantjes te gaan trekken. Het is simpel: zonder sport kan ik niet functioneren.
Vlaamse schlagers: op een feestje ben ik de eerste om Willy Sommers, Sam Gooris, Bart Kaël en consoorten te gaan aanvragen bij de DJ. En die vervolgens van begin tot einde foutloos mee te kwelen. Of ik me daarvoor schaam? Neen hoor, waarom zou ik? Geef toe, van een lied als “Laat de zon in je hart” kán je toch niet anders dan vrolijk worden?


Astrid in Wonderland: you love her or you hate her... Ik vind haar totally amaaaaaazing & out-of-control awesome. En ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ik trouw haar avonturen volg op WijfTV. En die van De Lau ook, of course!

Afwassen: wij hebben in ons appartementje sowieso geen plaats voor een vaatwasmachine, dus ik moét wel afwassen. En dat vind ik ab-so-luut niet erg. Ik vind het ontspannend, het werkt voor mij zowaar therapeutisch na een werkdag. Eventjes tot mezelf komen achter de pompbak, met m’n pollen in het sop. Yep, my boyfriend is one very lucky man!
Strijken: idem dito, ook hiervan kom ik tot rust. Plus, het is ideaal om intussen al mijn opgenomen series te bekijken. Multitasken, weetjewel, datgene waar wij vrouwtjes goed in zijn.

Zo hoog mogelijke hakken dragen, zelfs al doen mijn voeten er een beetje (of heel veel) pijn van. Zelfs dán vind ik het nog leuk. Mijn voeten zijn al zodanig misvormd van al die talons dat ik op platte schoenen niet meer deftig kan gaan zonder te struikelen. Die hoge hakken, da’s gewoon een deel van mezelf. Laat mij bij wijze van afsluiter nog eens een fantastisch vrouwmens citeren:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten