woensdag 23 oktober 2013

Poepkeszalf

Ik ben bezig aan een experimentje.

Ik las op de blog van Valérie van glamourtogo.be (hele leuke blog trouwens, Valérie is onlangs ook mama geworden dus haar verhalen zijn herkenbaar) dat zij zinkzalf van haar kleintje gebruikt voor haar eigen huid. “Poepkeszalf” van de kleinen op uw gezicht smeren, op het eerste zicht leek het me ook nogal awkward. Maar het houdt wel degelijk steek hoor.

Blijkbaar zijn crèmes die zink bevatten hot in beautyland, vele merken hebben er eentje in hun gamma. Zink is essentieel voor een gezonde huid en helpt bij kloofjes, blaasjes, zweertjes, roodheid en acné. Dat wist ik eigenlijk niet. Dat je zinkzalf gebruikt wanneer de billetjes van je baby rood zijn van luieruitslag, dat weet ik dan weer wél. Je kan deze “poepkeszalf” (een propere tube welteverstaan!) dus ook gebruiken voor je eigen huidperikelen. Het is trouwens een goedkoper alternatief voor alle dure crèmes die in speciaalzaken verkrijgbaar zijn. Katching-katching!
In navolging van mijn collega-blogster ben ik dus aan het experimenteren geslaan. Sinds mijn zwangerschap heb ik last van vervelende roodheid en uitslag op m’n gezicht, vooral op mijn wangen (hormonen, was het verdict tijdens m’n zwangerschap, maar we zijn nu bijna 9 maand verder en ze zijn nog steeds niet uit mijn lijf, grrr!). Dus ik smeer nu ‘s avonds braafkes een laagje poepkescrème op mijn gezicht.

Ik gebruik trouwens Mustela omdat die superlekker ruikt:


Ik ben benieuwd wat het resultaat zal zijn... Ik heb sowieso een gevoelig huidje, dus als het tegenzit sta ik eerstdaags op met een gezicht vol rode builen en pukkels. Daar hou ik rekening mee. Anderzijds, áls het werkt, dan kan ik binnenkort paraderen met een supergaaf perzikzacht babyhuidje...

I’ll keep you posted!
Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten