zondag 3 november 2013

Point Of View

Dit weekend kwam ik, tijdens het updaten van mijn iTunes, dit nummer uit de oude muziekdoos tegen:


"Point Of View" van DB Boulevard was een grote hit in 2002. Ik vond het toen een zalig nummer, ik heb het grijsgedraaid - toen nog op mijn prehistorische walkman, dat lijkt wel ééuwen geleden! Maar om een of andere reden was ik het een beetje vergeten...

Door het opnieuw te horen kwamen er herinneringen naar boven. Over hoe ik toen in de tweede kan Germaanse zat (dat was in de tijd dat "kandidaturen" en een studierichting als "Germaanse Talen" nog bestonden, those were the days...) en dat dat een enorm zwaar jaar was, zeker voor een perfectionist als mezelve. Hoe ik samen was met Een Lief waarmee de vlam stilaan een beetje begon uit te doven. En hoe de tekst van dit nummer, in combinatie met het lekkere poppy deuntje, mij telkens blij maakte en kon opbeuren in deze niet altijd rooskleurige periode:

Can't you see
Life's easy
If you consider things
From another point of view

Het is een liedje dat eigenlijk, zoals zoveel andere, perfect bij mij past. Niet alleen toen, maar ook nu nog. En wellicht voor altijd. Want ik ben iemand die negatieve, minder leuke situaties altijd van de positieve kant probeert te bekijken. Ik ben zo iemand voor wie het glas altijd halfvol is, althans daar doe ik toch mijn stinkende best voor. Ik kan me ergeren aan zwartkijkers, vooral omdat zij er vaak in slagen om anderen ook mee te sleuren in hun pessimisme.

Een voorbeeldje: het is nu zondagavond. Het was een heerlijk lang weekend dus het vooruitzicht op een drukke werkweek is pijnlijk. Feit. Maarrrrr: volgend weekend hebben we nog helemaal NIKS gepland, en dat is al maaaaaaaaanden geleden. Bovendien is het opnieuw een lekker lang weekend. Na deze drukke werkweek dus drie volle dagen én drie avonden tijd om te relaxen, te cocoonen en te genieten samen met mijn twee mannen. Van vrijdagavond tot en met maandagavond een lege agenda: zalig. Met dat vooruitzicht verdwijnen mijn zondagavondblues als sneeuw voor de zon!

Dus als je even last hebt van negatieve gedachten, doe dan zoals ik en luister naar dit zalige nummer. Of kijk naar de videoclip, die is ook heerlijk girly en happy! Heb je zelf ook liedjes die je helpen om negatieve situaties te doorspartelen? Laat ze zeker weten, ik ben benieuwd!

Love, Josie xo

P.S. En voor wie er niet in slaagt om de zondagavond te bekijken in another way, from another point of view... Misschien kan dit kluchtje je wel een beetje opbeuren?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten