woensdag 6 november 2013

Whatsup? #2

On my wishlist: het boek De Man Van Je Leven van Arthur Japin. Ik kwam het tegen tijdens het snuisteren in Raaklijn, een vrij nieuwe boekhandel in Brugge (oase van rust in heerlijke boekengeur, aanrader voor boekenwurmen!). Ik heb Japins historische romans Een Schitterend Gebrek en De Overgave gelezen en ik vond ze top, dus ik zou zijn nieuwe boek graag willen toevoegen aan m’n persoonlijke bibliotheek. Het verhaal spreekt me enorm aan, lijkt me de ideale combinatie tussen sérieux en luchtigheid. Verder op mijn verlanglijstje: nieuwe loopschoenen zoals dit kleurrijke paar. Ik loop al 2 jaar met m’n huidig paar en hoewel ik er heel tevreden van ben, heb ik na mijn halve marathon besloten dat ik wel eens vers loopschoeisel verdien. Ik ga wel trouw blijven aan mijn “hofleverancier” Nike. Last but definitely not least wil ik me graag een nieuw strijkijzer en een nieuwe stofzuiger aanschaffen (of cadeau krijgen, gaarne!). Klinkt misschien onnozel voor velen onder jullie, maar ik ben een beetje een geschift vrouwmens dat al eens graag de pannen van het dak kuist. Daarvoor neem ik graag degelijk materiaal ter hand. Hence this wish.

Eten: ik ben dezer dagen very much into soep. Uiteraard homemade, en liefst gemaakt van pompoen, wortels, champignons of witloof. Ik zou graag ook eens dit recept van Jeroen Meus uitproberen. Ik zag het vorige week in Dagelijkse Kost op tv en, I kid you not, het kwijl liep me haast uit de mond terwijl ik het hem zag maken. Ik weet echter niet of het een haalbare kaart is voor een regelrechte keukenkluns als ik omdat Meus de gnocchi zelf maakt en ik heb zoiets nog nooit gedaan. Maar hey, het is het proberen waard en ik heb dit weekend nog niks gepland... Ik laat zeker weten of ik het gemaakt heb en of het al dan niet is uitgedraaid op een fiasco! J Ik kan natuurlijk ook de gnocchi gaan kopen in de supermarkt, maar dat is een beetje valsspelen vind ik...
Luisteren: afgelopen weekend gingen PJ en ik naar de Editors in het Sportpaleis. Een beetje tegen mijn verwachtingen in (de band is door een crisiske gegaan het afgelopen jaar) was het supergoed, dat vond ook deze recensent. De band was in form en er was vollen bak ambiance. Ik heb dat altijd na een goed concert, dat ik alle cd’s van de groep in kwestie grijs draai om de leuke herinneringen aan het optreden op te roepen. Ik heb dus deze week in de auto al veel naar mijn Editors cd’s geluisterd. Een sfeerbeeldje van zaterdagavond:
 
Verder kijk ik ook enorm uit naar de release van Direct Hits van The Killers op 11/11/2013 – ik ben een superfan van Brandon Flowers en de zijnen. Het is een compilatie-album met twee nieuwe nummers erop: Shot At The Night en Just Another Girl. Het eerste vind ik een heerlijk nummer, het tweede heb ik nog niet gehoord maar ik ben razend benieuwd.

Doen: waar ik dringend eens werk van moet maken, is een foto-album van Emil. Ik ging daar al aan beginnen tijdens mijn zwangerschapsverlof en we zijn intussen een half jaar verder, ik begin mij lichtjes te schamen... Het plan is om een mooi album te maken voor de grootouders en mettie & pettie dat ik hopelijk tegen kerst met veel trots kan overhandigen. Speaking of which, ik ga stilaan ook eens beginnen denken aan kerstcadeaus zodat ik geen last-minute stress krijg... Cadeautjes geven betekent ook cadeautjes krijgen, en dus stel ik alvast een lijstje op met geschenktips voor mezelf J Oh, en Pinterest ontdekken, dat wil ik ook graag doen. Iemand al ervaring hiermee?
Tv kijken: Op één is er een nieuwe dinsdagavondserie: Eigen Kweek. Ik heb ze geprogrammeerd en ga dit weekend kijken. Ik heb bewust nog geen reviews gelezen maar ik verwacht er veel van. Lijkt me een leuk verhaal en de hele schare topacteurs die mee spelen (Maaike Cafmeyer, Wim Willaert, Sien Eggers, Stefaan Degand,..) én de West-Vlaamse setting zijn extra redenen om te kijken. In de categorie “wijvenseries voor als ik alleen thuis ben” heb ik opnieuw de draad opgepikt van Grey’s Anatomy. De laatste aflevering die ik gezien had was de finale van seizoen 8, nog voor mijn bevalling, dus ik heb even mijn geheugen moeten opfrissen. Seizoen 9 start meteen vrij heavy dus je zal je er wellicht niet over verbazen dat ik al zitten bleiten heb voor de tv J

Proberen (en hopen dat het lukt): tickets bemachtigen voor de optredens van Arcade Fire (24/11, Hallen van Schaarbeek) en Arsenal (19/04, Lotto Arena). Ik vrees dat het voor Arcade Fire moeilijk zal worden gezien hun enorme populariteit. Maar Arsenal zou wel moeten lukken. Hun optredens zijn altijd een regelrecht feestje en op 19 april wordt PJ 31 jaar, dus het zou wel een leuk verjaardagsuitstapje zijn. Fingers crossed dat we aan tickets geraken!
Reikhalzend uitkijken naar: onze eerste wandeling met Emil in zijn draagzak. We hebben ons namelijk dit fantastische spul aangeschaft. PJ en ik gaan graag op stap en gingen, voor Emil er was, vaak op trot op het strand, in de duinen, in het bos,... Met een buggy is dat niet zo evident, vandaar onze nieuwe aankoop. PJ is het ding gaan uittesten met onze aap erbij, en hij vond het leuk om high & dry op papa’s rug te zitten. Ik denk dus dat het leuk gaat worden, can’t wait! J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten