maandag 25 november 2013

Whatsup? #4

Na een leuk maar druk weekend met weinig (lees: eigenlijk geen) tijd om te bloggen, is een Whatsupke ideaal om jullie op de hoogte te houden van al mijn currentlies in één simpele blogpost. Hoe heet dat nu ook weer? Juist ja, efficiënt time-management... Typisch voor vrouwen én jonge mama’s!

Luisteren naar: Arcade Fire a.k.a. The Reflektors. Ik ben al jaren een grote fan van deze Canadese indierockband – hun “Rebellion/Lies” vind ik een van de beste nummers ooit gemaakt, ik denk niet dat ik dat liedje ooit beu zal geraken. Ik had ze nog nooit live aan ’t werk gezien, en gisteren was het dan eindelijk zover. PJ (my hero!) had kaarten bemachtigd voor het vrij exclusieve optreden in de Hallen van Schaarbeek. De dress code was “avondkledij verplicht” (voor mij dé gelegenheid om nog eens mijn favoriete LBD uit de kast te halen, yay!), en gecombineerd met een vrij intieme setting leidde dat tot een fantastisch en supersfeervol concert – én een heel fijn avondje uit met mijne vent, dat uiteraard ook, en dat was welgekomen na een week waarin we elkaar nauwelijks gezien hadden. Het optreden was echt áf (dat vond ook Humo), en het bevestigde nogmaals mijn overtuiging dat Arcade Fire een van de beste bands ter wereld is! Ik kan iedereen het album Reflektor ten zeerste aanraden. De muziek van Arcade Fire is misschien niet altijd even toegankelijk, maar dit album is heel dansbaar en er staan een paar absolute pareltjes op. Mijn favorieten zijn "Afterlife" (momenteel hun single) en "It’s Never Over". De clip van "Afterlife" is heel speciaal, nogal duister maar ik vind hem heel mooi:
 
Uitkijken naar: Emils eerste Sinfeestje komende zaterdag, op PJ’s werk. Het is met alles erop en eraan, met circus en al... Ik denk dat ík er meer naar uitkijk dan het kleine mormeltje zelf J Waar ik ook veel goesting in heb, maar ’t is er voorlopig nog niet van gekomen wegens veel te drukke weekends, is onze eerste wandeltocht met de draagzak die we ons een aantal weken geleden hebben aangeschaft. De twee volgende weekends zijn de zondagen nog maagdelijk wit in onze agenda’s, dus ik hoop jullie binnenkort een verslagje te kunnen bezorgen van ons (hopelijk geslaagde) eerste draagzakavontuur! Looking forward...
Ik lees: Na rijp beraad heb ik het boek waarmee ik al een drietal maanden aan het worstelen was (“Friends and Rivals” van Tilly Bagshawe) aan de kant gelegd omdat ik er écht niet in vooruit geraakte. Het verhaal is best ontspannend, maar het mist iets voor mij, waardoor het mij niet langer dan een 5-tal pagina’s per leesstonde kan boeien. En aangezien het boek meer dan 500 pagina’s telt en ik na 3 maanden nog altijd maar aan pagina 200 zat... Do the math, en dan begrijp je vast wel waarom ik er uiteindelijk de brui aan gegeven heb J Ik ben nu begonnen in “Poppenspel” van mijn favoriete thrillerauteur Mo Hayder. Het boek lag al sinds september te wachten op de kast tussen een stapel andere nog-te-lezen boeken (zie deze blogpost). Ik ben er donderdagavond in gestart en ik zit nu al aan pagina 100. Het is zoals altijd weer gruwelijk spannend, vanaf de eerste bladzijde, I love it! Nog een nieuwkomer ten slotte in mijn boekenkast is Het Leuke Mamaboek van blogster Lobke Gielkens (check zeker eens haar blog, ik ben fan), een superleuk boek vol tips & tricks voor jonge actieve mama’s zoals yours truly. Lijkt me ideaal om af en toe eens een stukje in te lezen, een blogpostje hierover volgt dan wel nog!

 
On my wishlist: Ik heb onlangs de to-die-for juweeltjes van Les Soeurs ontdekt, en ik ben er helemaal weg van. Op mijn verlanglijstje staan deze absolutely fabulous ringen:


G.O.R.G.E.O.U.S.
Ik vind ze prachtig alle vier samen, maar deze combo is helaas te zwaar voor mijn stokkevingerkes. Er eentje uit kiezen vind ik héél erg moeilijk... Maar bon, da’s een luxeprobleem zeker? Ook hun nieuwe collectie Francine-armbandjes met kwastjes vind ik heel schattig; daar zou ik dus ook al heel content mee zijn J Wie net als mij ook een instant crush op de zusjes Hendrickx heeft gekregen na het zien van deze mooie plaatjes: check zeker hun Facebookpagina. Daar zetten ze de hele collectie online, en kopen kan je heel eenvoudig door hen een personal message te sturen. Ik heb voorlopig nog niks besteld, maar lang zal het niet meer duren denk ik... Tenzij een van m’n familieleden die voor mij een kerstcadeau moeten kopen dit leest en me voor is natuurlijk! I keep my fingers oh-so-crossed... J
Op mijn boodschappenlijstje: een jaarlijks terugkerend item wanneer de winter eraan komt is de blauwe pot van Nivea. Voor kloofjes, droge huid en rode vlekjes als gevolg van de koude en de wind zweer ik bij de alombekende blauwe pot. Hij doet wat hij belooft, en hij ruikt nog eens heerlijk ook. Plus: ’t is pure nostalgie uit m’n kindertijd!

Te ontdekken: ik bestel al een paar maanden mijn boodschappen online bij Delhaize Direct en ik ben daar vree content van. Tijd om een stapje verder te gaan dus: ik heb nu ook de mobile app geïnstalleerd op mijn smartphone zodat ik gewoon dingen aan mijn lijstje kan toevoegen wanneer ze in me opkomen (bijvoorbeeld wanneer ik in de auto zit en geen computer voorhanden heb). Want anders ben ik ze vaak vergeten tegen dat ik ’s avonds achter mijn computer zit om mijn boodschappen te bestellen. Een nieuw experimentje dus, let’s see if it works J
Bezig met: over exact één maand is het kerstmis, dus hoog tijd om aan de kerstcadeautjes te beginnen denken. Bij ons in de familie en schoonfamilie koopt iedereen voor iedereen een cadeautje, dus ik heb wel wat werk voor de boeg (plus PJ stelt het kerstshoppen meestal tot op het allerlaatste moment uit waardoor ik hem dan nog uit de nood moet helpen ook). Gelukkig hebben mijn mama en zus al het goede voorbeeld gegeven en een lijstje opgesteld, dat maakt de zoektocht al heel wat minder complex. Nu nog een moment vinden om rustig te kunnen gaan kersthoppen... Want ik vertik het om me tijdens de eindejaarsperiode in de winkelstraat te begeven tijdens het weekend. Ik ben wel gek, maar niet zό zot J Om de mensen die voor mij een cadeautje moeten kopen een beetje te helpen, ben ik ook naarstig bezig met mijn eigen lijstje. Daar heb ik het niet zo moeilijk mee hoor; wie mijn blog een beetje volgt weet dat ik héél veel dingen mooi vind en dat ik rap content ben met crèmekes, juweeltjes, accessoires en consoorten. Wie durft er eigenlijk beweren dat vrouwen moeilijke wezens zijn? J

Wat mij blij maakt: zien hoe mijn 2 mannen zo’n schattig superduo vormen! Ik was het afgelopen weekend twee dagen op stap met vriendinnen en ik vind het zalig dat ze zo goed hun plan getrokken hebben. Niet dat ik daar ooit een seconde aan getwijfeld heb, want PJ is een fantastische papa en het was niet de eerste keer dat ik erop uit trok en hen “moederziel” alleen achterliet. Maar het is altijd heel plezant om dan fotookes te krijgen van mijn vriend waarop ik kan zien dat die twee mannen het perfect naar hun zin hebben en dat het ook heel leuk is zόnder mama erbij:

 
 
Ziezo, met dit wijze besluit en schattige foto’s kan ik afronden voor vandaag... Weet je wat mij ook enorm blij gaat maken? Straks in mijn warme bedje kruipen en slapen als een roosje! J
Sweet dreams, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten