zondag 22 december 2013

LBD


Herr Karl zei het al, en we worden ermee om de oren geslagen, zeker tijdens de feestdagen: een little black dress is een van de basisonderdelen van de garderobe van elke zichzelf respecterende vrouw. Ik had, tot gisteren, een stuk of negen LBD's hangen dus in essentie is mijn kleerkast wel dik oké. Maar ja, girls will be girls en dus vond ik dat het tijd was voor wat vernieuwing. Wat aanvulling voor een kast die nu al uit haar voegen dreigt te barsten. Want ja, binnen een paar maand verhuizen we naar ons nieuw huis met ruimte voor een fenomenale dressing, dus proactief wat extra vulling voorzien kan nooit kwaad, right? Right!


My precious black beauties. Until yesterday, that was...
Elk jaar wanneer de feestdagen in aantocht zijn, verkondig ik met grote trom: een nieuwe feestoutfit? Heb ik écht niet nodig hoor, ik draag wel lekker wat er al in m'n kast hangt. Maar keer op keer zwicht ik toch voor dat ene mooie kleedje waardoor ik op al die familie- en andere feestjes toch nét dat tikkeltje mooier voor de dag kom.

Ik weet heus wel dat er goed uitzien meer is dan enkel wat je draagt. Maar voor mij, een regelrechte dress-addict, doet de juiste outfit, en dan het juiste kleedje in het bijzonder, wel al heel veel. Ik ben zo een van die vrouwen (allez, ik dénk toch dat ik niet de enige ben) die een paar dagen intens gelukkig en zelfs euforisch kunnen rondhuppelen enkel en alleen omdat ze dat ene perfecte kleedje gescoord hebben. Plus, sinds ik mama ben, vind ik het eigenlijk nog veel belangrijker dan vroeger om goed voor de dag te komen. Ik geef toe dat daar redelijk wat tijd in kruipt, en soms zou ik ook liever in mijn joggingbroek en ongewassen haar de deur uitgaan, maar ik heb er de moeite wel voor over.

De juiste outfit, het juiste kleedje, dat is al een groot deel van die moeite. The perfect dress is er eentje die me tegelijkertijd op-en-top vrouw en ook nog wat meisje doet voelen. Een jurkje dat ik zowel doordeweeks op het werk, chic voor een feestje of casual in het weekend kan dragen (in dat opzicht doet de juiste schoen ook wonderen, maar da's nog een ander verhaal waarover ik het hier nu niet ga hebben).

Het juiste kleedje is er eentje dat een big smile op mijn snoet tovert van zodra ik het zie. Waarvan ik, bij de eerste aanblik, denk: wow, this baby is mine. Liefde op het eerste gezicht, zoiets. 

Een rek vol kleedjes, een rek vol happiness. Place to be voor al dit moois: Alternatief, Ottogracht 12A, Gent. Ik vind er altijd wat ik zoek!

Ik had dit gevoel gisteren, tijdens mijn shoppingtripje in Gent, maar liefst twee keer in de bovenvermelde boetiek. En daarom was gisteren een absoluut topdagje voor mij. Eentje waarvan ik as we speak nog een beetje aan het nagenieten ben, al schrijvend in mijn zetel op zondagavond.

Laat die feestdagen nu maar komen, me & my new babies are oh-so-ready!

Mijn partners in crime om de feestdagen in stijl te overleven.

Marilyn Monroe zei ooit: "Give a girl the right shoes and she can conquer the world". Ik ben het daar volledig mee eens, maar voor the right dress geldt dat minstens evenzeer!

Love, Josie xo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten