maandag 30 december 2013

Well hello, 2014!

Jaja het is bijna zover, het is bijna nieuwjaar! Zoals beloofd is hier mijn vooruitblik op 2014 in maar liefst 14 goeie voornemens:

1. Ik zal in 2014 geen, of toch op z'n minst een beetje minder, roze kleren meer kopen. Van mijn skivest en looptruitje tot mijn kleedjes en schoenen, van zacht oudroze tot fel en zelfs schreeuwerig barbieroze: pink is definitely my middle name. Als je de foto hieronder bekijkt, dan zal je wel begrijpen dat ik eventjes verder kan... But then again, liever een bright barbie girl dan een saaie gothic princess, no?2. Eveneens kleerkastgerelateerd, beloof ik plechtig aan mezelf dat ik in 2014 niet zal vergeten dat mijn zoon niét voor elke dag van de maand een verse outfit nodig heeft. Lees: een beetje minder shoppen voor de mini-man. Zal me meteen ook heel wat geld besparen. En dat brengt me naadloos bij voornemen nummer drie...

3. Want ik wil in het komende jaar graag ook wat geld besparen door mijn zwaar voetje wat te temperen en een beetje minder too fast & too furious (& too bitchy, ik zal het maar meteen allemaal op tafel smijten...) te zijn in mijn auto. Niet vergeten dat er zoiets bestaat als trajectcontrole en flitspalen en zo. 

4. In de categorie "wat minder stommiteiten begaan" neem ik me voor om voortaan geen suiker meer in het zoutvat te doen (per ongeluk, voor alle duidelijkheid). En als het toch nog gebeurt: hopen dat ik het sneller dan pas na een week of zo ontdek "omdat alles precies toch een beetje zoetjes smaakt"... (maar wél lekker hoor, daar niet van)

5. Nu we het toch over gastronomie hebben, deze er-overheerlijk-uitziende speculooskaastaart wil ik in 2014 eindelijk eens maken. Het recept (uit het boekske van den Aldi, voor de geïnteresseerden) hangt al zo ongeveer een jaar te vergelen en stof te vangen aan het krijtbord in mijn keuken, en telkens ik naar het fotootje kijk, loopt het kwijl me uit de mond. Time to bake, dus:


6. Mijn kersverse nieuwe verslaving, die luistert naar de naam "Nuxe", wil ik in 2014 min of meer onder controle trachten te houden. Ook al besef ik dat dat héél zwaar zal zijn.

7. De tijd die ik op weekochtenden in de badkamer doorbreng, zal ik met 25% trachten te reduceren. Zijnde van 40 minuten naar een half uur. Kan ik meteen ook 10 minuutjes langer in m'n nest blijven liggen.

8. Dromen, dromen en blijven dromen, al ben ik me er terdege van bewust dat sommige dromen (à la een ongelimiteerd shoppingbudget, Ryan Gosling als mijn nieuwe buurman wanneer ik verhuis) een beetje hoog gegrepen of moeilijk te realiseren zijn. Zo misschien ook wel de marathon waarvan ik droom... Maar hey, het kan geen kwaad om mijn dromen na te jagen, en ik neem zeker ook genoegen met de helft hoor. Maar dan wél in een scherpere tijd dan op 6 oktober, ah oui bien sur! :-)

9. Speciaal voor the hubster zal ik mijn best doen om de flessen die in de PMD-zak thuishoren zo plat mogelijk te crushen in plaats van ze er integraal in te kletsen, ervan uitgaand "dat hij zich daar wel nuttig en met alle plezier van de wereld mee zal bezig houden". En nu we toch over hem bezig zijn, ik wil hem in het komende jaar graag de kans geven om rustig ons appartement binnen te komen, elkaar hallo te zeggen en een kus te geven alvorens ik hem op vrij dwingende wijze commandeer om zijn schoenen uit te doen "want 't is hier dus wel pas gekuist hé manneke".

10. En dat brengt me naadloos bij mijn tiende voornemen: een beetje minder de kuisfreak uithangen. Een ietsiepietsie meer dit als levensmotto willen hanteren dus (ik schreef er trouwens al over in deze blogpost):


11. "Zuiniger zijn" is precies wel een beetje een rode draad doorheen mijn voornemens. Dat geldt zeker ook voor mijn parfum-consumptie. Ik ga proberen niet te vergeten dat ik met 3 keer sprayen ook al minstens even lekker ruik dan na 10 keer spuiten. Het is misschien iets minder goed nieuws voor de winstmarges van Emporio Armani, maar daar ga ik nu eventjes niet aan denken. (en als het een troost mag zijn: hun Acqua di Gioia blijft wel mijn all-time favorite scent!)

12. Een beetje minder naar stomme tv-programma's kijken (let op: ik zeg "minder", niet "helemaal niet meer", ieder diertje zijn pleziertje hé!) zal ook wel geen kwaad kunnen in mijn geval, denk ik. In de vrijgekomen tijd wil ik meer lezen, bijvoorbeeld in "De Geschiedenis van de Liefde", een klassieker van Nicole Krauss die al sinds het voorjaar op het stapeltje still-to-read ligt te lonken.

13. Een handtas vinden die zowel fashionable als praktisch is, zodat ik er geen half uur meer in moet roefelen om mijn hopeloos rinkelende telefoon te lokaliseren of mijn ieniemienie geldbeugeltje te vinden wanneer ik bij de bakker mijn brood moet betalen met een hele rij ongeduldige wachtenden achter mij. (iemand tips voor zo'n sjakosj trouwens?)

14. Over centjes gesproken: ik ga er ook een gewoonte van maken om iets vaker cash geld op zak te hebben, zodat ik niet altijd op de kap van mijn vent moet leven als we ergens zijn waar ik niet met mijn kaart kan betalen. Hij heeft er mij al meermaals op gewezen, maar je weet hoe dat gaat met vrouwen hé... Het ene oor in, het andere oor uit. Maar in 2014 breng ik er verandering in, beloofd!

Ziezo, dat waren ze dan, mijn 14 voornemens voor 2014. De algemene teneur is precies toch wel dat ik het een beetje zuiniger, trager, rustiger en minder gehaast wil gaan doen in het nieuwe jaar. Maar voor de rest is alles perfect zoals het is en hoeft er voor mij helemaal niks te veranderen. Never change a winning team, laat alles maar blijven zoals het is, en laat ons vooral niet vergeten om gelukkig te zijn en positief denken.

Als ik er zo over denk, dan is dit eigenlijk nog het allerbelangrijkste voornemen van allemaal...


Geniet nog van de laatste dag van 2013 morgen!* En laat vooral ook weten wat jullie goeie voornemens zijn voor 2014...

Love, Josie xo

* P.S. Niet vergeten morgen naar De Tijdloze te luisteren vanaf 10u op Stubru, wat mij betreft de allermooiste muzieklijst van het hele jaar! Ik heb mijn top-3 van tijdloze nummers ingezonden: Wish You Were Here (Pink Floyd), Fake Plastic Trees (Radiohead) en Mr Brightside (The Killers).

2 opmerkingen:

  1. Het is te zien dat we familie zijn :p Ik herken mezelf hier helemaal in (naast de marathon dan ;))
    Prettig eindejaar, en tot volgend jaaaaar!!! :) xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hihi, voor jou 't zelfde, tot zaterdag! xo

    BeantwoordenVerwijderen