zaterdag 25 januari 2014

I Enjoy The Little Things In Life #18


You gotta practice what you preach, zeggen ze altijd. Wel, vermits ik hier op mijn blog onophoudelijk loop te verkondigen dat je moet genieten van de kleine dingen, probeer ik elke dag minstens één leuk iets te "ontdekken" en te Instagrammen. Klinkt misschien een beetje bond-zonder-naam-achtig, maar ik doe het nu al 18 weken lang en ik vind het leuk om te merken dat er zelfs op de meest shitty baaldag altijd wel iéts is dat voor een lichtpuntje kan zorgen. Meestal meer dan één iets, dus de selectie is niet altijd eenvoudig :-)

Vorig weekend had ik op zaterdagmiddag wat tijd voor mezelf: PJ was na het middageten vertrokken naar onze bouwwerf om er wat te werken, en Emil was zijn middagdutje aan het doen. Het kriebelde enorm om te beginnen stofzuigen en te dweilen want het kot kon wel eens een kuisbeurt gebruiken. Maar ik deed het wijselijk niét en plantte me lekker neer in de zetel met mijn favoriete weekendlectuur: glossy & brainless!


Zondagvoormiddag ging ik lekker op 't gemak mijn boodschapkes doen - leve de grootwarenhuizen die open zijn op zondag! Het was just me, myself & my winkelkarre. En een zee van tijd, waardoor ik heerlijk kon slenteren door alle rayons. Ja, dat is genieten.


Afgelopen maandag was het Blue Monday, officieel de meest depressieve dag van het jaar. Ikzelf voelde me niet depri, maar ik moet wel toegeven dat het niet mijn allerbeste dag was: moe na een druk weekend, busy-busy-busy op het werk, druilerig weer... Ik voelde mij een beetje zoals in het liedje: I'm blue da-ba-dee da-ba-da... Toen ik 's avonds thuiskwam van het werk was ik dan ook dolgelukkig dat ik een uurtje kon gaan lopen om zo alle perikelen van de dag te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Running really makes me happy!


Aangezien ik 's morgens graag vroeg opsta en voor mezelf dan steevast een heerlijk gezond ontbijtje maak, smeer ik ook al jaren de ontbijtstuutjes van PJ. Iets minder gezond, maar daarom niet minder lekker: yummie chocobokes! Dinsdag was het dubbele verwennerij voor the hubster want ik legde er een banaantje bij. I know he loves that combo, dus ik voelde me op dat moment een soort "goede fee" omdat ik wist dat hij straks, in de auto, zijn stuttedoze zou opendoen en er een big smile op zijn gezicht zou verschijnen.


Woensdag was het dan weer muziek die zorgde voor mijn klein geluk. Ik had een lange rit van Mechelen naar Brugge voor de boeg in volle avondspits, en dus diepte ik deze (knaloroze, jaja!) oldskool cd op uit mijn handschoenkastje. Tijdloze MTV-classics als "Torn" van Natalie Imbruglia (verdorie toch, waar is den tijd!?) en het magnifiek schone "Lucky Man" van The Verve zorgden voor een vlekkeloze en vrolijke rit naar huis.


Pakjes krijgen is altijd leuk. Zeker als je weet dat er schoenen in zitten. Om die reden was donderdag een absolute hoogdag. Ik kreeg maar liefst twee pakjes geleverd van Zalando! Two boxes filled with nothig but joy... Eentje voor Emil, met megacoole Nike sportschoentjes om later mee in de voetsporen van zijn sportieve mama & papa te treden. En een kleine verwennerij voor mezelf, in de vorm van een paar lovely flashy sneakers van New Balance. Ik zweer bij hoge hakken (zo hoog mogelijk!) maar af en toe mag het ook wel eens plat. Bovendien zijn sneakers in felle kleurtjes momenteel hipper dan hip... En ik dus ook :-)

 

Gisteren hadden we een supergezellige friends dinner (hier, zeker eens een aanrader) maar ik ben vergeten foto's te trekken... Maar wat ook heel fijn was, was het moment dat ik thuiskwam, mij klaargemaakt had om te gaan slapen en dan mijn lekker warm kersenpitje uit de microgolf kon halen...


Ziezo... Geniet van het weekend lieve lezer!
Love, Josie xo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten