zaterdag 8 februari 2014

Avocado Face Mask

Onder het mom creatief met restjes voedsel omdat ik me weer maar eens overkocht heb in de supermarkt heb ik gisteravond genoten van een heerlijk ontspannend avocado gezichtsmaskertje. Er lag namelijk een avocado al iets te lang in de fruitmand mooi te wezen en vervolgens danig te verschrompelen, zodat hij enkel nog kon dienen als hoofdbestanddeel in een face mask.

Door veel wijvenboekjes te lezen en gezondheidssites af te schuimen weet ik als de besten dat avocado tjokvol goede vetten, vezels en vitamine E zit: allemaal oppeppers voor je huid die ze hydrateren en beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is ook gewoon superlekker, op voorwaarde natuurlijk dat je de vrucht niet overrijp laat worden natuurlijk...

Veel avocado gezichtsmaskertjes bevatten ei en/of honing. Vermits ik niet beschikte over deze ingrediënten, hield ik het op een supereenvoudig receptje op basis van avocado en zonnebloemolie:

Prak een halve avocado met één lepel zonnebloemolie. Punt! Je hoeft dus gelukkig geen keukenprinses te zijn om gezichtsmaskertjes te bereiden :-)

Al geef ik toe dat het er niet écht smakelijk uitziet:
 


Het ziet er een beetje uit als een dipsaus, of een babypapje zo u wilt. Maar ik heb het dus op mijn snoetje gesmeerd (gezicht en hals, wel de ogen vermijden!). Vervolgens tien minuutjes laten inwerken (= pure me time om, verscholen in de badkamer, een boekske te lezen want, believe me, zo wil je je huisgenoten niet onder ogen komen), en dan grondig afspoelen met lauwwarm water.

Resultaat: een lekker zacht en gevoed huidje. Sluit af met nog een goeie laag nachtcrème erover en klaar is kees. Een weldaad voor de huid én voor de portemonnee... Ik ben zowaar trots op mezelf en kan dus alleen maar zeggen: do try this at home!

Er zijn trouwens nog veel andere voedingsmiddelen die goed zijn voor je huid, dus misschien maak ik in de toekomst nog wel eens een maskertje als ik te ijverig boodschappen gedaan heb!

Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten