vrijdag 14 februari 2014

Crazy In Looooove

't Is Valentijn vandaag. Wie mijn blog een beetje volgt of mij kent, weet dat dit niet mijn favoriete feestdag is. Dat ik er eigenlijk een enorm gloeiende hekel aan heb. Maar écht hé. Ik ga er geen lang epistel over schrijven, I'm just not a Valentine kind of person.

Ooit was het anders hoor. In onze beginjaren hebben PJ en ik maar liefst twee (!) keer samen van valentijntje gedaan. De eerste keer gingen we een way-too-overpriced menu eten in een restaurant dat bol stond van de lovey-doveys, het tweede jaar bleven we lekker thuis en was er iets met een vispannetje in een hartvormige schelp, en dat was meteen ook de allerlaatste keer. We hebben er deze week nog hartelijk om zitten lachen :-)

Dat wil ui-te-raard niet zeggen dat er geen plaats is voor liefde is in mijn leven. Natuurlijk is dat wél zo, alleen vandaag niet meer of minder dan op andere dagen. Maar vermits ik vandaag op vrijwel alle blogs en overal in de media vanalles zie verschijnen over the L-word, voel ik me min of meer verplicht om zélf ook iets te doen. Vandaag ben ik dus voor één keer een kuddedier en schenk ik jou, lieve lezer, mijn persoonlijke ode aan de liefde!

En ik kan daar zeer kort over zijn. Liefde staat voor mij persoonlijk héél ver af van melige romantiek, etentjes bij kaarslicht met een vioolorkest op de achtergrond, strandwandeling-bij-zonsondergang-clichés en wat heb je nog allemaal (no offence aan mensen die dat wél leuk vinden!). Voor mij is liefde iets met nen hoek af. Of meerdere hoeken, hoe meer hoe liever zou ik zelfs zeggen. Liefde is zot, gek, onnozel. Liefde is samen lachen om de stomste dingen het eerst, niet altijd samen normaal willen doen en dat perfect oké vinden. Love is such a crazy thing. En het liefst van al ben ik elke dag crazy in love.

Voor wie het nog niet allemaal duidelijk is, hier enkele voorbeelden van wat ik eigenlijk bedoel:

Liefde is... Niet altijd normaal zijn en daar ook helemaal niet van wakker liggen. Waarom zouden we?
Liefde is... Samen lachen om onze eigen gekke bekken
Liefde is... Héél hard moeten zoeken naar een foto waarop één van ons niét met de tong uit de mond staat
Lap, 't is weer van dattem... (dit is trouwens géén romantische zonsondergang maar een zonsopgang om 4u 's morgens in een Amerikaans National Park, waar wij op het punt staan om de woeste canyon te trotseren)
Nee, ook hier wilde het maar niet lukken. Ik denk dat ik dus maar beter stop met zoeken...
Over naar iets anders dan maar! Liefde is... Een gezellig mannenonderonsje terwijl moeder op reis is
Liefde is ook... A bunch of crazy friends for life
Liefde is... Totentrekkerij-selfies with la BFF
Liefde is... Samen spelen en glunderen en fonkelende pretoogjes hebben
Liefde is... Samen in slaap vallen na iets te veel on-the-road entertainment

Dus, lieve lezer, let love rule! Als je graag Valentijn viert, doe het dan zéker vandaag. Maar ook op alle andere dagen. Be crazy in love, en lig niet wakker van een hoekske meer of minder eraf: dat is het beste advies dat ik vandaag kan geven :-)

Oh, en dan nog even hors catégorie... Liefde is ook dit:

Rode zool, torenhoge hakken. Oh yes, it's the Loubies baby!

Neen, ik hoef zeker geen cadeau vandaag want ik doe niet mee aan Valentijn. Maar ik ben wél jarig over een dikke 6 maand. Just sayin'...

Spead the crazy love, peeps!
Josie xo

2 opmerkingen:

 1. Wij deden met valentijn van wortelpuree met fish ticks (want kinderen moeten ook eten) en als ze sliepen kwam mijn broer catan spelen.
  Wij zijn keiromantisch enal! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi... zeer herkenbaar :-)
   zo lang we maar gelukkig zijn :-D
   xo

   Verwijderen