vrijdag 21 februari 2014

Trendkleur 2014: Radiant Orchid

 
Elk jaar roep het Pantone Color Institute de trendkleur voor het komende jaar uit. In 2013 ging smaragdgroen met de eer lopen, dit jaar is het de beurt aan Radiant Orchid, een soort lila-achtig paars met - voor de geïnteresseerden - als pantonecode 18-3224. 
 
The Institute omschrijft de kleur als volgt:
 
"Radiant Orchid blooms with confidence and magical warmth that intrigues the eye and sparks the imagination. It is an expressive, creative and embracing purple - one that draws you in with its beguiling charm. A captivating harmony of fuchsia, purple and pink undertones, Radiant Orchid emanates great joy, love and health."
 
Ik onthou vooral de woorden love, joy en health, en een harmonie van fuchsia, paarse en roze ondertonen. De aandachtige lezer van mijn blog weet intussen dat ik deep down een beetje een Barbie ben, dus het hoeft niet te verwonderen dat ik als één blok achter de trendkleur van 2014 sta. Radiant Orchid, come on up baby!
 
Ik ben dan ook razend benieuwd om deze prachtige kleur te zien doordringen in het mode- en accessoirebeeld. Hier alvast mijn favorieten du moment:
 


Nagellak: ik kan niet zonder. Met deze I'm Feeling Sashy & Pamplona Purple van O.P.I. trakteer ik mijn nageltjes op een nieuw fris kleurtje!


Ik heb me voorgenomen om in de toekomst wat meer lipstick te dragen, naast mijn vaste roze lipgloss (Chubby Stick Watermelon van Clinique, fyi). Deze radiant orchid Heroine van MAC zal even wennen zijn in het begin, maar lijkt me wel heel leuk om een opvallend accent te leggen.



Give a girl the right pair of shoes and she can conquer the world. Dat heeft Jimmy Choo goed begrepen. Ik ben helemaal wég van deze pumps in edgy snakeskin met een toets van radiant orchid, een ronduit prachtige combinatie vind ik dat. Ik leg alvast een extra spaarrekening aan! :-)


Kleedjes: je kan er niet genoeg hebben! Niet, nooit, never, jamais. En al zeker niet in dé trendkleur van het moment. Ik ben fan de fijne stof en het fijne riempje om de taille te accentueren. Oasis via asos.


Aangezien ik nooit mijn zonnebril op de juiste plaats liggen heb wanneer ik hem nodig heb, is het misschien een goed idee om een extra exemplaar aan te schaffen. Zoals deze SOKO by Anne et Valentin (limited edition): on my nose, pretty please!


In de lente is een leuke blazer een niet te missen basic. En dat mag gerust eens knallen, zoals dit schattige motorjasje van Asos. Me gusta!



Een radiant orchid outfit zou niet compleet zijn zonder de juiste sjakosj erbij. Dit prachtexemplaar van Marc by Marc Jacobs, bijvoorbeeld. Klassevol en toch ook met de nodige speelsheid: ideaal voor mij, quoi :-)


De prachtige Nepal armbandjes van Just Julia: ik heb ze al in Special Green en Hot Pink en ze zijn zooooo mooi... Tijd voor een nieuw, supertrendy exemplaar in dé modekleur van het moment? Hell to the yeah!

En moest mijn portemonnee zich hardnekkig verzetten, dan kan ik me ook gewoon een orchidee aanschaffen voor in de woonkamer. Ook altijd fijn hé...

Let wel, lieve lezer: ik zou al deze spulletjes nooit in combinatie met elkaar dragen. Ik vind radiant orchid een prachtige kleur, maar zoals dat geldt voor alle leuke dingen: trop is te veel. Maat houden is dus de boodschap. En dat beseft ook mijn eigen inner barbie girl maar al te goed. Mij zal je het komende seizoen dus niet als ontplofte verfmengmachine zien rondlopen, wél met hier en daar een subtiele radiant orchid touch.

Wat vinden jullie van de nieuwe trendkleur?

Lots of love, Josie xo

3 opmerkingen: