maandag 17 maart 2014

Bloggy Business


Bloggen is hip & happening in Vlaanderen. Dat bleek overduidelijk na de eerste Big Blogameetup, die plaatsvond vorige week zaterdag. Er werd al heel wat over geschreven door mijn collega-blogsters. Lobke, een superleuke blogmadam, vatte het al meer dan perfect samen. Dus dat geeft mij het perfecte excuus om het kort te houden... Maar wél des te krachtiger, evidemment!

Een zeventigtal Vlaamse bloggers van diverse pluimage kwamen op zaterdag 8 maart samen in de Wasbar in Antwerpen voor een verbroedering - of beter "verzustering" want er waren amper twee mannen aanwezig. Lees: een drukte van jewelste, vergelijkbaar met een kippenhok, maar dan wel een heel leuk hok! We smulden van de mierenzoete to-die-for cupcakes van Babycakes & Rabbits (zware concurrentie voor mijn all time favorite Julie's House in Gent) en van de overheerlijke bagels van Jackie's. Twee namen om zeker te onthouden, net zoals de Wasbar zelf natuurlijk. Ik was al fan van van die in Gent, en na de Blogameetup ben ik alleen maar meer overtuigd geraakt van de sterkte van het concept. Keep going, Dries & Yuri!

Herman Maes van Dailybits kwam een aantal interessante tips & tricks voor bloggers uit de doeken doen, en zoals op elk groots event mochten we een goedgevulde goodie bag mee naar huis nemen. What's not to love? Wie graag een overzicht wil van alle deelnemers en sponsors, kan dat vinden op de blog van Soetmin, de organisatrice van dienst en gewoon ook een topwijf eerste klas.

Hoewel ik quasi vergroeid ben met mijn smartphone en te pas en te pas vanalles op Instagram, Facebook en Twitter zwier, heb ik nauwelijks foto's genomen tijdens de Blogameetup... Tja, te druk bezig met tetteren zeker? In ieder geval, Caroline maakte superleuke plaatjes dus neem zeker eens een kijkje op haar blog als je de sfeer van de avond wil proeven.

Het was heel fijn om eens de gezichten te ontmoeten achter de vele blogs die ik lees. Ik carpoolde naar Antwerpen in het gezelschap van de West-Vlaamse blogdelegatie, bestaande uit Julie en Heidi. Een kleine delegatie, dat wel, maar het was heel plezant in de auto. Wat mij betreft is zo'n bijeenkomst voor herhaling vatbaar, al hoop ik dat er bij de volgende editie iets meer diversiteit zal zijn qua blogs, want het viel me op dat er heel veel naaiblogsters aanwezig waren en laat naaien, breien en andere soorten "manueel creatief" bezig zijn nu net iets zijn wat mij niet ligt. Maar soit, het is altijd leuk om mensen te ontmoeten die met totaal andere dingen bezig zijn dan ikzelf. Zorgt voor een frisse kijk!

Bovenal gaf de Big Blogameetup mij nog veel meer goesting om lekker verder te bloggen. Ik ben nu een goeie acht maanden bezig met Josie's Little Things, en ik ben intussen zwaar verslaafd geraakt aan mijn eigen happy & blingbling space on the internet.

Ik ga hier dus nog heel lang mee doorgaan, that's for sure! En ik hoop dat jij, lieve lezer, mijn verhalen hier met veel plezier zal blijven lezen :-)

Lots of love, Josie xo

1 opmerking: