zondag 2 maart 2014

Let's Switch!


Tijd om nog eens een van m'n favoriete adresjes met je te delen, lieve lezer. Vrijdagavond ging ik heerlijk dineren met vrienden bij Switch Restofood, een parel in hartje Brussel. 

Switch heeft om meerdere redenen zijn naam niet gestolen. Ten eerste is het de carrièreswitch van culinair journalist en tv-maker Marc Boutsen naar restauranthouder. Een meer dan geslaagde overstap, zou ik zeggen. Hij doopte zijn restaurant "Switch" en maakte er een gezellige, trendy plaats van waar hij sinds 2007 samen met zijn team switcht van de klassieke Frans-Belgische keuken naar hedendaagse trends in de gastronomie. Switch staat ook voor vaste ingrediënten die steeds op een andere, verrassende manier worden bereid, voor de schakel tussen bistro en gastronomie, en voor de overgang van aperitieven in het salon met de chesterfields naar eten aan tafel in een comfortabele fauteuil.

Switch staat dus voor heel veel. En vooral voor een superdeluxe, gezellige en geslaagde eetervaring. Het was voor mij de tweede keer dat ik er ging eten en het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn. Mijn tafelgenoten en ik gingen voor het menu van 35€ (voorgerecht + hoofdgerecht + dessert, een bijzonder zachte prijs als je 't mij vraagt). Na een gin & tonic (G'vine) als aperitief, vergezeld van een lauwwarm pastinaaksoepje van het huis, koos ik als voorgerecht de tartaar van rode tonijn met granny smith en granaatappel, een salade van rammenas en een krokantje van sesamzaadjes. Heel fris, licht en verrassend. Als hoofdgerecht kreeg ik de filet van zeebrasem met ratatouille en een coulis van rode paprika op mijn bord, vergezeld van de overbekende en niet te versmaden Robuchonpuree die je bij alle hoofdgerechten in dit restaurant geserveerd krijgt. Een enorm bommeke aangezien deze puree naar men zegt evenveel boter als aardappelen bevat, maar oh zo lekker... Dit smelt gewoon op je tong! Ten slotte koos ik voor een klassieke dame blanche als dessert. Ik twijfelde om de moeulleux au chocolat te nemen, maar ik zat al redelijk dik gegeten en een ijscoupe is dan altijd de beste optie, vind ik. De chocoladesaus was vers, zoals het hoort, en ik kreeg een ruime portie die ik, ondanks het feit dat mijn maag al redelijk goed gevuld was, tot het bittere einde heb uitgelepeld. Really can't resist chocolate... Burps :-)

Ik heb opnieuw heel lekker gegeten bij Switch, ik vond de gerechtjes verfijnd en niet te zwaar. Behalve dan de puree maar die is het dubbel en dik waard, alleen al daarom moet je beslist eens bij Switch gaan eten. Ik beloof je dat je het je niet zal beklagen!

Ik heb geen mooie instagrammekes gemaakt van al mijn lekkere gerechjes, om de simpele reden dat ik dat nooit doe als ik ergens ga dineren. De rest van mijn leven fotografeer ik uitgebreid, zoals jullie wel weten, maar van eten geniet ik liever op mijn bord en in mijn mond dan dat ik er foto's van neem. Hopelijk doen mijn beschrijvingen van de gangen jullie al zin genoeg krijgen om eens in Switch te gaan eten. Je kan trouwens voor 48€ ook een viergangenmenu nemen (met twee voorgerechten) en uiteraard kan je ook à la carte eten.


De bediening is heel vriendelijk en informeel, het kader uitermate gezellig in een trendy interieur. Een minpuntje, als ik er dan toch eentje moet noemen, is dat we lang moesten wachten op de menukaart en op ons eten, maar dat is dan weer de "switch" van de rat race van alledag naar slow cooking & slow food, denk ik. Tenslotte was het vrijdagavond, we hadden veel tijd én veel te vertellen aan elkaar, en het was enorm gezellig, dus we zaten er niet mee in om een beetje te wachten. Maar wie graag snel iets wil eten en dan vlugvlug weer weg wil, kan Switch beter van z'n lijstje schrappen. Hier moet je tijd hebben en je tijd nemen om te genieten. En dat is meteen ook de conclusie van mijn verslag, lieve lezer: Switch is een werkwoord en het staat voor genieten.

Het restaurant is gelegen in het culinaire hartje van Brussel, aan de Vlaamse Steenweg nabij Place Sainte-Catherine. Het is heel gemakkelijk te bereiken met de metro en is ideaal gelegen op achteraf nog een stapje in de wereld te zetten. Wij zakten na het eten af naar het bekende danscafé L'Archiduc in de Dansaertstraat. Ook een aanrader! Misschien niet voor the day after maar dat doet hier nu niet ter zake, want daar kunnen de uitbaters van Switch niks aan doen ;-)

Genieten bij Switch kan je elke dag behalve op zondag, van zes uur 's avonds tot middernacht. Reserveren is een must en kan via de website of op +32 (0)2 503 14 80.

Smakelijk!
Love, Josie xoGeen opmerkingen:

Een reactie posten