maandag 3 maart 2014

Manic Monday Medicine #5

Ik heb op deze maandag opnieuw een inspirerende wijsheid die ik met jou wil delen, lieve lezer:


Mocht je mondayblues-gewijs het gevoel hebben van "ik kan het niet aan vandaag, ik heb er écht geen zin in, mèèèèèèèèh", wel misschien kan deze wijsheid je dan wel de dag door helpen, en de week, de maand, het jaar... Een wijsheid om ALTIJD in het achterhoofd te houden, dus. Ik vind dit gewoon een levensles van jewelste en ik heb er zelf de laatste tijd (ik ben van job veranderd én ben daarbovenop nog eens zelfstandig copywriter in bijberoep geworden) heel veel aan gehad. Ik hoop voor jou hetzelfde!

Prettige werkweek lieve lezer!
Lots of love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Ah nieuwe job?? Congrats!!
  Ik kan wel wat Monday Medicine gebruiken, mijn moederhartje had het vanmorgen erg lastig met het achterlaten van de dochter die nog niet 100% is en duidelijk gewoon haar mama wou :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thx... ik zat al een tijdje een carrièreswitch te overwegen en heb nu eindelijk de stap gezet. ik ga weg uit de reclame en word sales consultant bij secretary plus. van de communicatie naar de uitzendsector in een totaal nieuwe job... dat ik er enorm veel goesting in heb!
   daarnaast ben ik ook zelfstandig copywriter in bijberoep geworden, dus na mijn uren, ook iets waar ik al lang van droomde. behalve door te bloggen ga ik nu ook al schrijvend voor mijn eigen "klanten" mijn schrijfkriebels uitleven. veel nieuwe plannen dus, heel leuk en spannend allemaal :-)
   ik ben nog 3 weekjes aan 't werk op mijn huidige job, dan skivakantie en daarna start ik op mijn nieuwe job!
   hopelijk wordt joanna snel beter, maar dat komt wel goed... ik ben jaloers dat jullie dit weekend al op skireis vertrekken! ben ook al ferm aan 't aftellen...
   x

   Verwijderen
 2. Waw dat is inderdaad echt een switch, leuk en spannend zeg! Ideaal dat je de skireis ertussen hebt bij wijze van pauze of overgang.
  En ook leuk van dat bijberoep, tof om ook echt je "eigen" projectjes te hebben en daarop 1 van je passies te kunnen uitleven. Zo'n blog is daar ook wel goed voor maar dat betaalt niet hé ;-)
  Voor je het weet zijn jullie ook in volle voorbereiding, aan het stressen hoe je alles in de auto gaat krijgen en toch maar niets vergeet voor Emil ;-) (mijn schoonmoeder gaat mee in de auto bij ons, dus dat wordt echt bakske vol!)
  Je leest onze ervaring wel op mijn blog, hopelijk is ons madam goed gerecupereerd en kan ze ook volop genieten (ik denk erover haar een dagje vroeger thuis te houden deze week dat ze zeker niet weer hervalt na een weekje onthaalmoeder en vooral weinig slapen overdag...)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. emil is nu 1 jaar en ik ben het ritme met dat kleintje erbij al supergoed gewend, dus vandaar dat het een logische stap is. met een pasgeborene allerlei nieuwe projecten opstarten zou ik niet gedaan hebben. maar nu heb ik heel veel zin in een paar nieuwe uitdagingen!
   het leuke aan in bijberoep werken is dat "niets moet", want ik heb een leuke fulltime job waar ik voldoening én mijn inkomen uit haal. en alles wat daarbij komt, is leuk en mooi meegenomen!
   ik heb nog geen stress voor de reis maar het zal nog wel komen... al heb ik de vuurdoop al gehad toen we deze zomer naar het zuiden gereden zijn. ik heb alleszins mijn lesje toen al geleerd over wat ik niét meer meeneem! voordeel is ook dat emil (en joanna ook) nu oud genoeg is om mee te eten en dat scheelt veel sleurwerk vind ik. het enige waar ik een beetje schrik voor heb is de rit, want het is lang rijden en emil zit niet graag lang stil ;-) maar net zoals deze zomer ga ik me "opofferen" om naast hem op de achterbank te zitten bij wijze van live entertainment. ik vind dat niet zo erg hoor :-p
   wij rijden apart met ons "gezin", de schoonfamilie zit in een apart bakske.
   allemaal zeer spannend, het gaat zo plezant zijn!!

   Verwijderen
 3. hihi deze zomer naar het zuiden bij ons was OK, want toen sliep ze nog veel (ze was 3,5 maanden). Nu ben ik ook wat bang voor de lange rit, we zijn aan het uitkijken naar "schermentertainment" (draagbare dvd speler of alternatieven) en er zit sowieso altijd iemand naast haar voor live entertainment ook hé ;-) We gaan heel vroeg vertrekken, 4u 's morgens, zodat ze het eerste deel van de rit nog slaapt, dan lijkt het ook minder lang voor haar. Op hoop van zegen!
  heb ook een goed zicht op wat wel en niet mee te nemen. Melkpoeder bijvoorbeeld wel, gezien ze nog altijd een specialleke drinkt op voorschrift en daar zowel 's morgens als 's avonds nog met gemak 250 ml van binnen speelt. Hop, 1 kilo extra bagage.
  Hebben jullie moonboots? Dat zijn mini-valiezen hé, ik prop die vol met skikousen en dergelijke :-)
  het gaat super plezant zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, vroeg vertrekken zodat de kleine nog een goeie dut kan doen, dat dachten wij ook deze zomer. rond 5u 's nachts vertrokken denk ik, en emil (toen was hij 5 maand) heeft welgeteld tot net voorbij de franse grens geslapen en dan was hij daar al. in reims vond hij écht dat hij te weinig aandacht kreeg en ben ik naar de achterbank verhuisd. dat was wel een groot succes, dus als er bij jullie sowieso iemand naast joanna zit, dan komt dat wel goed.
   wij gaan ook kijken voor schermkes. ik ben redelijk anti-bumba maar ik besef dat ik die invloed toch niet kan tegenhouden, dus misschien gaat er wel een bumba dvd met ons mee ;-)

   Verwijderen