maandag 3 maart 2014

My Skin Loves LOOkX

Ik heb het al meermaals gehad over mijn gevoelige gezichtshuid. Soms vervloek ik dat probleemhuidje van me, maar al bij al kan ik er best mee leven. Er bestaan ergere dingen, nietwaar? Ik beschouw het echter wél als mijn missie om voortdurend te blijven zoeken naar de juiste verzorgingsproducten voor mijn gezicht. Toen ik dit prachtige testpakket van LOOkX Skincare ontving, was ik dan ook door het dolle heen en zo blij als een kind dat te horen krijgt dat het naar Disneyland mag. I think you get the picture :-)


LOOkX Skincare biedt kwaliteitsverzorging met een plus. De producten bevatten de meest exclusieve en innovatieve Zwitserse ingrediënten die het vermogen hebben om diep in de huid door te dringen. Het gevolg: een verbeterde huidstructuur en een gezonde, frisse uitstraling. En willen we dát nu niet allemaal? LOOkX biedt tien verzorgingslijnen die gericht zijn op verschillende huidbehoeften en -problemen. Last van een droge huid, couperose of rimpels? Geen enkel probleem, bij LOOkX vindt iedereen de behandeling die bij haar (of hem, want er is ook een mannenlijn) past. Meer info over de visie en producten van LOOkx Skincare vind je op de website. Ik testte een aantal producten uit de Balance, Moisture en Energy lijn.
De Balance lijn is de basislijn die de huid zuivert, herstelt en beschermt. De filosofie van LOOkX Skincare is dat je eerst de huid in haar natuurlijke conditie moet terugbrengen voor je de huidstructuur kan verbeteren en dieper liggende problemen kan aanpakken. Met de Cleansing Mousse verwijder je dode huidcellen, onzuiverheden en make-up. Ondanks de intensieve werking irriteert deze mousse de huid niet. Integendeel, ze verfrist de huid, beschermt tegen uitdroging en bevordert de doorbloeding. Dit product is eenvoudig aan te brengen op gezicht en hals, vervolgens gewoon zachtjes inwrijven en grondig spoelen met lauwwarm water. Na de mousse volgt idealiter een behandeling met de Balance Lotion, die je aanbrengt met een wattenschijfje (vergelijkbaar met micellair water) voor een grondig gereinigd en verfrist gevoel. De finishing touch bestaat uit de Balance Cream, die de huid kalmeert , hydrateert en verzacht. 
 

De volgende stap na de Balance lijn is de Moisture lijn. De naam zelf zegt het al, deze bevat een aantal sterk hydraterende producten voor droge huidjes. De Energy lijn zorgt voor bescherming en vitaliteit en gaat de afbraak van collegeen en elastine in de huid tegen. Al deze lijnen bevatten een olie die je, na je reiniging en voor je hydratatie, aanbrengt als een soort serum. De Balance Oil kalmeert, egaliseert en verstevigt de huid met actieve blackcurrant bestanddelen. De Moisture Oil, die geurt naar pepermunt, hydrateert, versoepelt en heeft een anti-aging werking. De Energy Oil vitaliseert, verstevigt en doet je huid stralen. Al deze oliën geven een heerlijk gehydrateerd gevoel, zalig! De flesjes zijn klein maar je hebt slechts enkele druppeltjes (één pipetje volstaat) nodig om te genieten van een weldadig effect. De flaconnetjes gaan dus wel een tijdje mee!
 
LOOkX is geen standaardmerk. Ik kende het eerlijk gezegd nog niet voor ik het ging testen. Volgens de Nederlandse oprichtster Cindy van der Peet is het een way of life voor iedereen die belang hecht aan eerlijke verzorgingsproducten van topkwaliteit. Met LOOkX werk je iedere dag weer aan een mooie en gezonde huid. Ik voelde me enorm aangesproken door deze visie en begon dan ook zeer enthousiast te reinigen en te smeren.
Ik gebruik de producten nu een drietal weken en ik zag na een aantal dagen al een duidelijk verschil met andere gezichtsreinigers en verzorgingsproducten die op mijn badkamerschap staan (en neen, ik ben niet aan het overdrijven). LOOkx is bijzonder mild voor mijn huid en ik merk dat ze er zichtbaar frisser en levendiger uitziet. Opgelet, het is geen tovermiddel waardoor ik plots niks van last meer heb van roodheid en oneffenheden. Maar dat is volgens mij een belofte die geen enkel product volledig kan waarmaken, wat er soms ook beweerd mag worden in hun reclamecampagnes.
De producten hebben geen uitgesproken geparfumeerde geur en dat vind ik een enorm pluspunt. Het is een teken dat ze weinig tot geen vulmiddelen, allergenen en dergelijke meer bevatten – met andere woorden de bestanddelen die mijn gevoelige huid maar héél moeilijk kan verdragen. Ik ben dus een bijzonder tevreden proefkonijn en de LOOkx producten zullen wellicht wel een vaste plaats krijgen in mijn badkamer!
Bestellen kan je via huidverbeteringsinstituut Skin Plus, waar je trouwens ook je huid grondig kan laten analyseren. Je kan er ook terecht voor manicure, pedicure, allerlei gezichtsbehandelingen,... Gastvrouw Liesbeth Poelmans is een bijzonder charmante en goedlachse jongedame die er met haar vakkennis en vlotte babbel voor zorgt dat je kan genieten van heerlijke me-time en als herboren terug naar huis keert. Ik heb nog een fijne verrassing voor jullie in petto, want al wie LOOkX producten of een behandeling bestelt bij Skin Plus en de code “josieslittlethings” vermeldt, geniet van een korting van 50%! De producten kunnen gemakkelijk verstuurd worden met de post, dus geen paniek als je niet in de buurt woont. Gewoon doen, zou ik zeggen!
Onze huid is ons visitekaartje en weerspiegelt onze gezondheid en vitaliteit. Reden te meer dus om ze goed te verzorgen en te conditioneren. LOOkX Skincare is wat mij betreft de ideale partner daarvoor!
Lots of love, Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Ik kende het merk nog niet, maar klinkt wel heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik kende het ook nog niet, maar ik vind de producten super dus het loont zeker wel de moeite! x

      Verwijderen