dinsdag 4 maart 2014

Oscar's Best

Zondag werden in Hollywood de Oscars uitgereikt. Ik kijk daar altijd naar uit, niet zozeer voor de films maar wel voor het hele circus dat erbij hoort en vooral dan de stunning dresses van alle A-list ladies. Toegegeven, ik heb het meer voor korte kleedjes, maar moest ik ooit eens genoeg geld hebben om me een designer gala dress te veroorloven, dan zou ik er maar al te graag mee paraderen hoor! Om jullie wat inspiratie te geven voor als jullie nog eens acte de présence moeten geven op een of andere superdeluxe fancy party, heb ik een overzichtje gemaakt van de 10 mooiste jurken.


Jennifer Lawrence staat voor mij zonder twijfel op nummer 1. Met haar prachtige rode Dior peplum dress bewijst ze dat ze haar titel van Academy Award Winner meer dan waard is. J-Law blinkt zoals altijd uit in stijl en soberheid. "Less is more" is op deze prachtige actrice zeker en vast van toepassing. Ik kan alleen maar zeggen: love love love it!


Ik zag meerdere actrices paraderen in navy blue dit jaar. Amy Adams toont met haar absolutely stunning Gucci dress dat je met blauw nooit de bal kan mis slaan. De jurk past haar als gegoten en de subtiele peplumdetails geven de look een extra accent, samen met de oogverblindende juwelen van Tiffany & Co.


Er zijn nog zekerheden in het leven. Bijvoorbeeld dat Cate Blanchett altijd gorgeous & classy voor de dag komt. Ik ben normaal niet zo’n nude-fan, maar de Swarovski-kristallen waarmee haar schitterende Armani jurk bezet is, compenseren dat ruimschoots en doen Cate stralen als nooit tevoren.


Toegegeven, ik heb een ferme boon voor Olivia Wilde: sinds The O.C. kan de actrice voor mij weinig verkeerd doen. Maar zeg nu zelf, ze ziet er toch gewoon adembenemend uit in deze Valentino dress? Eenvoudig, elegant en met een baby bump die mij direct weer zin doet krijgen om zwanger te zijn! (maar voor alle duidelijkheid en om geruchten alvast de kop in te smoren: heb verder géén plannen in die richting!)


Zo jong en al gezegend met een onovertroffen en feilloos stijlgevoel: that must be Emma Watson! In haar prachtige jurk van Vera Wang bewijst ze nogmaals dat ze haar plaatsje in alle best dressed lijstjes meer dan waard is. Go Emma!


Lupita Nyong’o was vόόr de Oscars voor mij een onbekende naam. Maar door haar schitterende verschijning in deze Prada dress zal ik haar nooit meer vergeten. Het babyblauw matcht beeldig met haar huidskleur, wat een frisse verschijning!


Wat ik zo leuk vind aan Charlize Theron is dat de Zuid-Afrikaanse schone altijd naturel door het leven gaat en zelfs op een award ceremony geen bakken make-up nodig heeft om er als een absolute godin uit te zien. Enkel deze zwarte mermaid dress van Dior, een statement diamond neklace en haar natuurlijke schoonheid volstaan. Ja lieve lezer, ik geef het toe: als ik Charlize zie, dan sla ik een klein beetje groen uit van jaloezie. Maar ’t is je van harte gegund, Charlize!


Ondertussen is ze 50 geworden, maar op de gorgeous as ever Sandra Bullock zit nog niks van sleet en op haar outfits heb ik nooit iets aan te merken. Ze schittert in een navy blue dress van de hand van Alexander McQueen. Pure elegantie!

 
Girl-next-door Kate Hudson is een actrice die ik graag op het grote scherm zie schitteren. Ook op de rode loper kijk ik altijd vol spanning uit naar haar verschijning omdat ze vaak voor gewaagde, out-of-the-box outfits kiest. Met deze draped gown van Atelier Versace scoort ze wat mij betreft al haar punten. Ik vind de cape een leuk detail: door hem naar beneden te halen pronkt de actrice met een adembenemend rugdécolleté. Wow.
 
Op style & grace staat geen leeftijd. Dat heeft ook Julia Roberts goed begrepen. In deze prachtige zwartkanten creatie van Givenchy Couture doet ze ons vergeten dat het intussen al bijna 25 jaar geleden is sinds ze schitterde in Pretty Woman. Adembenemende verschijnijng, en zoals altijd met haar lovely big smile. Een kanjer bén je en dat blijf je, dat is duidelijk als we Julia zien!
Naast al die mooie jurken is er nog een ander beeld dat me zeker zal bijblijven na deze Oscar-editie. De selfie die Ellen Degeneres maakte met een hoop Hollywoodsterren ging in een mum van tijd de wereld rond en deed zelfs Twitter even crashen. Je moet het maar kunnen! De vreugde spat van dat ene beeld, de selfie der selfies zowaar, en ik vind het heerlijk om te zien hoe al die grote sterren uiteindelijk ook maar mensen zijn die houden van een stevig feestje. Waar is da feesje? Hier is da feesje!
 
Trouwens, Brad Pitt is ook maar een gewone mens die graag op tijd en stond een lekker vettig stukske pizza verorbert. Angeline schaamt zich een beetje voor haar wederhelft, denk ik... Dit plaatje wil ik jullie dan ook niet onthouden:
 
En voor jullie beginnen te denken dat ik een oppervlakkige troela ben die leeft in een lalaland van kleedjes en pizzavretende mannen, geef ik graag nog even mee dat ik ook zowaar een aantal films op mijn to see lijstje heb gezet. Twelve Years A Slave, bekroond tot beste film, en het met maar liefst 7 beeldjes gelauwerde ruimte-epos Gravity wil ik zeker zien. Ik zou ook willen weten waarom onze Broken Circle Breakdown naast de Oscar greep en dus zet ik La Grande Bellezza op m’n lijstje. Ten slotte probeer ik ook Mr. Hublot te bekijken, die de prijs kreeg voor Best Animated Short Film. Ik ben een grote fan van animatiefilms én aan deze werkte een Belg mee, dus een reden te meer om hem zeker eens te bekijken!

Wat vonden jullie van de Oscarjurken? Welke films moet ik zeker zien volgens jullie? Let me know!

Lots of love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Volledig akkoord met je keuze van Oscarjurken. Alleen Emma Watson vond ik een tikkeltje gewoontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hmm ja, ik begrijp je opmerking. maar ze is altijd zo stijlvol en begaat weinig tot geen modemissers (om nog maar te zwijgen van nipplegates en zo), en met deze sobere jurk geraakt ze ook wel vlotjes weg vind ik :-)

   Verwijderen
 2. Twelve years a slave wil ik ook zien. De vriend krijgt dat dus een dezer op zijn te downloaden lijstje. :)
  Ik vind 'den Brad' zijn kapsel trouwens ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zou hem graag in de cinéma gaan zien maar dat zal er wellicht weer niet van komen dus het zal hoogstwaarschijnlijk ook op het kleine scherm thuis zijn :-)
   brad is de max hé, hij wordt cooler met de jaren!!

   Verwijderen