maandag 7 april 2014

Ready For Summer Met Eucerin


Wij gingen onlangs skiën, en iedereen weet dat je in de bergen, zelfs al schijnt er maar een klein zonnetje, je huid optimaal moet beschermen. De zon brandt er harder dan waar ook en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou er niet zo van om thuis te komen met een verbrande panda face en een jeukende neus waar de vellen quasi vanaf vliegen. Flatterend is anders, toch?
 
Zeker voor onze allerkleinsten is sun protection een absolute must, want hun babyvelletjes zijn nog zo teer en kwetsbaar. Enerzijds hebben kindjes veel zon nodig voor de aanmaak van Vitamine D en voor de ontwikkeling van hun beendergestel, maar anderzijds kan Madame Soleil onherstelbare schade aanrichten en het risico op huidkanker op volwassen leeftijd enorm verhogen.
 
Enter optimale zonbescherming dus! En ik had geluk, ik hoefde niet naar de winkel te hollen om daar vervolgens een uur aan de rayon van de zonnecrèmes te staan koekeloeren en twijfelen wat ik nu weer eens zou kiezen... Want ik ontving daags voor ons vertrek naar de Alpen een superleuk pakketje van het merk Eucerin.
Ik was sowieso al fan van Eucerin. Hun huidverzorgingsproducten, verkrijgbaar bij de apotheek, kosten misschien dat tikkeltje meer dan wat je in de drogisterij kunt kopen, maar ze zijn het wel dubbel en dik waard. Ik vind het vooral een plus dat ze zeer neutraal zijn en lief voor gevoelige velletjes zoals het mijne. Zo hebben ze bijvoorbeeld geen uitgesproken parfum en ook al hou ik van lekkere geurtjes, bij crèmes vind ik dat altijd een goed teken naar huidvriendelijkheid toe.
 
De huidverzorgingsexpert heeft ook een mooie lijn zonnebeschermingsproducten. Recent kwam een groter formaat van de Kids SPF 50+ Sun Lotion op de markt. De flacon is nu ook verkrijgbaar in 400 ml, naast de reeds bestaande 150 ml (de succesformule blijft uiteraard onveranderd). Dat is handig, want kindjes hebben veel smeerbeurten nodig en dan is het goed om direct een grote flacon bij de hand te hebben, zeker tijdens een langere vakantie of gewoon tijdens een mooie warme zomer (fingers crossed dat we die binnenkort krijgen!). De hele zomer lang optimale zonbescherming voor een zacht prijsje, what's not to love about that?

Ik kon alvast de kids zonnecrème intensief testen tijdens onze skivakantie, want de zon scheen er elke dag. Uiteraard liep Emil niet in zijn blote billetjes en armpjes te jodelen in de Alpen (in zijn dromen waarschijnlijk wél), en dus bleven de smeerbeurten beperkt tot zijn snuitje en zijn hals. En ik moet zeggen: hij is met een mooi lichtgebruind kleurtje terug naar huis gekeerd! De sun lotion heeft een lichte textuur, smeert gemakkelijk, plakt niet en dringt snel in de huid. Bovendien is ze waterbestendig, ideaal voor zomerse waterpret!
 
 
Eucerin Kids SPF 50+ Sun Lotion is verkrijgbaar in de apotheek. Je betaalt 22,90 € voor 400 ml, en 18,50 € voor 150 ml. Ook verkrijgbaar in praktische Sun Spray, 20,50 € voor 200 ml.

Naast de kids zonnebeschermingsproducten heeft Eucerin nog een breed gamma aan andere zonnecrèmes, lotions en aftersun producten. Zo testte ik tijdens het skiverlof de Sun Fluid Matterend SPF 50+. Dit is een zonnecrème speciaal voor het gezicht, waar je huid niet van gaat glimmen. Eureka, want ik haat het om eruit te zien als een glibberige glitterbal bij warm weer! Uitermate geschikt voor de acnégevoelige huid, zonder parfum, waterbestendig: I like like like! Je betaalt 17,50 € voor 50 ml. Ook beschikbaar met SPF 30, de prijs daarvoor bedraagt 16,50 €.
Ik smeerde dit goedje elke dag na m'n dagcrème voor ik de piste op ging en ben met een vlekkeloos gezicht terug naar huis gekeerd. Om maar te zeggen: it works, definitely do try this at home peeps! :-)

Tot slot bevatte het Eucerin pakketje ook nog een flacon Sun Lotion SPF 30 voor de droge huid (verkoopprijs: 18,50 € voor 150 ml en 19,50 € voor SPF 50+). Deze lotion met extra lichte textuur zal ideaal zijn tijdens de zomer, om mijn hele lichaam goed te beschermen tegen de zon en toch een mooi zomers kleurtje te geven... Ik kan nauwelijks wachten om te beginnen smeren!

Je ziet het, lieve lezer, I'm totally ready for summer. Met dank aan Eucerin! Meer info over al hun producten vind je trouwens op hun website. Zeker eens een kijkje nemen!

Lot of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten