maandag 14 april 2014

Tested: Philips Disney Soft PalAls kind had ik een Twinkel Pinkel (children of the 90s, I guess you all know what I'm talkin' about) die me vergezelde in bed omdat ik soms een beetje bang was in het donker. Het ding zag er ongeveer uit als in deze leuke blogpost en het principe was simple comme bonjour: je moest het wezentje voor het slapengaan lang genoeg in het licht leggen, zodat het de hele nacht kon schijnen en stoute spoken en boze dromen kon verjagen uit je slaapkamer en je hoofd. Geniale uitvinding vond ik dat toen.

Toen ik Emils geboortelijst opstelde zette ik er dus meteen een Twinkel Pinkel anno 2013 op. Het werd een way-too-cute blauwe Barbapapa. Ik kocht hem vooral omdat ik Barbapapa enorm schattig vind (ik kon me trouwens nog net inhouden om geen snoepjesroze exemplaar te kopen) en ging ervan uit dat mijn zoon mijn mening wel zou delen. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Het blauwe beestje staat elke nacht mooi te blinken op zoonlief z'n nachttafeltje. Hij is nooit echt bang geweest in het donker, maar ik merk toch een zekere gerustheid in zijn fonkelende oogjes wanneer ik het aansteek voor het slapengaan. Ik leg het lampje niet bij hem in bed, om de simpele reden dat hij er dan veel te veel mee zou liggen spelen en dat is niet echt de bedoeling van slapengaan, right? Er liggen trouwens al voldoende grappige bestialiteiten in zijn nest waarop hij eventuele resterende energie aan het einde van de dag nog kan botvieren.

Daar is onlangs nog een slaapkameraad bijgekomen. En wat voor eentje! Emil mocht voor Philips de Disney Soft Pal testen, de leuke Mike uit Monsters Inc. Mike is een zacht knuffelvriendje met een energiezuinig Led-lampje binnenin. Dit wordt niet warm, dus het is volstrekt veilig om mee te slapen. Het materiaal is ook volledig kiddie-proof voor het geval ze eraan lekken, erin bijten en weet ik veel wat ze er nog allemaal mee doen in hun slaap. Wanneer Mike voldoende opgeladen is aan het bijhorende docking station, verspreidt hij een zacht schijnsel. Het lampje wordt in- en uitgeschakeld bij elke beweging die het kind met de hand maakt. Het is dus ideaal voor kindjes die 's nachts in het donker wakker worden uit een droom, zodat ze niet bang zijn.

Het is een handig beestje, maar voor Emil is dit nog wat te vroeg, denk ik. Hij gaat nog niet bewust met het beestje schudden als hij licht wil, dat begrijpt hij nog niet. Het floept eerder toevallig aan als hij ertegen botst. Maar hij is wel al van bij de eerste ontmoeting beste vriendjes met zijn lichtgevend monstertje (hij begon direct te schateren toen ik het hem toonde) en hij slaapt er elke nacht mee in een innige omhelzing. Emil is sowieso een goeie slaper, dus veel verschil met vroeger merk ik niet. Maar hij is blij met zijn nieuwe bedgenootje en dat is toch ook heel leuk. Dat levert vredige taferelen op zoals dit:Ik denk dus dat de Soft Pal (trouwens ook verkrijgbaar als Sully uit Monsters Inc) ideaal is bij iets oudere kindjes die moeilijk slapen in het donker, of die gewoon van leuke beestjes houden. Ik vond het enige nadeel van de Soft Pal dat hij heel traag laadt en/of snel leeg is. Het kan natuurlijk zijn dat het aan mij ligt, maar het lampje blijft na een "schudbeurt" niet lang branden, en veel langer dan één dag gaat de Soft Pal hier niet mee... Iemand ervaring daarmee?
Maar overall: zeker een leuke aanrader! Meer info vind je hier. Philips organiseert trouwens op zijn Facebookpagina een leuke #notsoscary tekenwedstrijd waar je allerlei mooie prijzen, waaronder een Softpal, kan winnen. Zeker eens een kijkje nemen dus!

Sweet dreams!
Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten