vrijdag 2 mei 2014

A Mother's Delight

Volgend weekend is het Moederkesdag. Het is nog maar mijn tweede keer dat ik deze feestdag mag vieren, en ik maak daar niet zo'n gigantisch spel rond. Het is heus niet zo erg als mijn afkeer voor Valentijn, maar ik verwacht zeker niet dat ik die dag als een koningin behandeld wordt en non-stop met mijn voetjes in de lucht mag liggen terwijl mijn mannen voor mij zwoegen, zweten en afzien. Neen, dat kan niet de bedoeling zijn! Het enige wat ik wil zijn duust lieve kusjes en knuffels van hen, en als het even kan ook graag een vers boeketje bloemen. Because flowers in da house make me very happy! En ik eis ook dat de heren allebei op het appèl zijn om luidkeels (spandoeken zijn eveneens welkom!) te komen supporteren voor moeder de vrouw wanneer zij uitgerekend op "haar" moederdag de 15 kilometer Dwars Door Brugge loopt/puft/zweet/met alle plezier van de wereld keihard afziet. Maar daarover later ongetwijfeld nog meer!

Ondanks het feit dat ik deze "feestdag" vrij low profile wil beleven, heb ik toch een verlanglijstje klaarliggen met een aantal fijne cadeautipjes erop. Enerzijds als inspiratie voor de mannen van mijn leven, mochten zijn nen bloemekee een beetje saai en onorigineel vinden, anderzijds als ideetjes voor andere moeders-de-vrouwen die graag eens willen verwend worden. Maar for clarity's sake: ik ga zeker niet boos en/of ontroostbaar zijn als ik geen van onderstaande beauties in ontvangst mag nemen op 11 mei. Ik koop ze dan allemaal wel zelf, dat is sowieso het plan eigenlijk... So a mother's delight it will be anyway!

Ik vind deze flashy knalroze zonnebril van Essentiel, met semitransparant montuur en getinte glazen, helemaal het einde! Al vrees ik dat the boyfriend hem afgrijselijk lelijk en kitscherig gaat vinden en geen haar op zijn hoofd eraan zal denken om dit exemplaar voor mij te kopen. Ik ben hem nochtans al gaan passen in de winkel in Brugge... En hij staat mij beeldig, of course! :-)Just Julia is een Belgisch juwelen- en accessoirelabel dat druk bezig is de wereld aan het veroveren. En terecht! Ik ben een supergrote fan van Julia's delicious arm candies, en deze prachtige big fish clutch zou heel goed van pas komen in mijn garderobe. Ideaal als eyecatcher tijdens een avondje uit, oh so lovely!
Nu we toch bezig zijn over sjakossen, voor deze pittige Gergy tas van Essentiel maak ik ook maar al te graag een plaatsje vrij. Trendy animal print, schattige macramé-sleutelhanger, gewoon superpraktisch en héél erg draagbaar: this is 100% me! Valt het trouwens op dat ik een zwak heb voor all things Essentiel? ;-)

Ik ben hondstrouw aan mijn Acqua di Gioia parfum, maar voor His Highness Marc maak ik with pleasure een uitzondering. Van de Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh komt elk jaar een heerlijke zomereditie uit. Dit jaar kreeg die de naam Delight mee, een frisse en subtiele, op en top vrouwelijke bloemetjesgeur in een supermooi flesje. Vorig jaar kreeg ik op mijn allereerste moederdag trouwens de Sunshine edition cadeau, dus in die zin zou het wel een delightful verderzetting zijn van de traditie!


Ik ben dol op colorful arm candy, dat weten jullie misschien al. Ik heb tegenwoordig mijn zinnen gezet op deze heerlijk nostalgische Jules "vriendschapsbandjes" van Les Soeurs. Aren't they lovely? Goed nieuws trouwens, want de zusjes hebben vanaf nu ook hun eigen webshop. Hun prachtige creaties bestellen wordt nog zoveel eenvoudiger dan het al was, yay!
 
 
Om in de sfeer van de juweeltjes te blijven: een paar nieuwe oorbelletjes kan ik best wel gebruiken. Ik heb mijn oorbellen graag subtiel en niet te opvallend. Gevolg is dat ik meestal gewoon een paar kleine parelmoer oorknopjes draag. Beetje saai, op den duur. Dus nu zou ik willen gaan voor een iets creatiever en verfijnder paar van Elle & Moi, een superleuke webshops vol handgemaakte unieke creaties in een veelheid aan stijlen. Deze schattige Peaches oorhangers met een oudroze bloempje als eyecatcher en subtiele witte knopjes zijn helemaal mijn ding!
 

Crèmekes: een vrouw kan er niet genoeg in haar badkamer staan hebben, vind ik zo. Met een vers potteke kan je dus altijd een glimlach op mijn snoet toveren. Clinique vind ik een topmerk wanneer het op gezichtsreiniging en -verzorging aankomt. Laatst las en hoorde ik heel veel over deze Clinique Superdefense Daily Defense Moisturizer SPF 20. Een smeuïge dagcrème die beschermt tegen de eerste tekenen van veroudering en bovendien beschermt tegen de zon. Ideaal voor gevoelige huidjes. Bring it on, baby!


 
Als fervent runista, die bovendien van plan is om op moederdag maar liefst 15 km te lopen door die scone Brugsche binnenstad, verdien ik wel eens een nieuwe loopoutfit. Ik zweer al jaren bij Nike voor comfortabele, stevige en fashionable loopschoenen. Ik vind dit leuke shortje perfect passen bij mijn shoes (Nike Zoom Vomero 9). Het is vooral dat coole kleuraccent op het rechterpijpje dat het 'm doet voor mij! Enige nadeel is dat ik deze collectie vooralsnog niet gevonden heb ik een winkel in de buurt... Hubby & little boy zullen dus nog ettelijke uren research moeten doen als ze mij gelukkig willen maken met dit ieniemienie loopbroekje :-)
 
 
 
Je vraagt je wellicht af hoe het komt dat er géén schoenen en kleedjes - mijn allergrootste verslavingen - in deze wishlist prijken? Simpel hoor, ik vind dat ik er voorlopig genoeg heb na mijn shopping spree van vorig weekend... :-)

Hier eindigt dus mijn lijstje! Wat vinden jullie ervan?

Ik wil nogmaals benadrukken dat ik hiermee geen enorme druk op de schouders van mijn mannelijke huisgenoten wil leggen. Hoegenaamd niet! Ik verdien zelf ook genoeg centjes om al dat moois te kopen, en ik zal al lang in de zevende hemel zijn met extra veel liefde van die twee schatten op 11 mei. Als ze mij 's morgens wakker maken zoals in de tekening hieronder, dan kan ik er weer tegen voor een hele tijd :-)

Lots of love, Josie xo

1 opmerking:

  1. Super, ik zal dan eens mijn 'ik wil niet teveel druk op manlief en dochter leggen, maar het zou toch leuk zijn'-lijstje opstellen! Ook al ben ik al heel blij met dikke knuffels, kusjes en heel veel liefde hoor! ;)
    Groetjes, Milie

    BeantwoordenVerwijderen