zaterdag 10 mei 2014

Flippity Flop

In mijn auto ligt er veel. Een karrenvracht cd’s voor als ik niet aan mijn trekken kom op de radio, een voorraadje eten en drinken voor noodgevallen, pampers en doekjes voor urgentere emergencies, en vooral ook veel rommel (soms is de vergelijking met een containerpark niet zo onterecht, I must say). Sinds kort behoort ook een paar sletsen tot het vaste meubilair van mijn voiture. Voor alle duidelijkheid: dat schoeisel valt niét onder de categorie “brol” te klasseren. Want het heeft wel degelijk een zeer concreet doel.

Nu de dagen alsmaar langer worden durf ik tussen de crèche en thuis al eens een korte pitstop in te lassen aan het speelpleintje in de buurt. Het is een kleine speeltuin die ik nog niet zo lang geleden heb ontdekt, en die ideaal is voor kleine monchichi’s zoals Mr E. Er is een glijbaantje waar het kind al gierend af kan slieren en vervolgens – dat doet hij eigenlijk liefst van al – de zwaartekracht kan tarten door er van beneden naar boven weer op te proberen kruipen. Er zijn van die veerwiebeldinges waar hij als een dolgedraaid zotje op kan wippen. Een idyllisch speelhuisje waar hij naar hartelust rondkruipt, klimt en kusjes komt geven door het raampje (smelt!). En zand, veeeeeel zand. Dat overal in zijn kleertjes kruipt, tussen zijn tenen en ja, onvermijdelijk ook in zijn mond terecht komt. Kort samengevat: dat plekje is het paradijs voor mijn kleine aap. Van zodra we in de buurt komen, is het alsof hij het ruikt want dan begint hij ongeduldig te spartelen. En als we na het spelen terug naar huis gaan, zit het spel op de wagen. Spel en miserie, ge kent dat wel. Ja, het kind weet heel goed wat hij wil. En hij wil liever spelen dan met zijn moeder naar huis te gaan. Ik kan hem daar geen ongelijk in geven. ’t Is overduidelijk de zoon van zijn vader: die blijft als we uit zijn ook liever pintjes drinken dan met zijn charmante BOB mee naar huis te gaan. Boys will be boys… and that’s why I love them so!


Anyway, dat speelpleintje ligt niet ver van ons deur, dus we kunnen er perfect met de buggy of de fiets naartoe. Maar ’s avonds is de tijd nogal beperkt: we zijn na werk en crèche ten vroegste thuis om 18u15 en een uurtje later is onze allerkleinste zijn licht meestal uitgedoofd na een drukke speeldag in de crèche en kruipt hij onder de wol om als een snurkend zwijntje in een diepe slaap weg te zinken. Vandaar dat ik een zo efficiënt mogelijk time management nastreef door van de crèche rechtstreeks naar de speeltuin te sjezen. En omdat ik daar niet als een chichi-madam in het zand wil staan trippelen op mijn hoge hakken in mooie schoentjes, heb ik dus sinds kort een paar slippers in mijn auto liggen om volop mee te kunnen ravotten met mijn zoon. Zei ik al dat ik een slimme mama ben?


Maar die sletsen, dat zijn niet de eerste de beste slippers hoor. Het zijn de Ferrari’s onder de slippers, de Delvaux-sjakossen van het flipflopsegment zeg maar. Juist ja: I’m talking ‘bout them Havaianas. Ik heb al veel sletsen gehad in mijn leven, waaronder een paar of drie van die andere populaire sletsen, Birkenstocks genaamd. Maar hoe ergonomisch die ook mogen zijn, ik heb er altijd enorme zweetpatés en sorry aan alle fans, maar ik vind ze er niet zo modieus uitzien. Voor mij gaat niks boven the one and only Braziliaanse Havaianas flipflops. Ik vind ze très flashy en supercomfortabel. Ik kan er een hele dag op stappen zonder een greintje pijn. Ik heb er bijvoorbeeld Barcelona in getrotseerd, tot helemaal boven in het Parc Guëll. Voor de volledigheid vertel ik er wel bij dat ik bijna één slets verloren ben tijdens een gigantische plensbui, maar dat had meer met mijn eigen lompigheid te maken.

Van zodra de temperaturen het een beetje toelaten, wissel ik dus mijn hakken in voor mijn vrolijke flipflops (in mijn vrije tijd natuurlijk, niet op het werk, duh). Ik vind ook dat ze overal bij passen: onder een jeans, een shortje of rokje, zelfs onder een deftig kleedje voor een casual look. Je kan er echt alle kanten mee uit! And the best is yet to come: je hebt ze in ontelbare leuke kleuren en prints! Het is héél moeilijk om een keuze te maken, maar neem eens een kijkje op de website en ik ben er zeker van dat je wel iets zal zien wat je mooi vindt! En als dat niet zo is… Tja dan moet je maar Birki’s kopen J
Hier is mijn persoonlijke selectie:


Animal print, fluoroze, flashy: deze Slim Animals Fluo flipflops zijn he-le-maal mijn ding!
 
Met een naam als Slim Sunny kan een paar sletsen bij mij echt niks misdoen. Zeg nu zelf, de happy print en vrolijke kleurtjes van dit paar zijn toch echt onweerstaanbaar?
 
Grafische prints zijn hip & trending, en dat hebben ze bij Havaianas goed begrepen.
Ja ik weet het, er zit wéér roze in... 't Is sterker dan mezelf!
I loooooove the Mara Hoffman flipflop lijn.
Help me out, sweeties: welke moet ik kopen? Of schaf ik ze misschien beter ineens allemaal aan? :-)

Geloof me vrij: deze zomer loopt iédereen op Havaianas, zeker met het WK in ’t verschiet! Ik ben er een aantal jaar geleden zelfs in geslaagd om mijn vriend, die totaal géén sletsenmens is, een paar stylish black Havaianas te laten kopen. Toegegeven, hij draagt ze niet zo vaak, maar soit, hij hééft ze toch maar mooi gekocht door mijn toedoen. En ik plan zo dus ook om deze zomer mijn zoon te bekeren tot de Orde der Ubercoole Aanhangers van de Machtige Braziliaanse Flipflop. En wel met deze prachtexemplaren van "Cars"... Liefde op het eerste gezicht!
 
Ik denk dat het wel zal lukken, niet? Wat zeg ik: my boy will be the coolest kid in town! Binnenkort zijn wij dus te spotten met onze matching teensletsen… It’s gonna be a fashionable & comfy summer! En nu allemaal in koor: Brasil, lalalalalalalalaaaa…
Ik bestel mijn Havaianas altijd online via de webshop. De levering gebeurt snel en zonder problemen, zeker een aanrader!
Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten