zondag 11 mei 2014

Stand Van Zaken


Aan alle mama's een superdeluxe moedertjesdag gewenst vandaag!!!!! En aan al mijn andere lieve lezers uiteraard ook een fijne zondag gewenst!

Nog 2 dagjes te gaan en mijn kleine aap is al 15 maand oud. Ik vind vandaag de perfecte dag voor een beknopte stand van zaken. Dus hier komt-ie dan, mijn status report over mijn zoon na 15 maand, samengevat in 15 punten (want anders kan ik blijven doorgaan):

1. Leukste speelgoed: lege flessen, de stofzuiger, patatten en ajuinen uit het bakske in de keuken, alles wat hij uit de vuilbak of de papierbak kan wegroefelen, wasspelden. Kort samengevat: alles wat niet standaard in zijn speelhoekje ligt.


2. Kenmerkende fysieke eigenschap: een superschattig spleetje tussen zijn twee voorste tandjes. Volgens zijn opa is dat een teken van intelligentie. Jawel, opa heeft ook zo'n spleetje, of wat had je gedacht?

3. Is en blijft zijn allergrootste fascinatie: de wasmachine. Ik hoop voor het meisje dat over een 20-tal jaar zijn pad kruist dat die fascinatie zeker tot dan standhoudt.
 

4. Zijn bijnamen, in volgorde van belangrijkheid: protje, mieltje/mielie, stinkzwijntje, varkentje, kleine aap. Voor alle duidelijkheid: al deze bijnamen zijn liefkozend bedoeld! :-)

5. Zijn partner in crime: nothing beats his keuntje, waaraan ik eerder al een blogpost wijdde gewoon omdat de liefde tussen die twee zo enorm groot is!


6. Zijn kwebbel staat nauwelijks stil (zo vader, zo zoon) en het woord dat er het meest uitkomt is papa. Papa is papa, en mama is ook papa: handig! PJ is ervan overtuigd dat hij deze week "tutje" zei toen hij zijn tutje pakte. Ik gun hem het voordeel van de twijfel.

7. Sterk in: schattige, onschuldige toten trekken en zich van krommenaas gebaren, waardoor het voor mij bijzonder moeilijk wordt om boos op hem te zijn of nee te zeggen wanneer hij iets mispeuterd heeft. Maar zeg nu zelf... Zou jij het kunnen als zo'n blik jouw richting uitkomt?
 

8. Zijn lievelingseten: stuuten. Met of zonder beleg, maakt echt niet uit. Tegen een stuutje zegt Mr E nooit nee. Er zijn maar weinig dingen die hij niét lust, maar als hij brood ziet, ruikt of nog maar een broodzak hoort ritselen, krijgt hij allures van een dolle hond. As in: aan benen beginnen hangen, grollen en kwijlen en al. Dan is het enige wat je te doen staat je haasten om die boterham te smeren alsof je leven ervan afhangt. No kidding. De laatste weken komt hij ook altijd schooien als ik fruit eet, en dat kan ik alleen maar aanmoedigen.

9. Hij speelt graag verstoppertje met vanalles en nog wat. Zo tref ik geregeld ajuinen en aardappels aan in de wasmachine, mis ik met de regelmaat van de klok eens een sok in mijn wasmand en zoekt Emil naarstig naar veilige verstopplaatsen voor zijn BFF-keuntje. In de volgende foto heeft het kindeken echter niet door dat de schuilplaats in kwestie zijn luieremmer is. En ook niet dat moeder stiekem achter de deur staat te gniffelen.


10. Groot lawijt is een omschrijving die perfect op hem van toepassing is. Emil maakt graag veel leven in de brouwerij en is altijd zeer "aanwezig". Soms is dat een beetje vermoeiend en denk ik "maar zijt nu toch eens kalm manneke". Maar het is toch vooral heel leuk, zo'n kindje dat graag overal bij is, mee lacht zelfs al weet hij in geen duust jaar waarom er gelachen wordt, en altijd wel iets te vertellen heeft in zijn eigen schattige brabbeltaal.

11. Opmerkelijke vaardigheid: kan zeer vlot de ipad bedienen. Kan er zelfs beter mee overweg dan zijn papa. Check that attitude dude!


12. Hij is enorm rap content en heel dankbaar. Als we hem echt in volle extase willen krijgen, doen we er goed aan om naar de speeltuin of het zwembad te trekken. Douche en bad thuis zijn ook al ferm oké voor meneer. Als hij de kraan hoort opengaan, begint hij te schreeuwen van plezier en zou hij het liefst van al met zijn kleren en al in het water springen.

13. Hij staat al flink rechtop. Aan stappen waagt hij zich nog niet, hij vindt kruipen als een halve zot nog zoveel leuker. Dat hij maar zijn tijd neemt! Door al dat wilde kruipen slijten zijn jeansbroeken snel af maar hey, jeans met gaten erin is superhip deze zomer. Dus dat komt nog goed uit! :-)
 

14. Hij is een pietje precies die zich graag met details bezighoudt. Knopjes, draadjes, pluisjes, kruimels: hij heeft het allemaal gezien en bestudeert het graag in detail. Dat heeft hij wellicht van mij.

15. Telkens hij bij mijn mama geweest is, laat ze me achteraf weten wat voor een lief en gemakkelijk kindje hij toch is. Hoe hij altijd lacht en altijd blij is, een echt plezier om samen dingen mee te doen.
 

En gelijk heeft ze, die lieve mama van mij. Daarom heb ik vandaag, behalve het prachtige boeket bloemen dat ik gisteren al gekregen heb, eigenlijk niks anders nodig. Ik ben een supertrotse mama van die kleine sloeber, die overal graag gezien en welgekomen is, die er altijd in slaagt de harten te stelen. Meer kan ik echt niet willen.

I'm a happy mommy!
Lots of love, Josie xo


1 opmerking: