zondag 15 juni 2014

Plog #3

Superlang geleden dat ik nog eens geplogd heb, van in februari al! Ik lees graag plogs van andere bloggers, en ik vind het zelf ook wel leuk om eens te doen, so here we go once again!

Om 7u ben ik uit de veren. Enerzijds omdat Emil wakker is, maar ik was sowieso van plan om op tijd op te staan want ik heb veel op het programma staan deze voormiddag. Niks beters om de dag te starten dan een gezond ontbijtje: kiwi + platte kaas + chiazaad (hier krijg je superveel energie van, een echte aanrader!) + my cup of tea. Ik ben klaar voor een leuke zaterdag!
 
7u45: en route! Even een selfie nemen in de spiegel van onze hypermoderne lift. PJ zorgt deze voormiddag voor onze kleine man, dus ik heb tijd om mijn to do lijstje rustig uit te voeren. 
 
 
Eerste stop: de supermarkt. De winkel opent om 8u, en ik doe mijn boodschappen liever voor de grote drukte. Buiten een paar bejaarden is het heerlijk rustig en kan ik in no time mijn boodschappenlijstje afwerken. Ik heb het er echt wel voor over om hier wat vroeger voor op te staan. Want als de winkel vol loopt families met krijsende kinders omdat ze hun gedacht niet krijgen, vergeet ik gegarandeerd de helft van m'n lijstje. En heb ik zin om zelf terug te beginnen krijsen.
 
 

9u: afspraak bij de kapper! Het is alweer een hele tijd geleden dus het mag eens bijgeknipt worden. Geen radicale haarveranderingen hoor, ik heb heel gemakkelijk haar dat altijd mooi in model valt, dus ik hoef geen speciale coupe. Ik geniet wel van een beetje me time en wat smalltalk met de coiffeur over de vakantieplannen, verhuisplannen, roddels uit de buurt,...
 

Recht tegenover de kapper ligt mijn geliefkoosde biowinkel. Het is vandaag de laatste dag van de bioweek dus ik spring nog even binnen. Hier loop ik enorm graag rond, het is een superrustige winkel met een ruim aanbod en vriendelijk personeel!


Iets wat ik enorm haat en dus zeker niét ga missen als we binnenkort in ons nieuwe huis wonen: boodschappen naar boven brengen met de lift. Het is altijd zo'n hels gesleur van de garage naar de lift, en dan van de lift naar binnen. Nog een paar maandjes en daar zijn we vanaf!
 
 
Rond 10u30 is alles uitgeladen en maak ik me klaar voor een looptraining. Ik doe volgende vrijdagavond mee aan de halve marathon tijdens de Nacht van West-Vlaanderen. Ik voel me nog niet 100% klaar, maar uiteraard ga ik er wel volledig voor gaan!
 


Na het middageten doet Emil een dutje, en gaat PJ op zwemtraining voor de Brugge City Triatlon volgend weekend. Dat betekent tijd voor mij om even op 't gemakje door de stapel weekendkranten te bladeren.


Rond 14u is er eentje wakker. Terwijl ik alles klaarmaak voor ons uitstapje, bestijgt meneer eens zijn houten ros. Hij kan er nog niet zelf mee rijden, maar hij zou het wel al graag willen - en dat leidt soms tot de nodige frustraties :-)


Het uitje dat ik gepland heb is naar de jaarlijkse "batjes" (voor de niet-streekgenoten: it means "braderie") in Torhout, mijn toekomstige hometown. Ik ben onder andere op zoek naar de perfecte bikini voor deze zomer, maar ik vind zelfs in dit overvolle rek mijn goesting niet...


We komen nog veel bekenden tegen en houden halt op de opendeurdag van Schoonheidsinstituut SkinPlus, waar ik twee prachtige armbandjes aanschaf maar waar ik helaas vergeet een foto te nemen... Intussen is ook PJ gearriveerd na zijn zwemtraining; na een familiebezoekje stoppen we nog even in de plaatselijke manège omdat onze kleine sloeber paardjes de max vindt.


On the way home bewonder ik mijn pas gekochte blingbling arm candies... Me so happy!


Rond 19u komen we thuis. En er heeft er eentje grote honger. Daarna is het bedtijd: hij heeft een drukke middag gehad en zal dus snel in dromenland vertoeven!


Na het avondeten maak ik nog een gezonde avondsnack boordevol vitamientjes: blueberries, granaatappel en verse vijg. Yummie!


Daarna is het zeteltijd! De weekends zijn hier altijd razend druk, dus we zijn superblij dat we eens languit in de zetel kunnen liggen. PJ en ik zijn een tijdje geleden opnieuw begonnen met Friends te bekijken vanaf seizoen 1. Ook al kennen we de afleveringen bijna allemaal vanbuiten, het blijft echt supergrappig en ontspannend!


En daarna sliepen we nog lang en gelukkig :-)

Nog iemand die zin heeft om eens te ploggen binnenkort?

Lots of love, Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Zag er een leuk dagje uit!! Laat die plogs maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. it was! binnenkort zeker een nieuw plogje hoor. xoxo

      Verwijderen