dinsdag 8 juli 2014

Travel Light

Binnen een goeie week vertrek ik op vakantie! Als we de onderstaande afbeelding mogen geloven (en ja, dat mogen we zeker!), dan ben ik - over mijn wederhelft ga ik geen uitspraken doen - nu al drukdrukdruk in de weer met de voorbereidselen voor onze trip richting de Franse Alpen…


… en heb ik al meerdere to do, to pack en not to forget lijstjes opgesteld om alles vlotjes en tijdig klaar te krijgen voor onze afreis. Check! Ik ben zo’n stresskip die zich steevast van véél te lang op voorhand nerveus maakt in al dat bagagegedoe. Dat was al zo voor ik mama werd, en het is er niet op verbeterd met een kleintje erbij. En inderdaad, hoe raad je het: ik ben een van die vele vrouwen die altijd gegarandeerd veel te veel mee heeft – de nachtmerrie van vele mannen, die dan altijd de nobele en übermannelijke taak krijgen om de valies van vrouwlief naar boven te sleuren in een gezellig pensionnetje, uiteraard zonder lift. Om een voorbeeld te geven: 15 topjes voor één week, ik vind dat echt niet overdreven. Because you never know what might happen far away after all…

Toch heb ik me voorgenomen om het deze keer anders te doen! Sowieso zijn we al veel zwaarder geladen dan vroeger met een peuter erbij, godzijdank dat we een hele grote auto hebben! Maar ik wil er nu echt eens in slagen om die gigantische voiture niét tot de nok te vullen. Tijdens onze laatste skireis lukte het me jammergenoeg niet, dus ik ga nu voor de herkansing. Challenge accepted!

En weet je wat? Dat blijkt niet eens zo’n moeilijke uitdaging te zijn. Het enige wat je moet kunnen, is tot vijf tellen (check!). Met de eenvoudige 5-4-3-2-1 rule gaan we ongetwijfeld nog voldoende plaats hebben in de auto om nog een hele bende lifters mee te nemen! Kijk maar:


Lijkt haalbaar, niet? Al steek ik zeker wel een aantal dikke truien en een regenjas in de valies, want het weer in de bergen kan nogal onvoorspelbaar zijn. Een jurkje komt ook altijd van pas – een comfy exemplaartje welteverstaan, want we zijn in de bergen en dus hoeven we niet de ‘grand chique’ uit te hangen. En ik heb onlangs twee nieuwe bikini’s gekocht (twéé, godbetert, terwijl het voor mij al een enorme prestatie is om er eentje te vinden die mij past op alle cruciale plaatsen) dus ik denk dat ik ze ook maar allebei in de valies prop. Maar wat al de rest van mijn kleerkast betreft, zal ik enorm op mijn tanden bijten om het netjes te laten hangen waar het hangt!

Creatief als ik ben, denk ik dat ik er misschien wel mijn eigen 6-5-4-3-2 regel van ga maken. Klinkt minstens even goed, nietwaar? En weet je, dat ene extra topje en een paar schoenen op overschot gaan mij toch misschien nét dat tikkeltje zekerder van mijn stuk maken bij het vertrek. We nemen dan wel een lifter minder mee onderweg…
En jullie? Hebben jullie het ook altijd moeilijk om ‘licht’ te reizen?
Aan al wie ook reisplannen heeft: probeer zeker eens deze regel uit, laat mij weten of het gelukt is, en geniet vooral van je vakantie!

Lots of love, Josie xo

P.S. Alle items in het overzichtje vind ik trouwens superleuk en wil ik ook! Als dat maar goedkomt... Dan zal niet alleen de valies, maar ook de portemonnee wat minder wegen ;-)

4 opmerkingen:

 1. Succes met inpakken! En veel plezier ter plekke! Ik reis altijd light! Onebag.com is mijn geheim ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1 bikini? Eén? Ik heb er altijd één per dag mee...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. néé soetmin, néén!!!! dat mag niet, werk nu toch eens mee met het schema godsamme! ;-)

   Verwijderen