zaterdag 16 augustus 2014

Baggy Business

What's in my bag?-posts, ik zag ze al passeren op verschillende blogs. Aangezien ik zelf tot het soort vrouwen behoor die vaak een paar minuten in hun sjakosj moeten roefelen en scharten - inclusief hysterische paniekaanvallen, vervelende vapeurs, irritant hoongelach van mijn wederhelft en wanhopige vragen van zijnentwege à la "maar wa steektegij daar toch allemaal in gij?" - voor ze hun smartphone of sleutels kunnen lokaliseren, speelde ik al lang met het idee om ook mijn eigen handtas eens aan een grondige analyse te onderwerpen. En kijk, vandaag heb ik dan toch eindelijk de volledige inhoud eens op de grond gekieperd en laat ik jullie graag meekijken naar wat ik dagelijks zoal met me meezeul.

Voor alle duidelijkheid: we gaan van boven naar onder, van links naar rechts:


1. Een borstel. Omdat ik soms last heb van een bad hair day, en gewoon ook omdat ik graag mijn haar kam. Voor mij een absolute must in mijn handtas!
2. Een zakdoek. Sinds ik mama ben, heb ik te pas en te onpas te kampen met verkoudheidjes en loopneuzen, op mij overgedragen door mijn kleine aap (die daar natuurlijk niks kan aan doen). Komt ook goed van pas als die laatste iets gesmost heeft of snipverkouden is en moederlief weer eens geen doekjes voor hem bij heeft. Which happens a lot.
3. Mijn smartphone, een Samsung Galaxy S4 mini. Zéér content van, en ook hopeloos verslaafd aan. Zeker sinds ik kan pronken met een to-die-for leopard cover van happy nail art queen GlamElfi! 
4. Een blauw plastieken Tupperware potje met een portie studentenhaver. Ik ben daar namelijk verzot op, en het is de ideale snack voor als ik een klein hongerke voel opkomen. Zeer voedzaam, instant energy en supergezond, wat wil je nog meer!
5. Mijn portemonee, een fluogroen exemplaar dat ik me vorig jaar aanschafte tijdens een girls' citytrip in Budapest. Ik ben nogal into fluo & neon, so it was love at first sight!
6. Omdat ik een kleine blaas heb en dus genoodzaakt ben om af en toe op een openbaar toilet te gaan, waar de hygiëne regelmatig te wensen overlaat, heb ik altijd een kleine tube ontsmettende handgel bij me. Je kan dit gewoon kopen in de supermarkt of bij de drogist. Het goedje heeft een vrij indringende geur, maar die vervliegt heel snel. Het trekt snel in en je handen worden er niet droog van, waar ik eerst wel een beetje bang voor was.
7. My dearly beloved little note book. Dit gaat overal met me mee om to do lijstjes te maken en geniale ideeën te noteren. Echt een aanrader om zo'n schriftje bij je te hebben! Want voor ik het gebruikte, dacht ik vaak onderweg aan zaken en tegen dat ik thuis was, was ik ze natuurlijk compleet vergeten... Bij Hema vind je tal van superleuke notaboekjes in handtasformaat!
8. Muntjes, van Ricola en het straffere spul van Frisk. Omdat een frisse adem nu eenmaal essentieel is.
9. Een kleine tube Nivea Soft crème. Ik gebruik deze meestal als handcrème, omdat ik heel vaak last heb van droge handen. Ruikt overheerlijk en wordt snel geabsorbeerd!
10. Twee sleutelbossen: één voor mijn auto en één voor alle thuis-gerelateerde sleutels. Ik wéét het, er hangt heel veel brol aan en voor sommige sleutels vergeet ik zelfs soms waarvoor ze dienen. Maar een kletterende klingelende sleutelbos, dat kan toch zo leuk zijn! :-)
11. Een klein arsenaal aan lippenbalsem. Twee exemplaren Maybelline Baby Lips (naturel & pink), een superhydraterende stick van Plante System (perfect als je droge, gekloofde lippen hebt bv. in de winter) en mijn all-time favorite Clinique Chubby Stick (Whoppin' Watermelon). Als ik geen lippenbalsem bij me heb, voel ik me gewoon niet compleet!
12. Mijn geldbeugeltje voor kleingeld. Ook iets wat ik kocht in Budapest, omdat ik het zodanig grappig vond. Op de achterzijde staan namelijk 5 superschattige poezenpoepjes naast elkaar afgebeeld, en zie je duidelijk de verschillen per ras. Totally my kind of humor, maar ik kan goed begrijpen dat niet iedereen dat grappig vindt... De button kocht ik tijdens een concert van Arcade Fire, hiermee steunde ik de slachtoffers van de ramp in Haïti.
13. Een lepeltje. Komt ook vaak van pas als ik ergens te velde plots goesting krijg in een yoghurtje. Dat wil al eens gebeuren bij ondergetekende.
14. Een roze stilo uit de Hema. Omdat ik graag schrijf en graag roze dingen zie.

Valt best mee, niet? Ik moet wel een kleine kanttekening maken, want ik heb meerdere handtassen en momenteel gebruik ik een van de kleinere exemplaren uit mijn collectie. Een koopje van 20€ uit de Veritas, 't is er misschien aan te zien maar I just loooooove that bag, vooral dan dat fluoroze accent... Of wat had je gedacht? :-)
 

Doordat deze tas vrij klein is, althans toch in vergelijking met al mijn andere sjakossen, moet ik de inhoud wat beperken. In mijn ruimere tassen heb ik vaak nog een klein voedselrantsoen zitten (appel, water, koekje - you never know what might happen, do you?) en wat practical kiddie stuff zoals een pakje zakdoekjes (om kwijlmondjes en snottebellen vakkundig mee te verwijderen), een brikje melk (het kind is verslaafd aan van die minibrikjes) of een doosje rozijntjes (een zelfs nog ergere verslaving van de kleine gangster). Ook een mini make-up setje (mascara, oogpotloodje, flesje parfum) behoort in die handtassen tot het vaste meubilair.

En jullie? Zeulen jullie ook altijd te veel mee in die dekselse handtas? Nog ladies die vaak hopeloos moeten zoeken naar iets wat ze dringend nodig hebben? Let me know!

Lots of love, Josie xo

4 opmerkingen:

  1. Zo weinig, van mij zit er echt veeeeeeel te veel in. Bedankt voor de reminder. Ik doe deze week eens grote kuis in de sjakos en heb dringend een nieuwe nodig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, ik ben daar wel nogal een propere in en doe regelmatig grote kuis. toch vind ik van mezelf dat ik nog altijd te veel meesleur :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een aantal handige tips opgelijst om je handtas op orde te houden. http://www.missfabuleus.be/2014/06/je-handtas-op-orde.html

    BeantwoordenVerwijderen