maandag 25 augustus 2014

Nostalgie in de Badkamer


Wat je hierboven ziet, lieve lezer, is een kleine gangster die een hevige voorliefde heeft opgevat voor de blauwe pot van Nivea. Die had ik vanmorgen onbewust achtergelaten binnen het bereik van zijn grijpgrage pollen - en het was meteen de laatste keer. Zijn voorliefde bestaat uit de pot openwrikken en de dikke, smeuïge witte crème overal lekker in het rond smeren, zowel op zijn eigen lijf als op de omgeving. Qua goed gehydrateerd peutervelletje en laminaatvloer kan dat zeker tellen, dat ga ik niet tegenspreken. En ik ben er ook zeker van dat het kind veel plezier heeft gehad met het stiekem ontvreemden van de pot, hem tot in de living smokkelen, alles lekker opensmeren en als kers op de taart een vertrekkensklare moeder op hoge hakken die achter hem aan zit met een velleke keukenpapier om de witte drek uit zijn versgewassen haar en verse kleren te halen. Oh sweet memories, ze zijn hem van harte gegund...

De legendarische “blauwe pot” van Nivea roept ook bij mij herinneringen op aan mijn kindertijd. Al denk ik niet dat ik er ooit zo de aap mee uitgehangen heb. Ik herinner mij gewoon nog goed dat wij vroeger thuis een grote blauwe pot liggen hadden die diende ter verzachting van allerlei huidkwaaltjes. Er is goed nieuws, want de zachte bloemengeur met een toets van musk vult voortaan onze hele badkamer! Het Nivea Creme Care gamma bestaat vanaf nu uit drie verzorgingsproducten: een douchecrème, een badcrème en een vloeibare handzeep.

De essentie van het Creme Care gamma is een verzorgende formule met ingrediënten van de legendarische blauwe pot van Nivea, gekoppeld aan een lichte en luchtige textuur. Het resultaat: een in alle zachtheid gereinigde huid. Het wordt (nog meer) heerlijk genieten in de badkamer! De producten van het Creme Care gamma bevatten een aantal voedende bestanddelen:

·         Eucerit: hét unieke bestanddeel het gamma is een natuurlijk verzorgende olie die de huid zacht en soepel maakt.
·         Provitamine B5: een bestanddeel dat bekend staat om zijn herstellende, kalmerende en hydraterende eigenschappen.
·         Glycerine: een actief bestanddeel dat de huidelasticiteit verbetert en de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.
·         Hydra IQ: deze unieke innovatie van Nivea boost het natuurlijke hydratatieproces van de huid. Hydra IQ stimuleert de aanmaak en de werking van aquaporines – dit zijn proteïnen die zorgen voor de circulatie van het water in de huidcellen. De huid wordt hierdoor beter en langdurig gehydrateerd.

Douchecrème, aanbevolen verkoopprijs 2,99 €/250 ml
Badcrème, aanbevolen verkoopprijs: 5,09 €/750 ml

Vloeibare handzeep, aanbevolen verkoopprijs: 2,69 €/250 ml

Al deze producten zijn verkrijgbaar in de supermarkt of drogisterij.

Ik ben sowieso een grote Nivea fan en gebruik zeer regelmatig hun producten. Momenteel staan op mijn badkamerschap de douchegel Coconut Cream, om het zomerse gevoel nog wat in stand te houden, en de Pure & Natural antirimpel nachtcrème. Die laatste is een heerlijk smeuïge, milde crème, met bovendien een superlekker geurtje. Zeer tevreden van!

Bij mijn volgende bezoekje aan de supermarkt schaf ik me zeker de Creme Care douchecrème en handzeep aan. Badgel gebruik ik minder vaak nu, maar wie weet in de winter, in mijn bad in het nieuwe huis vanwaar ik al liggend zicht heb over de weidse vlakten van Torhout…
Ik weet alleszins één ding zeker: voortaan geurt de hele badkamer naar het heerlijke parfum van de legendarische blauwe pot!
Lots of love, Josie xo


2 opmerkingen:

 1. Ik heb de handzeep al overal gezocht, voorlopig zonder resultaat! Als jij hem vindt, laat het de medemens dan zeker weten :-) De douchecrè is al een tijdje mijn douche-compagnon, heerlijk! De badcrème laat ik voorlopig aan mij voorbijgaan aangezien ik een badloos leven leid. Heb zelfs op Pinterest de blauwe pot gezien in de verpakking van de witte Nivea Soft-pot. Dat zou nog eens de kers op de taart zijn, een heerlijk zachte bodylotion van de blauwe pot! Hoop doet leven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik laat het je zeker weten als ik de handzeep vind! Dan stuur ik een flacon op :-)
   Inderdaad, een luchtige bodycrème van de blauwe pot is zeker welkom, want hij is wel heel zwaar hé. I keep my fingers crossed with you! :-)
   xo

   Verwijderen