maandag 4 augustus 2014

To Do In Bruges

Onze verhuis zit eraan te komen - yay! Het plan was begin september, maar het zal wellicht eind september of begin oktober worden. Ach wat, verhuizen doen we sowieso! Dat wil zeggen dat ik binnenkort bye bye Bruges mag zeggen, na 8 fijne jaren. Ik heb hier heel graag gewoond, maar echt pijn zal het niet doen om te verkassen, want er is niks dat mij echt bindt aan deze stad. Het enige wat ik wellicht zal missen, is het feit dat we hier alles zo vlakbij hebben. We moeten bij wijze van spreken maar vijf stappen zetten en we zijn al in het stadscentrum. Maar soit, mijn portemonnee zal dat minder erg vinden, vermoed ik!

Ik ben zeker dat ik nog heel vaak in Brugge zal vertoeven, want zo ver is dat niet hé (een kleine 20km vanuit Torhout). Ik heb hier namelijk mijn favoriete adresjes, die ik moeilijk kan missen. Het is dus zeker geen afscheid “tot nooit meer”, maar toch zijn er een aantal hotspots waar ik nog nooit een voet binnengezet heb en die ik graag nog eens wil bezoeken vooraleer ik heel mijn inboedel in bananendozen richting Torhout transporteer…

SHOPPERDESHOP!
TweeMeisjes is een conceptboetiek die op 2 mei de deuren opende. Je vindt er leuke damescollecties - vooral veel jurkjes, ideaal voor een dressy lady als ik - van merken als Soaked in Luxury, Yumi, Louche en Fever,en hippe outlet merkkledij voor hun kindjes (lees: dochtertjes, lees: alvast één bedreiging minder voor mijn budget). Zoals de naam zegt, is de boetiek een ode aan de Vlaamse klassieker van Raymond Van Het Groenewoud. Om de naam te mogen gebruiken, kreeg de jonge uitbaatster Margriet Sergeant toelating van Raymond himself! Daarnaast is Twee Meisjes vooral Margriets manier om haar 2 passies, mode en muziek, te combineren. Letterlijk zelfs, want haar collectie jurken en haar playlist ogen identiek: elk kledingstuk krijgt de titel van een muzieknummer mee als naam, en die nummers zijn dan ook de enige die in de zaak klinken. Superleuk concept vind ik dat, omdat ik zelf ook een mode- en muziekliefhebster ben! Twee Meisjes mikt in de eerste plaats op vrouwen van 20 tot 35 jaar. Ook de mannen zijn welkom, want er is een corner waar zij iets kunnen drinken en lezen. Goed idee, maar ik ben sowieso geen vragende partij dat mijn vriend überhaupt mee gaat winkelen, en ik begrijp écht niet waarom sommige vrouwen hun mannen dat aandoen... Maar soit, daar gaat het nu niet over! Ik ben al heel vaak langs Twee Meisjes gepasseerd, maar het was nooit de juiste moment om binnen te gaan. Ik moet er nu wel dringend eens werk van maken, want ik denk dat dit echt 100% een boetiek is op mijn maat! De najaarscollecties liggen er, dus het is de ideale moment om eens te gaan piepen. Like zeker ook de Facebookpagina, zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes! (Sint Jacobsstraat 61, 8000 Brugge)OH MY HOME
Op een boogscheut van Twee Meisjes ligt nog zo'n leuke winkel die ik dringend eens moet gaan verkennen. Ik ben voor ons nieuwe huis wat inspiratie aan het opdoen voor leuke decoratie (leve Pinterest daarvoor!). Hiervoor kan ik zeker ook terecht bij Goûts et Couleurs. Deze inspirerende conceptstore werd in april 2012 opgestart als jong en vernieuwend ontwerp- en adviesbureau gespecialiseerd in interieur en styling. Een architectenbureau wil Goûts et Couleurs niet zijn, wel een partner in het stylen en personaliseren van je interieur. Echt wat ik nodig heb ! Eigenares Ester De Vestele wil haar klanten helpen de juiste keuzes te maken om zo hun stempel te drukken op hun interieur. En dat is nodig vind ik, want er is zodanig veel op de markt qua decoratie dat je op den duur door het bos de bomen niet meer ziet! De merken bij Goûts et Couleurs zijn vooral Nederlands en Scandinavisch, zoals Ferm Living, Serax, Komono, Xala, Muuto, Mimi et Toi, en nog zoveel meer! (Ezelstraat 16, 8000 Brugge)


YUMMIE IN MY TUMMIE

Op een paar minuutjes van ons appartement opende begin deze maand een nieuwe bakker, Le Pain de Sebastien. Sébastien Cailliau is al jaren gepassioneerd door brood. Met een omweg door Frankrijk, waar hij de kneepjes van het vak leerde bij de beste bakkers van het land, heeft hij zich nu in Brugge gevestigd. In zijn gloednieuwe zaak deelt de artisan boulanger zijn liefde voor lekker brood. Zeg dus zeker niet zomaar "brood" tegen het lekkers van Le Pain de Sebastien! Aangezien deze zaak op mijn weg ligt naar de winkelstraat - een weg die ik toch wel vrij vaal bewandel, zal ik maar toegeven - passeer ik heel vaak langs deze heerlijk geurende boulangerie. Doordat de winkel nog maar recent opende, is het er altijd heel druk en daarom ben ik er nog niet binnen geweest. Maar ik ben vastbesloten om er in een van de komende weekends eens een paar lekkere broodjes te gaan inslaan. Sebastien pakt bovendien uit met een leverdienst per fiets: handig én milieuvriendelijk! (Smedenstraat 31, 8000 Brugge)
 


In tegenstelling tot het ietwat oubollige imago van de stad, beschikt Brugge over een hele resem hippe hotspots. Er zijn ongetwijfeld nog veel leuke plekjes die hier ook een plaats verdienen en die ik schandelijk over het hoofd heb gezien. Ik betrap mezelf er op dat ik een gewoontedier ben en heel vaak naar dezelfde vaste adresjes ga... Weet jij nog leuke winkels, restaurantjes of cafés in Brugge? Laat het mij dan zeker weten! Dan noteer ik ze op mijn to do lijstje, en dan heb ik een reden om na onze verhuis nog af en toe eens terug te keren naar hier. Tenslotte heb ik hier een klein kwart van mijn leven doorgebracht en heel veel memorabele momenten beleefd... En zal ik het hier toch wel een klein beetje missen :-)
 
En voor ik sentimenteel word, zeg ik:
Lots of love, Josie xo

 
Foto's: Het Laatste Nieuws, Goûts et Couleurs, Het Nieuwsblad

2 opmerkingen:

 1. Niet te vergeten: http://www.garederobe.be/ (ook niet gezond voor de portemonnee)! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, een heel leuk adresje! misschien niet zo goed voor de portemonnee, maar we moeten er toch goed uitzien hé ;-)
   xo

   Verwijderen