vrijdag 8 augustus 2014

Whatsup #7

Als ik het druk heb en er weinig tijd overblijft om te bloggen, durf ik al eens mijn toevlucht te nemen tot een gemakkelijkheidsoplossing, zijnde een Whatsup-postje. Ik vind dat ook gewoon leuk in tijden dat ik met vanalles en nog wat tegelijk bezig ben, zij en zij doen het ook vaak en ik lees die posts altijd heel graag. So let’s see waar ik mij dezer dagen zoal mee bezig hou…

LEZEN: dat gebeurt nog altijd niet zo intensief als in het pre-Emilio tijdperk, maar ik slaag er meestal wel in om voor ik ga slapen nog enkele pagina’s te lezen. Op vakantie heb ik heel veel schade kunnen inhalen, meerbepaald in De Interessanten van Meg Wolitzer. Een tip die ik van haar kreeg, trouwens. Ik ben haar zooooo dankbaar, want het is een magnifiek schoon boek, 100% leesplezier!
 
Ik heb nog een kleine 100 pagina’s te lezen, en dan begin ik een andere kanjer te verslinden die al een paar weken op de boekenkast ligt te lonken: Geachte Heer M van Herman Koch. Ik ben een grote Koch-fan, dus ik ben zeer benieuwd of dit boek mij evenzeer zal kunnen bekoren als Het Diner en Zomerhuis Met Zwembad (dat laatste heeft mij echt zwaar van mijn sokken geblazen, zo goed vond ik het).

MUZIEK: mijn wederhelft had zich voor onze vakantie de 2 cd’s aangeschaft van The Sore Losers, aangezien hij de sympathieke Limburgers op Werchter aan het werk had gezien en ferm onder de indruk was. Ik was sowieso al fan van hun huidige single Don’t Know Nothing, en door op vakantie vaak naar hun muziek te luisteren ben ik nu nog meer fan geworden!
 
Van deze single is Emil trouwens ook helemaal gek. Ik luister er vaak naar in de auto, en dan begint hij als een halve bezetene met zijn armpjes te zwaaien en te lachen. Een peuter met excellente muzieksmaak, I like! Nog zo’n nummer, van een heel ander kaliber weliswaar, dat ik de laatste tijd grijsdraai is Do It Again van Robyn ft. Röyksopp. Als ik dit hoor, krijg ik direct zin om te dansendansendansen, plus ’t is een zalig liedje om op te lopen. Definitely do try this at home J
FOOD: ik ben altijd al een grote yoghurt-eter geweest, maar recent ben ik ‘overgeschakeld’ op de soja-varianten. Niet voor een of andere allergie of zo, maar gewoon omdat ik vaak lees over de gezondheidsvoordelen van soja en ik wel eens de proef op de som wou nemen. En ik moet zeggen dat ik soja-melkproducten veel lekkerder vind dan het ‘standaard’ gerief! Ze zijn superzacht van smaak en licht verteerbaar, ik ben er dol op! Ze hebben wel een specifieke smaak dus ik kan me inbeelden dat niet iedereen dat graag lust, maar ’t is alleszins 100% mijn dada. Ik koop voornamelijk de sojaproducten van Alpro, ik vind hun #alpronista campagne heel geslaagd. De Mild & Creamy natuuryoghurt is mijn persoonlijke favoriet!
 
In de biowinkel koop ik vaak Provamel, dat is ietsje duurder maar ook heel lekker. In de zomer eet ik mijn sojayoghurt graag met lekker fris fruit erin gemengd, zoals ananas, watermeloen en rabarber. Aan dat laatste ben ik de laatste tijd compleet verslaafd! ’t Is eigenlijk een beetje nostalgie want thuis hadden wij vroeger rabarber in de tuin staan en we aten dat dus heel vaak – mijn mama haar rabappelmoes is legendarisch. Nu koop ik geregeld een pak van een zestal stengels, ik stoof ze met wat suiker erbij en klaar is kees. Overheerlijk als het goedje ijskoud is, zeker eens proberen!

TELEVISIE: ik kijk de laatste maanden bitter weinig televisie. Deels omdat ik ’s avonds vaak in de weer ben met mijn bijberoep (I love it!), en ook omdat er gewoon zeer weinig must-see programma’s op de buis zijn. Er is echter één uitzondering, sinds kort elke vrijdagavond op Canvas: Les Revenants. Dit is een Franse horrorserie over een aantal doden die op mysterieuze wijze herrijzen. Stel je vooral géén bloederige zombietoestanden voor à la Dawn of the Dead en consoorten (want daar kan ik, schijtluis zijnde, nog geen één minuut naar kijken). Maar het is verdorie een enorm spannende serie die mij keer op keer de stuipen op het lijf jaagt. Pluspunt: het speelt zich af in een dorpje in de Franse Alpen, dus de setting op zich is ook al prachtig. Echt een topserie, ik kan ze aan iedereen aanraden! Gevoelige kijkers zorgen wel beter dat ze een compagnon bij zich hebben. Daarom kijk ik altijd samen met PJ, omdat ik anders daarna mijn bed niet meer in durf zonder dat ik eerst gecheckt heb of er geen dode onder het bed of in de kast verscholen zit. Zei ik al dat ik een schijtluis ben?
GENIETEN VAN: heerlijke zomeravonden! Vandaag is het misschien niet zo schitterend weer, maar ik vind dat we niet mogen klagen en dat het al een mooie zomer geweest is. Voor mij moet het heus geen 30 graden zijn, ik ben al blij als er zon is en ik in een kleedje en slippers buiten kan. Wat ik vaak doe, is na het werk met Emil nog een korte avondwandeling maken voor hij naar zijn bedje gaat. Lange wandelingen zijn dat niet, maar ik kan zo enorm genieten van een half uurtje buiten zijn met die kleine gangster! Zeker nu hij liever naast mij mee stapt in plaats van in de buggy te zitten, da’s heerlijk om te zien...

Als hij niet meer kan – want reken maar dat dat lastig is, marcheren met zo’n korte beentjes – dan strekt hij zijn armpjes uit en komt hij muisstil en met heel veel plezier in mijn armen zitten. Superschattig, want de momenten dat die kleine aap zijn kwebbel houdt en niét beweegt, zijn heel zeldzaam. Ik koester ze dus enorm! Ik hoop trouwens dat de zomer ons nog eventjes gezelschap houdt, want ik weet nu al dat ik het weer enorm moeilijk ga hebben als de herfst zijn intrede doet en ik afscheid moet nemen van heerlijke taferelen als deze…


NAGENIETEN VAN: onze superleuke reis! Onlangs gingen we voor een weekje met ons drie naar de Franse Alpen, en het was de max! check mijn Instagram voor een paar leuke vakantiekiekjes. Ik kijk er nog vaak met heimwee naar terug en het is telkens weer nagenieten. Het (letterlijke) hoogtepunt van onze vakantie speelde zich af op het hoogste punt van de omgeving van Alpe d’Huez, namelijk de Pic Blanc op 3330m hoog. Het was een zonnige dag, dus we hadden een prachtig zicht op de Alpen!
 
Het piekte enorm toen ik deze week terug aan het werk moest, maar intussen is onze volgende vakantie al gepland. Een weekje skipret in maart 2015, opnieuw op ons vast adres in Vaujany… Het is nog veraf, maar da’s toch weer iets om naar uit te kijken!

OOK ENORM UITKIJKEN NAAR: dit weekend. Nu ja, ik kijk sowieso altijd uit naar het weekend, maar zondag word ik 31 jaar (31 is the new 21!) en dat gaan we vieren, zij het niet te uitbundig want dat vind ik niet nodig. PJ en ik laten Emil een dag en nachtje over aan de goede zorgen van zijn gekke meter en nonkel, zodat wij eerst just the two of us kunnen gaan relaxen bij Puur Spa in Brugge. Daarna gaan we eten voor mijn verjaardag bij Lieven, eveneens in Brugge. We gingen er vorig jaar ook toen ik 30 werd en het is zonder overdrijven een van de allerbeste restaurants van Brugge en ruime omstreken, dat lees je hier. Ik laat zeker weten hoe het was in de spa!
Ziezo, hopelijk hebben jullie even mooie vooruitzichten als ik dit weekend. Have a great one!!!

Lots of love, Josie xo

2 opmerkingen: