vrijdag 12 september 2014

Closet Sale For Life


Lieve lezers, ik ga kleren verkopen. Ik heb geen nieuwe job of een nieuwe roeping gevonden, neen hoor. Het is ook niet zo dat ik eigen kledingcreaties ga verkopen, want zo handig en creatief ben ik helaas niet. Maar zoals jullie weten, zit ik in het midden van een verhuis. Dat wil zeggen dat ik alle kasten grondig aan ’t uitkuisen (zeg gerust: uitmesten) ben. In het geval van mijn kleerkast heb ik gemerkt dat ik heel veel kleren heb die ik nauwelijks nog draag, of die ik tot mijn eigen scha en schande bijna nooit gedragen heb. Eigenlijk moet ik eerlijk zijn en toegeven dat ik dat al véél langer wist dan vandaag, met de verhuis…

Maar soit, ik speelde al lang met het idee om in het kader van onze verhuis mijn overbodige kleren (trust me: they’re numerous) op een leuke manier van de hand te doen, in plaats van ze gewoon te droppen in de dichtstbijzijnde Humana-container. Music For Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel tijdens de eindejaarsperiode, geeft mij de perfecte gelegenheid om mijn kleren te verkopen voor het goede doel.


Wat ik concreet ga organiseren is een soort Kleren For Life actie. Ik noem het graag Josie’s Giant Closet Sale, want het kind moet toch een naam hebben. Originelere namen zijn altijd welkom, ik ben momenteel even inspiratieloos ;-)

Hoe en wanneer ik het precies ga organiseren weet ik nog niet, dat zijn zaken waar ik me na onze verhuis mee ga bezig houden. Zoals ik het nu zie, laat ik tijdens een gezellig winters decemberweekend een mega partytent in mijn tuin (gelegen in Torhout, in de schone West-Vlaanders) herrijzen waarin ik mijn kleren te koop aanbiedt voor alle geïnteresseerden. Aan bodemprijzen, en de opbrengst gaat integraal naar het goede doel – ik heb gekozen voor het Kinderkankerfonds. Ik heb daar geen speciale reden voor in die zin dat ik niemand persoonlijk ken met een ziek kindje. Maar het is een problematiek die mij sowieso enorm raakt, en des te meer sinds ik zelf een kindje heb. Mijn zoontje is kerngezond, en ik kan me in de verste verten niet voorstellen hoe het moet zijn om een ziek kindje te hebben. Met mijn actie hoop ik al deze mensen toch een steun te kunnen bieden. Zelfs als mijn closet sale maar 20 € oplevert zal ik dat bedrag nog met veel trots gaan overhandigen in De Schorre in Boom. Elke cent voor het goede doel is welkom!

Voilà, bij deze zijn jullie op de hoogte van mijn ingenieus plan! Ik zou zeggen: hou zeker deze blog, mijn Facebookpagina en Twitter in de gaten want daar zal ik jullie op de hoogte houden van alle verdere regelingen over mijn closet sale.

Is er nog iemand die plannen heeft om een eigen actie op poten te zetten voor Music For Life? Ook als je nú al zin hebt om af te komen naar mijn gezellige knusse partytent vol kleren, let me know!

Lots of love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Heel mooi initiatief van jou, chapeau! Ik heb tientallen zoekertjes op 2dehands staan om van mijn miskopen af te geraken in de hoop er nog iets aan te verdienen. Maar veel dingen geraken niet verkocht en heb al gedacht alles aan de Kringloop te geven, maar jij doet me nu wel twijfelen!! En ik ben nog nooit in Torhout geweest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent zeker welkom! Torhout is een "bruisende metropool" ;-) Maar je kan het altijd combineren met een bezoekje aan Brugge!
   Ik doe graag elk jaar iets voor het goede doel, en als ik dat op een leuke manier kan doen, dan nog veel liever.
   Meer info volgt alleszins snel!
   xo

   Verwijderen
 2. Waauw, supermooi van je! En ik wil maar al te graag komen sponsoren ;) Hebben wij niet dezelfde maten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. je bent meer dan welkom! we hebben wel min of meer dezelfde maat denk ik ;-)
   xo

   Verwijderen