zondag 28 september 2014

Pinspiration


Pinteresten is een van mijn little pleasures. Als ik een paar minuutjes tijd heb, bijvoorbeeld tijdens mijn middagpauze op het werk of als ik ergens moet wachten, dan vind ik het ontspannend om eens snel-snel te scrollen en lustig te pinnen op mijn netjes gecreëerde boards. Ik ben niet zo verslaafd aan Pinterest als aan pakweg Instagram of Twitter, ik kan gerust een paar dagen zonder. Maar even rondsnuisteren op dat gigantische digitale prikbord tsjokvol mooie kleren, lekkere receptjes, toffe productjes, leuke hebbedingen en handige tips: I love it!

Pinterest is voor mij een oase van rust en orde, een online plekje waar ik tot rust kom. Mijn boards zijn hypergestructureerd en dat blijft ook zo want ik ben de enige die eraan komt (en ik = orde-freak). Er is niemand die – zoals dat thuis wél vaak gebeurt – rommel gaat maken of mijn borden overhoop gaat smijten. Het is in feite een soort utopia! Pas op, ik pin veel dingen waarvan ik dan direct ook denk: maar ik ga dat toch nooit kopen, ik ga dat receptje toch niet klaarmaken… Toch is pinnen leuk. Je kan volgen wie je wilt en je door die personen laten inspireren, en met je eigen pins kan je ook anderen lumineuze ideeën geven. Such a perfect world J

Pinterest heeft nogal een DIY-imago en je vindt er effectief veel tips om te naaien, breien, knutselen,… Ik ben geen typische DIY-pinster want ik kan nog niet eens deftig een knoop aan een hemd naaien. Wat je dan wél terugvindt op mijn online boards? Alles waar ik over blog: kleedjes, schoenen, outfit inspiration, beauty stuff, boeken, trips, handige tips,… Je kan me hier volgen!

Om jullie een idee te geven van hoe leuk Pinterest wel is, zet ik 8 van mijn recente pins op een rijtje:


Van boven naar onder, van links naar rechts:

1.    FASHION: deze sweater met leopard detail op de schouder vind ik werkelijk het einde. Truien, bij voorkeur grof gebreid, zijn volledig in dit najaar, en met een pittig detail vind ik deze trend zo mogelijk nog leuker. Must-have in my closet dus!
2.    BOOKS: ik kreeg “One Day” van David Nicholls als leestip van haar na mijn blogpost over De Interessanten. Het verhaal spreekt mij enorm aan, dus als ik nog eens een voorraadje boeken ga inslaan dan zal deze er zeker bij zitten.
3.    MY HOUSE: ik ben net verhuisd en één muur in mijn woonkamer is gereserveerd voor mijn boekenrekken. Ik heb een massa boeken en het aantal breidt zich alleen maar uit. Mijn grote droom is om ooit een grote ingebouwde book wall te hebben in huis, zoals op de foto. Boeken stralen warmte en gezelligheid uit vind ik. Zonder mijn boeken is mijn huis niet compleet, hebben jullie dat ook?
4.    RECIPES: van deze eenvoudige pasta met tomaten en feta krijg ik het water in de mond. Makkelijk om te maken, gezond en ziet er o zo lekker uit. Echt een gerechtje op mijn maat, yummie!


Van boven naar onder, van links naar rechts:

1.    HIHI: Pinterest is een heel grappige plaats waar ik vaak de slappe lach krijg. Deze funny cartoon over Rick Astley vinden jullie misschien maar onnozel, maar dit is volledig mijn soort humor J
2.    JEWELS: ik ben enorm into arm candy, het liefst van al kleurig en zelfs een beetje op het kitscherige af. Op Pinterest begin ik vaak te duizelen van alle mooie juweeltjes die ik zie passeren… Aren’t these babies way too lovely?
3.    INTERIOR: de muursprookjes van Caroline Ellerbeck leerde ik kennen via Miss Fabuleus. Ik overweeg om er eentje aan te schaffen voor in Emils nieuwe kamer. Het is decoratief en tegelijkertijd leuk om ’s avonds voor het slapengaan nog een verhaaltje te vertellen.
4.    QUOTES: wie mij volgt op Instagram en Facebook weet dat ik een zwak heb voor quotes die er boenk op zijn en mij aan het denken zetten. Mijn quotes-bord is een van mijn meest bepinde borden, denk ik. Deze mooie wijsheid vond ik een aantal dagen voor ik verhuisde, en ik kan daar alleen maar mee akkoord gaan.

Zitten jullie al op Pinterest? Hebben jullie tips voor interessante pinners die ik kan volgen? Let me know!
Als jullie na het lezen van deze post een Pinterest-account gaan aanmaken, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Maar kom niet klagen als je ’s avonds niet in je bed geraakt omdat je zodanig aan het pinnen bent dat je niet meer kan stoppen J
Lots of love, Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Ik ben er aan verslaafd. Maar mijn borden zijn niet zo geordend als de jouwe. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, ik ben dan ook een licht-neurotische netheidsfreak ;-)

      Verwijderen