woensdag 17 september 2014

Sweet Memorabilia

Morgen is het zover, lieve lezer: dan begint onze verhuis officieel. De voorbije weken stonden vooral in het teken van veel opruimen en inpakken. En ook: veel spullen tegenkomen uit een ver of minder ver verleden, waarvan ik het bestaan al min of meer was vergeten, en die mooie herinneringen naar boven brengen. Tijdens het inpakken heb ik al veel sweet memories-momenten gehad. Het zijn er te veel om allemaal op te noemen, dus ik zet er 5 op een rijtje...

CALIFORNIA HERE WE COME
In de zomer van 2006 maakten PJ en ik een onvergetelijke road trip in West-USA, door California, Arizona, Utah en Nevada. Het was één van onze twee allermooiste reizen - die andere is onze reis door The Canadian Rockies & Yellowstone het jaar erop, trouwens. We denken nog vaak aan aan onze USA trip terug. Ik wist niet dat de travel map nog ergens achteraan een kast lag te blinken. Het was dan ook een aangename verrassing om ze daar aan te treffen! Ooit wil ik terug, samen met PJ én Emil. Het zal nog niet voor de eerste jaren zijn, maar toch: California, we will come again! :-)


RUN BABY RUN
Borstnummers en medailles van loopevenementen terugvinden, nog zoiets leuks. De onderstaande verzameling (die zeker niet volledig is, veel borstnummers zijn aan de finish line blijven rondslingeren) aanschouwen geeft mij alleen maar meer goesting om te blijven lopen! Ik loop sowieso heel graag, maar aan zo'n event deelnemen is altijd iets heel speciaals, met een unieke sfeer van lopers-onder-elkaar. I love it!


YOU & ME TOGETHER
Onze schouw staat (enfin, "stond" moet ik zeggen want nu is hij leeg) vol met foto's. Af en toe kwam er een nieuwe bij, en dan werd die vakkundig voor een andere gezet. Zo komt het dus dat een mens tijdens het inpakken al eens stuit op een long-time-not-seen foto zoals deze van ons. Hij is genomen op een trouwfeest van vrienden, ik denk in 2011, en ik vind het een heel mooi plaatje. We staan er allebei, al zeg ik het zelf, knap op, al hadden we natuurlijk wel ons best gedaan om er goed uit te zien voor het feest. PJ en ik hebben massa's foto's van ons twee, maar dit is zeker een van m'n favorieten. Het was trouwens ook een supertoffe wedding party, dat maakt de herinnering des te mooier!A LETTER FROM MY LOVE
Toen PJ en ik net een koppel waren en nog studeerden, werd er veel gependeld tussen West- en Oost-Vlaanderen. Onze eerste oudejaarsavond samen vierden we in zijn hometown, op een grote fuif in de plaatselijke sporthal. Those were the days. Om maximaal te kunnen shaken, had ik geen handtas bij me op de fuif. Ik had zelf geen broekzakken aangezien ik een jurkje droeg, en dus had ik mijn centjes en identiteitskaart aan PJ in bewaring gegeven. Toen ik de dag nadien huiswaarts keerde, zat mijn pasport natuurlijk nog in PJ's broekzak. We zaten toen in den blok, dus PJ had geen tijd om tot in Gent te komen. Daarom stuurde hij mijn pas op met de post, met een superlief begeleidend briefje. Ik heb blijkbaar die brief nooit weggesmeten maar ergens bewaard in een schuif. Ik was dat vergeten, tot vorige week dus... Het is een enorm lief en schattig briefje. De inhoud ga ik hier niet publiceren, maar ik werd er zowaar een beetje emotioneel van. Ik heb de enveloppe al veilig weggestopt om mee te nemen naar ons nieuwe huis!
 

MR E's FIRST LOCKS
Om af te sluiten nog eentje van iets minder lang geleden. Bij Emils eerste haarknipbeurt was mijn mama kapster van dienst, ik schat dat het kleine mormel toen een 9-tal maanden oud was. Net als vroeger bij haar eigen 3 kinderen, heeft mijn mama ook van haar (allereerste!) kleinkind het eerste geknipte haarlokje bewaard. Het is mijn bedoeling om deze lok ooit in Emil zijn album te plakken, maar voorlopig is dat album nog een project op het lijstje "still to do"... Tot het zover is, bewaar ik mijn baby's eerste licht krullende haartjes zorgvuldig in een envelopje. Hashtag waytoocute + hashtag timegoestoofast.
 

Zijn jullie tijdens een verhuis of grote kuis ook al zo'n sweet memorabilia tegengekomen?

Nog eventjes en er wordt hier niet meer geblogd vanuit Brugge, maar vanuit Torhout!

Lots of love,
Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Hier blijft dat album ook op 'to do' staan. Heb 1 van 0 tot 6 maanden, maar ' t ventje wordt volgende maand al twee?! Shame on me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jij bent al flinker dan ik, ik heb zelfs daar geen album van... wel bijna 10.000 foto's op schijf staan, daar ben ik dan wel weer flink in ;-) dat we ooit meer tijd gaan hebben, zou dat een utopie zijn?? :-)
   xo

   Verwijderen
 2. ik heb een box vol :-) zo'n dingen kan ik ook niet wegdoen. zelfs ook prulletjes, briefjes,...
  Jemke xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben er al in verbeterd sinds vroeger, toen bewaarde ik echt alles. nu ben ik wat selectiever, maar het is sowieso leuk om die box na verloop van tijd nog eens te openen en te grasduinen in herinneringen...
   xo

   Verwijderen