donderdag 25 september 2014

Wedstrijd: Superprestige CyclocrossJubelt ende juicht, want dit weekend wordt het Belgische veldritseizoen afgetrapt. Het spreekt voor zich dat ik liever naar een van mijn favo series kijk, maar ik kan sport op tv ook best wel smaken. Vooral dan atletiek (die gespierde lichamen!), voetbal (WK’s en EK’s zijn de max), zwemmen (I just looooove die omgekeerde driehoeken) en de laatste kilometers van de grote wielerrondes (die spanning! die heroïek! die strakke billen!). Veldrijden, daar heb ik naar leren kijken door mijn wederhelft, een doorwinterd cyclocross-fanaat.

Ik herinner me nog de allereerste keer dat ik bij hem thuis kwam: toen zat/lag zijn hele gezin in de zetel gezellig naar de cross te kijken. Toen besefte ik: ik kan hier maar beter ook naar leren kijken als ik een beetje in de smaak wil vallen bij mijn toekomstige schoonfamilie… In het begin “keek” ik mee met een boek in de zetel, maar na verloop van tijd ben ik het leuk beginnen te vinden. Het afzien in de modder, de ambiance, de zatte bedoeningen en polonaises in de tenten naast het terrein (let’s face it: daarmee wordt cyclocross toch het vaakst geassocieerd): veldrijden is gewoon dikke fun!

Ik heb héél fijn nieuws voor alle fans van het veldrijden, want ik mag van KBC tickets weggeven voor alle Superprestige wedstrijden van het komende veldritseizoen. De volledige kalender vind je hier. De eerste 2 koersen vinden plaats op 2 november in Zonhoven en op 9 november in Ruddervoorde. Als je voor een van deze wedstrijden een ticket wil winnen (gratis toegang + een superleuke verrassing van KBC) dan moet je deelnemen aan de wedstrijd! Voor elke cross geef ik 5 tickets weg.

Wat moet je doen om te winnen? Wel, cyclocross staat voor mij gelijk aan poëzie, dat bewijzen Michel Wuyts en Josée De Cauwer keer op keer met hun lyrische commentaren. En Maarten Van Gramberen die in de studio verslag geeft, dat is pure poëzie voor mijn ogen… Ik hou enorm van poëzie, vooral de haiku kan ik heel erg smaken. Dit is een Japanse dichtvorm, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Bijvoorbeeld:

Veldrijden is cool
Ploeteren in de modder
Kijk naar die benen

Zoiets dus, maar jij kan vast en zeker beter! Schrijf je eigen haiku over de cross én word fan van mijn Facebookpagina. Mail je creatie naar josieslittlethings@gmail.com of post ze op mijn pagina of in de comments hieronder. Zet er ook zeker bij naar welke cross je graag wil gaan. De wedstrijd wordt afgesloten op vrijdag 10 oktober. De winnaars zullen getrokken worden door een onschuldige peuterhand en worden persoonlijk op de hoogte gebracht en krijgen hun ticket thuis opgestuurd.

Veel succes, en hou mijn blog verder in de gaten want ook voor alle andere Superprestige wedstrijden geef ik nog tickets weg!

Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten