dinsdag 7 oktober 2014

D.A.N.C.E


Zaterdag zullen er op veel plekken te lande weer tal van booties aan het shaken slaan – of toch alleszins het mijne – want het is weer die ene jaarlijkse hoogdag… The Greatest Switch! Ook dit jaar gaat Studio Brussel, the world’s best radio station, op zoek naar de 150 beste danceplaten ooit. De perfecte gelegenheid om speciaal voor jullie mijn 5 favorieten op een rijtje te zetten!

Toevallig hebben wij zaterdagavond onze beide ouderparen over de vloer. Dus mogelijks zullen hun gevoelige oren tijdens den apéro blootgesteld worden aan wat bonkende beats. Maar dat houdt hen jong, nietwaar? Ik hoop trouwens dat ik binnen 10 jaar, als ik de 40 voorbij ben, nog altijd kan zeggen dat ik niks liever doe dan in mijn auto (of eender waar, eigenlijk) keiluide dansmuziek op te zetten en spastisch mee te bewegen (want “dansen” is niet altijd de correcte term daarvoor). Ik ben een enorm muziekliefhebster en hou van veel genres. Maar dance staat voor mij met stip bovenaan – dat past ook gewoon het best bij mijn hyperactieve, altijd-in-de-weer karakter, denk ik.

Je kan mij dus altijd plezieren met wat bonkende beats. Tip: zet je speakers heel luid bij dit overzicht van mijn top-5 want dit zijn stuk voor stuk knallers die alleen maar op maximaal volume tot hun recht komen!

1. Digitalism – Zdarlight: niet kapot te krijgen
2. Underworld – Born Slippy: blijft na al die jaren onverslijtbaar


3. Daft Punk – Rollin’ & Scratching: zo goed dat het pijn doet aan mijn oren


4. The Prodigy – Voodoo People (Pendulum Remix): serieus, is er iémand die kan blijven stilzitten op dit nummer?
5. The Knife – Heartbeats (Rex The Dog Remix): the happiest dance track ever, this is 100% me!
Haalden nipt niet mijn top-5: Café del Mar van Energy 52 (goeie ouwe retro, who doesn’t love it?), WARP van The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki (WHOOP WHOOP!!) en Silence van Delerium. De titel van mijn post is ook een dancenummer namelijk van Justice, maar dat hoor ik eigenlijk niet graag. ik vond het gewoon ideaal als titel J
Hou jij ook van dancemuziek? Dan kan je mee beslissen welke plaat “The Greatest Switch” wordt! Geef je top-3 door via de website en maak kans maken op een trip naar Tomorrowland Brasil voor 2 personen! Komende zaterdag 11 oktober hoor je dan van 12 uur tot middernacht de volledige lijst van de beste 150 danceplaten. Ik hoop maar één ding: dat Avicii niet zo hoog eindigt als vorig jaar, want dat is voor mij géén dansmuziek maar gewoon lawijt. En ik hou mijn hart al vast voor de dag dat Dimitri Vegas en Like Mike – I like them not! – erin komen te staan. Maar bon, zover is het nog niet, en ik zal sowieso altijd fan blijven van The Greatest Switch.
Wat zijn jouw favoriete dancetracks aller tijden? Laat maar komen!
Lots of love,
Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Housewife van Daan, no doubt. Dan doe ik nogal zotte dansmoves en sta ik even niet in voor mezelf :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. goeie keuze katrientje! ook op dat vlak lopen we blijkbaar weer eens gelijk :-)

      Verwijderen