zondag 19 oktober 2014

Haver in je haar

De afgelopen weken had/heb ik te kampen met dof en futloos haar. Ik wijt het aan het wisselen van de seizoenen. De zomer is een topseizoen voor mijn haar: dan blinkt het mooi, wordt het een beetje blonder en valt het goed zonder dat ik er moeite voor moet doen. I love summer hair! In de herfst ben ik minder gezegend, want dan valt mijn haar steevast uit, net zoals de bladeren. Gelukkig heb ik veel en dik haar, voordat jullie denken dat ik zoals de bomen aan het kalen ben. Ik moet ook dringend eens naar de kapper want het is intussen alweer van voor de zomer geleden en in principe ga ik om de 3 maand. Maar met de drukte van onze verhuis is het er nog niet van gekomen… Anyway, ik vond dat het hoog tijd was voor een herstellende shampoo om mijn haardos een beetje te verwennen.


Ik had al veel gelezen over de Weleda haver-lijn, en ik ben sowieso een grote fan van het merk. De havershampoo voedt en herstelt beschadigd haar, maakt het glad en zorgt opnieuw voor natuurlijke veerkracht. De formule bevat extracten van haver en biologische salie, met verstevigende en stimulerende eigenschappen, aangevuld met voedende biologische jojoba-olie. Haver absorbeert niet alleen intensief licht en lucht, maar ook water. Hierdoor kan de plant grote hoeveelheden kiezelzuur produceren en krijgt ze haar voedende en herstellende eigenschappen. Weleda verbouwt zelf biologische haver in haar biodynamische tuin in Duitsland, waar de bodem rijk is aan water.
Deze shampoo is dus 100% bio en dat merk ik: ze schuimt minder en de geur is minder overheersend dan bij de Doves en Fructissen van deze wereld (die ik overigens heel graag gebruik net om die redenen). Mijn haar kamt ook minder gemakkelijk achteraf, maar dat is snel opgelost in combinatie met de conditioner (ik gebruik sowieso altijd een conditioner).
Hoe zit het met de geur? Die is zeer naturel. Niet te sterk, maar wel fris en hij blijft de hele dag in m’n haar hangen, wat ik heel leuk vind. Ik gebruik de Weleda havershampoo en –conditioner nu een tweetal weken en ik merk dat mijn haar echt deugd heeft van de afwisseling. Ik gebruik deze shampoo niet elke dag. Ze is iets duurder dan de standaardmerken en ik was mijn haar elke dag, dan is zo’n flacon snel leeg. Dus je begrijpt wel dat ik dit wonderlijke goedje niet elke dag gebruik maar afwissel met andere merken. 
Er is trouwens ook een haarmasker verkrijgbaar voor wie nood heeft aan een zeer diepgaand herstellend kuur. Ik gebruik dit niet want mijn ervaring met haarmaskers (van eender welk merk) is dat ze mijn haar zwaar en vettig maken. Het kan ook gewoon komen door het feit dat mijn haardos daar niet echt nood aan heeft.
Mijn haar lust dus wel een portie haver, en ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Als je ze ook wil uitproberen, dan kan je ze kopen in de biowinkel, in sommige supermarkten of online (bv. via farmaline). Meer info vind je op de website van Weleda.
Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten