vrijdag 31 oktober 2014

My Skin ♥ Bio-Oil

Hoe vettiger, hoe prettiger is doorgaans niét mijn leuze als het op eten aankomt. Maar voor mijn huidverzorging zweer ik wél bij rijke hydratatie met tal van crèmes, lotions, body butters en regelmatig ook eens een voedende huidolie. Zo schreef ik eerder al over mijn eindeloze liefde voor Nuxe. Ook de verzorgende oliën van Weleda kunnen mij telkens weer bekoren, hun berken anti-cellullitis olie is bijvoorbeeld echt top voor een strakke en gladde huid!

Recent maakte ik ook kennis met Bio-Oil, een niet-vette absorberende olie die bestaat uit plantaardige oliën, vitamines en het unieke PurCellin Oil, synthetisch ontwikkelde stuitklierolie van eend. Bio-Oil heeft een bewezen werking voor de vermindering van oude en nieuwe littekens en je kan de olie zowel preventief als correctief gebruiken bij huidstriemen. Ideaal tijdens of na een zwangerschap dus, of in mijn geval om een litteken dat ik al een 3-tal jaar op mijn hand heb (een brandwonde van een "ontploft" potje babyvoeding van mijn metekindje in de microgolfoven, lomp als ik ben...) verder te verzorgen. En gewoon ook om mijn huid goed te hydrateren, vooral dan mijn BBB-zones want iedereen weet wel dat die het meest onderhevig zijn aan de tand des tijds...


Veel mensen hebben schrik om olie te gebruiken om hun huid te verzorgen omdat ze ervan uitgaan dat het goedje niet snel geabsorbeerd wordt. Voor sommige oliën is dat wellicht het geval, maar de makers van Bio-Oil vonden de oplossing in de stuitklierolie van de eend. Die zorgt er namelijk voor dat de veren van het dier waterdicht blijven en wordt dus gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Let op, in Bio-Oil zit geen "echte" olie van de eend, maar wel een synthetische variant. Anders zou ik dit niet zonder ernstige gewetensproblemen op mijn lichaam kunnen smeren...

Ik gebruik de Bio-Oil nu een goeie week en ik ben een heel tevreden gebruikster! De olie wordt effectief snel geabsorbeerd en heeft een neutrale geur. Zeker met de winter in het vooruitzicht (lees: uitgedroogde handen en nagelriemen, droge plekjes all over my body, benen die na een winters looptoertje aangetast zijn door wind en koude) gaat deze Bio-Oil een belangrijke bondgenoot van mij blijven! Bio-Oil werd trouwens dermatologisch getest en is uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ik behoor zelf ook tot die doelgroep, en ik kan bevestigen dat er geen allergische reacties optreden.
 

Voor 60 ml betaal je 11,99 €, voor 125 ml komt het op 19,99 €. Ik vind dit helemaal niet duur, want het is een product dat je niet dagelijks gebruikt, en ook niet in grote hoeveelheden - een paar druppeltjes volstaan. Je kan Bio-Oil kopen bij de apotheek, of online (ik doe het via farmaline.be).

Meer info? Neem dan zeker eens een kijkje op de website!

Ik zou zeggen... Smeren maar! Of als jullie zelf niet dol zijn op huidolie, maar iemand kennen die er wél blij mee zou zijn: 't is bijna eindejaar, en dit lijkt mij het ideale geschenk. Geen dank voor de tip :-)

Lots of love, Josie xo -

5 opmerkingen:

 1. Ik gebruikte dit tijdens mijn zwangerschap elke avond. Of het daar iets mee te maken heeft, weet ik niet, maar geen striemetje te zien op mijn buik (terwijl mijn huid daar normaal wel gevoelig aan is)! Ik ben dus ook fan, maar gebruik het sindsdien niet meer omdat mijn huid zodanig vettig is van zichzelf dat ik daar echt niet nog een schepje bovenop moet doen ;-) (Echt, enkel in putje winter durven mijn onderbenen eens wat droog te zijn. Meer niet.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte weleda olie tijdens mijn zwangerschap, nul striemen maar ruikte wel zeer olie-achtig. Deze bio oil ruikt beter vind ik.
   Geen striemen heeft denk ik ook wel te maken met hoe je leeft hoor, voeding etc. maar olie helpt wel!
   Zeker eens proberen op je litteken!

   Verwijderen
 2. Jup! Ook een fan!

  Ik heb ook een vette huid, Céline. Maar voor littekentjes anywhere (ook gezicht), de knieen van de kindjes, mijn winterellebogen en mijn onderrbenen in de zomer blijf ik het gebruiken.

  Girls and their magic tricks...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die knietjes dat zal hier ook beginnen :-) En misschien moet ik dit maar eens aan mijn keizersnede litteken smeren, want dat is echt niet mooi genezen. Ik ben een slechte "genezer", maak snel serieuze littekens. Eigenlijk nog nooit aan gedacht daar eens die bio-oil aan te smeren. Bij het volgende apotheek bezoek, pik ik het mee!

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen