zondag 5 oktober 2014

Plog 4/10

Ik heb gisteren nog eens geplogd. Niet omdat ik mijn leven zodanig interessant vind, maar gewoon omdat ik het zelf graag doe en omdat ik merk dat mijn plogjes goed gelezen worden. Ik ben dit weekend 2 dagen single mom en had gisteren dus een dagje voor mijn zoon en mezelf.

Om 6u45 word ik wakker omdat de wekker afloopt in een kamer iets verder in de gang. Dat is zijn normale uur - hij ligt er ook al in van 19u30 de avond ervoor - dus mij ga je niet horen klagen.
 

Het zonnetje in huis heeft nog kleine oogjes. Maar hij staat mij al ongeduldig op te wachten in zijn bedje (hij kan er voorlopig nog niet zelf uit, ik hou mijn hart al vast voor wanneer hij dat leert) en ik zie meteen dat hij goed gezind is!


Tijd voor een stevig ontbijt want we hebben een drukke voormiddag voor de boeg!
 

Zaterdag betekent hier traditioneel wasdag. Mijn zoon helpt mij hier graag een handje bij. Of is het saboteren? In ieder geval ligt hij op zijn gemakske tussen al dat vuile wasgoed, maar dat heeft hij wellicht zelf niet door :-)
 

Rond 8u30 gaan we richting Brugge, de plek waar we een maandje geleden nog woonden. Ik wil er wat boodschappen doen en moet nog een aantal zaken afhandelen in het postkantoor. Vermits postkantoren enkel open zijn wanneer normale mensen aan het werk zijn of op zaterdagvoormiddag (zo frustrerend!), moet dit vandaag gebeuren. Maar bon, erg vind ik dat niet want ik ga graag eens op stap en de weg van bij ons thuis naar Brugge is heel mooi, langs velden en door bossen.
 

Ik zit al een paar dagen met een halve oogontsteking waardoor ik eruit zie alsof ik non-stop aan het bleiten ben of de avond voordien zeer zwaar in den drank gezeten heb. Gelukkig schijnt de zon vandaag en kan ik mijn zonnebril aan, waardoor van mijn rode ogen niks te merken is. Speciaal voor Werelddierendag koos ik trouwens voor een beestige sjaal.
 

Na 8 jaar in Brugge ken ik gelukkig de plekjes om gratis te parkeren. Ik raak mijn auto kwijt op 5 minuutjes van het centrum, en zo wandelen we nog eens langs ons oude appartement (op het derde verdiep rechts). Het lijkt al superlang geleden, dat wil zeggen dat ik me al heel goed thuis voel in het nieuwe huis!
 

Na het postkantoor (waar ik onder andere mijn Deauty box van september in ontvangst genomen heb, daarover binnenkort meer op deze blog) en een passage op de groente- en fruitmarkt in Brugge is het tijd voor nog eens een bezoekje aan een van m'n favoriete winkels in mijn oude buurt: biowinkel Biovita. Hier kan ik uren rondlopen, al is dat met een grijpgrage peuter in de kar geen al te best idee. Maar hij gedraagt zich voorbeeldig, smult gretig van alle proevertjes en we keren nadien huiswaarts met een zak vol lekkers.
 
 
Thuis is ondertussen ook mijn nieuwe working bag van So Baggy gearriveerd. Het is perfect hetgeen waarnaar ik op zoek was: een stijlvolle, handige tas waar mijn laptop, tablet, lunchbox en wat andere brol in passen. Ik kreeg er ook nog een leuke kitty wallet bij als verrassing, wat een service! Me happy dus.
 

Het is ondertussen 11u30 gepasseerd, dat betekent etenstijd voor mijn kleine man. Na een actieve voormiddag smikkelt hij zijn bord in amper 10 minuutjes leeg.
 

Zaterdag betekent ook altijd een beetje kuisdag. Terwijl ik beneden stofzuig, kruipt meneer op zijn dooie gemak op zijn "Early Rider" fiets, waar hij eigenlijk nog niet mee kan rijden maar we hebben hem al een tijdje staan (hij is zo cool!) en Emil kan duidelijk niet wachten om ermee te beginnen crossen. Dat belooft, met al dat testosteron van hem en zijn vurige karakter... :-)
 

Terwijl Emil een middagdut doet, eet ik eerst zelf en daarna kuis ik verder. Ik ben trots op mijn nieuwe huis en wil graag dat het proper ligt. Ik vind dat niet zo'n opgave, je moet er natuurlijk alleen wat tijd voor maken en in de week lukt dat sowieso niet. Maar in een goed uurtje heb ik heel de beneden gedweild en ruikt alles fris naar bloemetjes!
 

Emil slaapt nog wat verder, dus ik plof even in de zetel om mijn favoriete blogs te checken op Bloglovin.
 

Rond 15u trekken we naar mijn mama in het Gentse. Mijn auto zit volgeladen met oude verhuisdozen omdat mijn broer binnenkort ook een verhuis op het programma heeft staan. Emil denkt wellicht: gaan wij nu wéér verhuizen?


Ik maak van de gelegenheid gebruik om nog eens te gaan lopen waar het een 14-tal jaar geleden allemaal begon. Ik geniet van mijn loopje door de bosrijke omgeving van het bedevaartsoord in de buurt van mijn ouderlijk huis. Onderweg maak ik graag plaats voor een selfie bij deze heilige plek, of wat had je gedacht?
 

Onderweg kom ik ook nog deze twee lieverds tegen, die genieten van een beetje quality time samen...

 
Na een superleuke middag is het tijd om terug naar huis te gaan. We hebben de hele tijd mooi weer gehad, maar in West-Vlaanderen is het ondertussen vreselijk aan het regenen.
 

Thuis steek ik Emil nog in bad want hij heeft buiten gespeeld en is nogal vuil. Plus een bad maakt hem rustig voor het slapengaan, al is daar op deze foto nog niet veel van te zien wellicht :-)
 

De rest van de avond was niet echt plog-waardig. Ik werkte wat voor mijn bijberoep want ik heb het zeer druk de laatste weken. Je gaat mij daar niet over horen klagen want ik heb er zelf voor gekozen en ik haal er heel veel voldoening uit. Het is fijn dat het zo goed gaat!

Ziezo, vandaag is het zondag en wordt er niet geplogd. Ik ga nog een dagje genieten van quality time met mijn zoon, een fietstochtje maken (fingers crossed dat het droog blijft!) en misschien eens een bezoekje brengen aan de koopzondag hier in mijn hometown. It's gonna be a great day!

Happy Sunday everybody!
Love, Josie xo

2 opmerkingen:

 1. wat doe jij van bijberoep? je ziet er goed uit! je zoontje is echt schattig :) Leuk om te lezen dat je zo goed in je vel voelt , ook in je nieuwe mooie huis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben freelance copywriter. ik heb talen egstudeerd dus schrijven zit sowieso in m'n bloed. sinds een klein jaartje ben ik naast mijn fulltime job ook actief als freelance schrijfster, voor mijn eigen klanten. het gaat supergoed, veel werk, maar een hele leuke combo die veel voldoening geeft.
   ik doe mijn best om er zo goed mogelijk uit te zien... de ene dag lukt dat al wat beter dan de andere ;-)
   ik vind emil ook heel schattig, en hij begint het van zichzelf ook te weten... hij is nu al een echte player, dat belooft voor later! :-p
   xoxo

   Verwijderen