woensdag 22 oktober 2014

Tips for Kidstrips

Afgelopen weekend gingen we op vriendenweekend. Het was de 6de editie van een traditie die we lustig verder zetten ook nu er kindjes zijn. We zijn met 3 koppels en intussen al 4 mini’s – eentje van een goeie 2 jaar, twee anderhalfkes waaronder mijn zoon, en een baby van een klein half jaar oud. Een gezellige bende dus! Op zo’n weekendje doen we het graag rustig aan: weg van huis, weg van de drukte en genieten maar. Dit jaar verbleven we in Leisele, in dit vakantiehuisje dat overigens een aanrader is, al is het maar voor de enorme tuin waar wij dankzij de indian summer ten volle van hebben kunnen genieten.

Genieten, dat betekent voor onze vriendenbende ook lekker eten en drinken. Dat er nu kindjes zijn, betekent allerminst dat we niet meer op stap gaan en de hele dag in ons kot blijven. Integendeel: op zaterdag trokken we naar Ieper en op zondag sloten we ons weekend af aan zee in Nieuwpoort. In beide steden vonden we een subliem lunchadresje, zowel voor onszelf en zeker ook voor de kindjes. Ik deel ze graag met jullie, voor als jullie zelf eens een tripje plannen met jullie mini’s én een lekker hapje willen eten.

Op de Grote Markt, in het hart van de stad, ligt deze gezellige brasserie. Ik las erover op deze blog en ook op Tripadvisor vond ik niks dan positieve commentaren. Ik reserveerde op voorhand en dat was maar goed ook, want het was heel druk in Ieper afgelopen zaterdag door het mooie weer. We hadden geluk dat we buiten konden zitten. Het personeel was heel vriendelijk en schoot ons onmiddellijk te hulp met kinderstoelen – dat maak je niet overal mee als je met buggy’s komt binnengewandeld. De kaart is uitgebreid: soep, snacks, salades, hoofdgerechten…. Iedereen vindt er wel iets, ook vegetariërs zoals ik. Ook voor de kindjes zijn er aangepaste gerechten. Wij bestelden voor Emil frietjes met kip en appelmoes en aan zijn happy face achteraf te zien was het heel lekker. Ook onze eigen gerechten waren dik in orde. De obers zorgden ervoor dat de kinderen eerst konden eten, zodat wij daarna rustig het onze konden verorberen. In deze brasserie heerst een gezellige drukte. De prijzen zijn zeer democratisch, zeker als je weet dat je op de Markt zit. Nog een pluspunt: er is een ververstafel in de toiletten, dat komt tijdens een daguitstap met kleine mannen ook al eens van pas. Kortom een topadresje waar ze ons zeker nog gaan terugzien!


Na het eten gingen we op stap in Ieper. We maakten bijvoorbeeld een mooie wandelingen op de stadsvestingen. Meer leuke to do tips voor Ieper vind je hier en hier. Zij woont in Ieper en heeft alles al zo mooi opgesomd dat ik het eigenlijk niet meer hoef te doen J

Grote Markt 32, Ieper
Nieuwpoort – Brasserie Sunbeach
Gezien het mooie weer wilden we op zondag ons weekend graag afsluiten aan zee. Van Leisele naar Nieuwpoort is het maar een half uurtje rijden, so off we went. We waren er tegen het middaguur dus het was direct tijd om iets te zoeken om te lunchen. Met kinderen erbij moet je immers niet wachten tot 13u om te eten tenzij je zin hebt in een hoop gejengel J We vingen bot in een aantal restaurants, wat niet onlogisch is want het was knal op het middaguur én het was zondag. We begonnen de moed al op te geven tot we Brasserie Sunbeach binnenstapten op de dijk. Er was als bij wonder nog een grote tafel vrij en de obers waren direct druk in de weer om ze gebruiksklaar te maken voor onze bende. De bediening was ongelofelijk  vriendelijk, iets wat je aan de Belgische kust niet zo vaak tegenkomt… Mijn ervaring is dat ze vaak niet staan te springen als je met 3 buggy’s binnenkomt. Het eten is niet goedkoop, maar “voor op den dijk” valt het best wel mee plus het was ook gewoon heel lekker. Ook voor de kids waren er aangepaste gerechten, Emil smulde van fish sticks met puree en tartaar als een echte bourgondiër. De obers kwamen zelfs boekjes brengen voor de kleintjes en achteraf kregen ze allemaal nog een koekje toegestopt. Kleine details die een heel positieve indruk nalaten! Zeker een adresje om te onthouden dus.
 

Nieuwpoort is sowieso een leuke badstad om te wandelen (bv. op de pier of langs de promenade aan de vaargeul) en te shoppen (winkels open op zondag!), en dus ook om te eten met het hele gezin. Ik kwam hier al zeer graag, en nu nog een beetje liever!

Zeedijk 49, Nieuwpoort

Hebben jullie ook leuke restotips voor met kids? Ik ga heel graag op stap met mijn vriend en zoon, dus goeie adresjes zijn altijd welkom!
Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten