woensdag 5 november 2014

Dag van de WebshopVan 6 tot en met 8 november is het Dag van de Webshop. Honderden webshops lanceren vanaf morgen een superaanbieding die dit jaar uitzonderlijk 3 dagen geldig is. Een overzicht van de deelnemende shops vind je hier.

Ik shop zelf ook geregeld online. Als je fulltime werkt en je avonden en weekends al van maanden vooraf hopeloos volgepropt zitten (wellicht herkenbaar voor velen) dan is het een zegen dat er tal van superleuke, handige webshops bestaan waar je met een paar muisklikken kan kopen wat je nodig hebt – of wat je niet echt nodig hebt maar wel heel graag wil hebben J Omdat het vandaag Dag van de Webshop is, deel ik graag mijn favoriete online stores met jullie!

VOOR DE (PRIJSBEWUSTE) FASHIONISTA IN MIJ:

Asos: kledij, schoenen, tassen, accessoires,… Alles wat mijn hartje begeert, vind ik bij Asos. Veel verschillende (veelal Britse) merken, maar soms is er wel een overaanbod waardoor ik geen keuze kan maken. Gebruiksvriendelijke navigatie, accurate productinformatie, snelle levering, niet duur en duidelijke maattabellen. Of in één woord: top.

Torfs: voor degelijk schoeisel kom ik bij Torfs altijd aan mijn trekken. Sinds een paar jaar hebben ze ook een webshop. Om geen tijd te verliezen, zoek ik online alvast mijn favoriete paren uit. Die laat ik leveren in de dichtstbijzijnde Torfs store (op 5 minuutjes rijden van mijn werk is er eentje, best wel gevaarlijk…). Daar kan ik de schoenen passen en ik neem enkel mee wat mij als gegoten zit. Een heel gemakkelijk systeem vind ik dat!
Zalando: ik vind de site niet mooi, niet gebruiksvriendelijk en er is een gigantisch overaanbod - nog veel werk aan de winkel dus. Maar ik moet wel zeggen dat ze leuke schoenen hebben, totaal niet duur, ook voor kindjes. Mijn winterlaarzen ga ik er niet bestellen, maar voor een paar frivole pumps, een sneaker of een tof schoentje voor mijn zoon durf ik wel eens een zalandootje te doen!
Kledij voor mezelf shop ik eigenlijk niet zo vaak online. Ik neem liever niet te veel risico’s qua maten. Bovendien zijn er 2 winkels in Gent (Het Paleis en Alternatief) waar ik altijd vind wat ik nodig heb. Met een retourtje Gent verlies ik misschien wat meer tijd dan aan mijn computer te shoppen, maar het bespaart met wel een hoop retourzendingen en financiële verrichtingen achteraf.
VOOR MIJN KLEINE MAN:
Vooral voor mijn zoontje vind ik online shoppen een godsgeschenk. Ik heb bijna nooit problemen met de maten, en als er iets te groot is dan wacht ik gewoon een paar maand tot hij er wel in kan. Schoentjes koop ik wel meestal in de winkel zelf, omdat ik het heel belangrijk vind dat die kleine voetjes goed ondersteund worden. Voor hippe, kleurrijke kleertjes vind je me vaak op Pepatino, Kleertjes.com (voornamelijk voor Petit Bateau en CKS), Les Bonnes Manières en Mr Monkey & Mrs Butterfly. Leuke hebbedingetjes voor hem vind ik dan weer bij Lunabloom, Petit Zsa Zsa en Kleine Zebra. Ook ideaal voor een verjaardagscadeautje of een babybezoek!
 

BEAUTY & MORE:

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben op deze blog, bestel ik geregeld bij Farmaline. Ik vind er veel van mijn favoriete merken zoals Weleda, Nuxe, Bio-Oil, Bioderma, Plante System, Klorane en Korres. Er zijn vaak interessante promo’s en je krijgt altijd wel een extraatje bovenop je bestelling (staaltjes, bonnen,…). De levering gebeurt snel en probleemloos. Je kan thuis laten leveren, of in een Kiala-punt. Ik vind dat heel gemakkelijk, want die afhaalpunten hebben heel interessante openingsuren voor de werkende mens, wat bij de apotheek niet altijd het geval is. Voor make-up en parfum surf ik vaak naar online paradijzen als Parfuma en iu.

JEWELS & ACCESSORIES:
Ik heb een enorme zwak voor juweeltjes en accessoires, daar ga ik geen doekjes om winden. Ik kan mezelf wel redelijk goed inhouden, maar een zijn een paar online shops waar ik vaak ga grasduinen om inspiratie op te doen, om weg te romen en ook wel soms om iets te bestellen natuurlijk J So Baggy heeft een mooi en overzichtelijk aanbod van tassen en smartphonehoesjes voor hem en haar. Voor trendy en betaalbare juwelen kan ik altijd terecht bij Luxedy en Jae Accessories. Les Soeurs en Just Julia hebben al lang een plaatsje in mijn hart veroverd, en sinds kort is daar ook Marilyn. bijgekomen.

EVERYDAY STUFF:
Ook mijn boodschappen doe ik regelmatig online via Collect&Go van de Colruyt (1 x per week). Je betaalt wel de verwerkingskosten, maar dat geld leg ik maar al te graag als dat betekent dat ik niet in het weekend samen met honderden anderen in de gangen van de supermarkt moet slenteren, veel te lang aanschuiven aan de kassa en dus gegarandeerd mijn geduld verliezen. Als ik de kans heb om op een rustig moment in de winkel te gaan shoppen, dan doe ik dat met alle plezier, want ik kijk wel graag eens rond. Maar al die drukte hoeft voor mij niet, dus thumbs up voor Collect&Go! De dag dat Albert Heijn met een soortgelijk systeem op de proppen komt, spring ik een gat in de lucht!

Wat zijn jullie favoriete webshops?

Lots of love, Josie xo

1 opmerking: