zondag 23 november 2014

Mijn Tijdloze 5


Het nieuwe jaar is nog veraf, maar aangezien de kerstversiering al overal te lande wordt bovengehaald, mag er wel al eens vooruitgeblikt worden naar de laatste dag van het jaar. Want 31 december staat voor mij sinds jaar en dag gelijk aan een dag vol steengoeie muziek onder de vorm van DE TIJDLOZE op Studio Brussel. Voor mij is dat de ideale soundtrack voor de laatste dag van het jaar, waarop ik steevast vervuld van een beetje heimwee en nostalgie terugblik op een jaar vol leuke, en ook wel minder leuke momenten. Het leuke aan De Tijdloze is niet alleen dat het 100 topnummers zijn die van de eerste tot de laatste noot gespeeld worden, maar ook dat je zelf kan mee stemmen. Dat kan je heel eenvoudig doen via www.stubru.be. Nieuw dit jaar is dat je maar gedurende 1 week kan stemmen... en die week is nu bezig! Je kan nog tot en met vrijdag 28 november je top-3 inzenden.

Ik heb dat alvast gedaan, en ik deel mijn favorieten graag met jullie. Ik heb er zelfs een top-5 van gemaakt!


1. Pink Floyd - Wish You Were Here
Ik ben niet de allergrootste Pink Floyd-fan, maar dit nummer geeft mij elke keer kippenvel. Het wordt niet veel gedraaid op de radio (of toch niet op de zender waar ik naar luister), en als ik het hoor krijg ik direct een krop in de keel. Het is zo'n ontzettend mooi nummer. Ik leg het vaak op wanneer ik me niet zo goed voel omdat ik iemand mis die ik graag zie. Ik moet er altijd enorm van wenen, maar het helpt wel. Neen, ik zou muziek écht niet kunnen missen in mijn leven...

2. The Scabs - Hard Times
Het zal volgend jaar 15 jaar geleden zijn dat ik mijn papa verloor in een auto-ongeluk. Ik weet nog goed hoe hij mij, een week voor zijn ongeluk, al lachend vertelde dat hij later op zijn begrafenis The Stones en The Scabs wilde hebben. Ik ben dat nooit vergeten. The Stones kende ik al, The Scabs nog niet echt. De dag na zijn dood ben ik naar de bib gegaan en daar heb ik alle albums van Guy Swinnen & co ontleend - ik was toen 16 en had nog niet het geld om ze allemaal te gaan kopen. Ik heb er weken aan een stuk bijna non-stop naar geluisterd. Zo ben ik een van de grootste Scabs-fans geworden van België, denk ik. Ze naar papa's begrafenis halen is uiteraard niet gelukt, maar intussen heb ik hen wel al meermaals live gezien. "Hard Times" is hun bekendste nummer en voor mij ook hun meest tijdloze. Ze hebben nog massa's goeie nummers en ik raad iedereen die hen nog niet goed kent aan om ze eens te ontdekken. "You don't need a woman", bijvoorbeeld, heeft magistrale lyrics, en hun versie van "Rockin' in the free world" is top! The Scabs zijn voor mij de verpersoonlijking van de tijdloze rock 'n roll, en ik hoop dat mijn papa - van waar hij ook is - een beetje trots is op mij dat ik net als hem zo'n grote fan ben geworden.

3. Radiohead - Fake Plastic Trees
Eigenlijk ben ik echt geen fan van Radiohead. Uitgezonderd dit ene nummer, en "Creep" ook wel een beetje. Ik kan het niet verklaren, maar ik ben zot van deze "Fake Plastic Trees". Het staat zelfs tussen alle up-tempo beats op mijn running playlist, en dat wil wat zeggen. Héél wat.

4. The Killers - Mr Brightside
Ik weet dat ze veel tegenstanders hebben, maar voor mij zijn The Killers een van de beste bands ter wereld. Als ik eender welk nummer van hen hoor, dan denk ik aan Las Vegas, aan California, aan die zalige road trip die PJ en ik in 2009 maakten. "Mr Brightside" is mijn absolute favoriet. Poppy en up-tempo, lekker meezing/meekweelbaar. Het is een klein beetje het liedje van mijn vriend en ik, al hebben we wel meerdere liedjes met een speciale betekenis voor ons. Ooit, toen we nog dachten aan trouwen, kwamen we min of meer overeen dat dit onze openingsdans zou worden. We hebben nu een huis en intussen ook al een zoontje samen, dus trouwen is voorlopig niet meer aan de orde. Maar zeg nooit nooit, dus misschien kan dit tijdloos nummer dan nog wel eens dienst bewijzen ;-)

5. dEUS - Suds & Soda
Als die viool na al die jaren nog zoveel pijn blijft doen aan mijn oren, en ik daar keer op keer nog altijd van geniet, dan kan ik dit nummer wel tot een van mijn tijdloze favorieten bekronen, denk ik.

Wat zijn jullie tijdloze favorieten? Let me know!

Lots of love, Josie xo

2 opmerkingen:

 1. Mooie nummer twee, zowel het liedje als de reden... ik word er stil van. Dikke knuffel!
  Ik heb mijn top 3 alvast geregistreerd: Daan met Housewife, Papillon van Editors en Coldplay met Yellow.
  Benieuwd naar het resultaat op 31 december! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke top-3 ook!
   Dat je fan bent van Daan, verwondert me niet ;-)

   Verwijderen