zondag 28 december 2014

Dit was 2014


Het jaar loopt op z’n einde, tijd dus voor een verplicht nummertje. Maar wel eentje waar ik dol op ben: een lijstje! Ladies & gents, may I proudly present to you… mijn eindejaarslijstje van 2014:

NUMMER VAN HET JAAR: “Red Eyes” van The War On Drugs (mijn absolute nummer één en niet toevallig de plaat die ik aangevraagd heb voor Music For Life), “Don’t Know Nothing” van The Sore Losers (het lievelingsnummer van mijn zoon, telkens hij het hoort begint hij te lachen en te headbangen), “Conrad” van Ben Howard (zo fragiel mooi dat ik er tranen van in mijn ogen krijg), “Bullit” van Watermat en “Nobody to Love” (a-ha honey) van Sigma (die laatste 2 zijn gewoon dikke vette party en daar hou ik wel van).

Groep van het jaar: Ik val in herhaling, maar ik zeg jullie: 2015 wordt nog meer dan 2014 hét jaar van The Sore Losers en van The War On Drugs. Hou ze dus maar in de gaten! Ook Sigma gaat zeker nog een mega dansschijf uitbrengen, daar ben ik 100% zeker van!

Cd van het jaar: Roslyn” van The Sore Losers, een album dat werkelijk geen seconde verveelt. Humo omschrijft het als volgt: “The Sore Losers ademen smerigheid – de smerigheid van seks, vrouwen die wijdbeens zitten en honden die vergenoegd aan de eigen ballen likken. Goéie smerigheid, kortom, die verrukkelijk niét rijmt met de cleane kalekuttentijd waarin iemand ons gedropt heeft toen we even een tukje deden. […] The Sore Losers slaan linksaf waar The Black Keys rechts gingen. Of: ze hebben een barre jeugd gehad, en The Black Box Revelation een gelukkige.” Ik zou het zelf niet beter kunnen omschrijven, Humo.

Concert van het jaar: Arcade Fire op 10 juni in het Sportpaleis, The Sore Losers op 20 december in de Ancienne Belgique.


RADIOPROGRAMMA VAN HET JAAR: “Siska Staat Op” is ideaal om mee wakker te worden ’s morgens in de auto naar het werk, “De Maxx” is de perfecte weekendradio, “All Areas” is mijn vaste afspraak met de zomerfestivals op de radio, en de “Gunter D” radioshows zijn simpelweg onovertroffen en 100% mijn humor. Alles op StuBru, het beste radiostation wat mij betreft.

TV-PROGRAMMA VAN HET JAAR: Ik heb zeer weinig tv gekeken het voorbije jaar. Ik kan niet echt een programma noemen dat ik trouw gevolgd heb. Ik heb wél alle WK-wedstrijden van onze Rode Duivels gezien. Ook nog veel andere matchen trouwens, ik hou wel van de hele sfeer daarrond. Ook “Vive Le Vélo” heb ik heel vaak gezien. Ik volg de Tour de France niet op de voet, maar Pieterjan wel. En ik vind het gewoon een zeer goed programma, de perfecte mix van sport en cultuur. Het is ook ideaal in de zomer, het begint op het moment dat het buiten donker begint te worden: een mooie afsluiter van de dag.

FILM VAN HET JAAR: Van “The Secret Life of Walter Mitty”, met een verrassende Ben Stiller in de hoofdrol, was ik onder de indruk. En “Interstellar”, tja… Die was gewoon top. Veel meer moet ik daar niet over zeggen. Enkel dit: als je hem nog niet gezien hebt, doe het dan gewoon.

BOEK VAN HET JAAR: Ik heb een paar maanden nodig gehad om “De Interessanten” van Meg Wolitzer uit te lezen, maar ik heb genoten van elke pagina. Dit is met stip het beste boek dat ik het voorbije jaar gelezen heb! Momenteel ben ik bezig in “De Mythe van Methusalem” van Jo Claes: een spannende thriller van Vlaamse bodem die zeer vlot leest. Misschien iets minder hoogstaande literatuur, maar wél een echte pageturner. Dus zeker ook een vermelding waard hier in dit lijstje!

 
WEBSITE VAN HET JAAR: www.deredactie.be, www.nieuwsblad.be (actua), http://weekend.knack.be/lifestyle (lifestyle), www.belmodo.tv, www.elle.be, www.cosmopolitan.co.uk (om mee te zijn met alle fashion news, trends en gossip), www.bloovi.be (for my inner geek).

BLOG VAN HET JAAR: Ik lees zeer veel blogs, maar die die ik het trouwst gelezen heb zijn Tales from the Crib, It-girl, Verne & Jasper, Polienne, Sprinkles on a Cupcake, Snow White Glamour en Sometimes Sweet.
GEBEURTENIS VAN HET JAAR: Onze zomervakantie, een weekje met ons 3 in de Franse Alpen, was zonder twijfel de allerleukste, meest relaxte en zorgeloze week van het jaar. Verder was 2014 ook het jaar van onze “grote verhuis” naar onze nieuwe woonst. Een heel spannende gebeurtenis en intussen zijn we het al goed gewend in onze nieuwe thuis, maar de verhuis bracht ook wel wat stress en kopzorgen met zich mee. Bij deze wil ik nogmaals mijn lieve wederhelft bedanken, omdat hij zich met het overgrote deel van de organisatie hiervan heeft bezig gehouden. Zonder hem was dit langs geen kanten gelukt! Ik kijk uit naar veel leuke momenten in het nieuwe jaar, in ons huis en natuurlijk ook daarbuiten… 
 
Op naar een 2015 met talloze hoogtepunten... Ik ben er klaar voor!

Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten