woensdag 31 december 2014

Hi there, 2015!Vanavond wandelen (of feesten, dansen, waggelen, zwalpen,...) we 2014 uit en 2015 in. Net als vorig jaar heb ik een aantal voornemens voor het nieuwe jaar. De oeroude clichés als “gezonder gaan eten” en “meer sporten” zal je hier niet lezen want dat doe ik al en daar heb ik helemaal geen moeite mee. Ik heb wél 15 andere voornemens voor 2015:
1. Met stip op één: wat minder gejaagd gaan leven en beseffen dat een dag maar 24 uur telt, waarvan ik er toch zeker 6 al slapend zou moeten doorbrengen. Multitasken is goed, maar er zijn grenzen. Toegeven dat ik in 2014 een klein beetje te veel hooi op mijn vork genomen heb, waardoor ik niet zelden als een kip zonder kop door het leven raasde, is voor mij al een hele stap.
2. Gelinkt aan het bovenstaande: op mijn dooie gemak in de zetel een boekje lezen, een serietje kijken of rustig ipadderen niet meer beschouwen als je reinste tijdverlies.
3. En hieraan gerelateerd: mij niet meer (of toch alleszins minder snel) opjagen en ergeren wanneer Pieterjan op zijn gemak zit/ligt/hangt in de zetel. Gewoon omdat ik dat zelf niet kan, wil dat niet zeggen dat hij dat niet mag hé... Dus voor ik weer maar eens de neiging heb om te beginnen zuchten of ostentatief met mijn ogen te draaien (oh ja, daar ben ik zéér goed in!), zal ik proberen te denken: gun die lieve jongen toch eens wat rust, De Bock, hij verdient het verdorie.
4. Niet meer in de lach schieten als Emil mij uitdaagt met een van zijn clowneske totjes, hoe aartsmoeilijk dat ook is...


5. Minder perfect willen zijn in alles. Om een simpel voorbeeld te geven: 10 kilometer lopen (in een mooie tijd, welteverstaan) is al heel goed, het hoeft niet per sé een halve marathon te zijn. Pas op, ik blijf sportieve ambities koesteren en de Brussels Half Marathon in oktober 2015 staat al in mijn agenda. Maar als ik voel dat ik het niet ga aankunnen, dan zal ik het ook durven toegeven en niet met knikkende knieën aan de start verschijnen.
6. Geen kleren kopen die ik vervolgens 3 maand ongedragen in mijn kast laat hangen, om ze daarna niet meer te kunnen dragen omdat het er al het seizoen niet meer voor is. Een klein beetje minder kleren kopen, daar komt het dus op neer. Ofte: de eeuwige blijver tussen mijn goede voornemens. Wedden dat dit er volgend jaar opnieuw tussen staat?
7. Ik doe mijn best om veel boeken te lezen, maar ik wil in 2015 graag 1 boek per maand lezen. Bovendien wil ik weer meer Engelse en Franse boeken gaan lezen. Ik ben taalkundige van opleiding, en ik vind het jammer dat ik mijn talen niet zo goed meer onderhoud. Ik kijk wel naar series in het Engels zonder subtitels, maar dat is toch niet hetzelfde als een boek lezen.
8. De springvorm eens gebruiken die ik vorig jaar gevraagd (waarom eigenlijk - het moet in een vlaag van zinsverbijstering geweest zijn) én gekregen heb van mijn schoonmoeder voor nieuwjaar. Ik zal zeker een foto instagrammen van de taart die de eer heeft om mijn bakvorm te ontmaagden! Ja, ook als ze niét lukt (want die kans is wel zeer reëel).
9. Béchamelsaus leren maken. Het is eigenlijk een schande dat ik op 31-jarige leeftijd nog altijd geen witte saus kan maken. Ik weet zelfs niet hoe ik eraan moet beginnen… Iets met melk en boter?
10. Hieraan gerelateerd: iets vaker een culinair experimentje inlassen. Afgelopen zaterdag maakte ik rode poon met courgette, rozemarijn en véél look in de oven. Supersimpel en o zo lekker! We hadden al een tijdje poon in de diepvries liggen, dus ik zocht een receptje dat ik nog nooit had uitgeprobeerd. Ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten, maar het was echt supergeslaagd. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd in 2015! Een keukenprinses zal ik nooit worden, maar ik wil op z'n minst wel een beetje mijn best doen.


11. Pas nieuwe crèmekes en lotions kopen als mijn andere potjes en flesjes leeg zijn. Met een klein beetje minder schoonheidsproductjes te kopen kan ik er nog altijd even goed uitzien, denk/hoop ik.
12. Eveneens crème-gerelateerd: Wear Sunscreen. En ook (en vooral) alle andere adviezen volgen die Baz Luhrmann geeft in dit prachtige nummer.
13. Af en toe eens uit mijn comfort zone durven komen en een risico nemen. In 2014 veranderde ik van job en startte ik mijn bijberoep op, wat op zich al een hele sprong was. Maar soms vind ik mezelf zo’n ongelofelijke schijtluis en zou ik nog veel meer willen durven. Ook op de skilatten merkte ik dat ik echt bang was en voortdurend schrik had om te vallen. Ik weet niet goed hoe het kwam, maar in ieder geval ben ik vastberaden om over 2 maanden weer onbevreesd op de latten te staan. En wellicht af en toe op mijn bek te gaan, maar sneeuw valt (meestal) zacht…

14. Minder lang in de badkamer staan ’s morgens. Ik nam me dit vorig jaar ook al voor en ik kan zeggen dat ik goed bezig ben. Ik geraak nu al rond met mijn ochtendritueel in een half uur. Ik wil het graag nog reduceren tot 20 minuten. Een hele uitdaging, maar het moét haalbaar zijn!
15. Eens proberen een normale foto te maken van Pieterjan en mezelf, eentje waar we geen gekke bek trekken. Of toch maar niet?


Wat zijn jullie voornemens voor het nieuwe jaar?
Lots of love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Leuk lijstje! Ik kan puntje 2 alleen maar aanraden. Ik plan elk weekend een tijdsblok van 2u om ongestoord serietjes te kijken en ik zie dit niet als tijdsverlies. Naast sporten de ideale manier om hoofd even leeg te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hé ik wist niet dat jij ook een blog hebt! leuk... dan lees ik vanaf nu mee!
   nog een fijn eindejaar xo

   Verwijderen
 2. Gij komt toe met 6 uurtjes slaap, chansaar! (daar valt mijn oog dan op :-)) Voor de rest: mooie voornemens en vooral, haalbare voornemens, leuk. Béchamelsaus maken is supersimpel trouwens!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha... ja, 6 uur is voldoende. pas op, als ik mijn wekker niet zet en emil is niet thuis, dan kan ik blijven slapen hoor. maar ik ben een turbo als het op slapen aankomt.
   ik denk ook dat ze zeer haalbaar zijn. ik ben er klaar voor! :-)
   nog een leuke laatste dag van het jaar gewenst!

   Verwijderen
 3. Eerste punten o zo herkenbaar, mijne vent zou dat ongetwijfeld beamen maar ik zal wijselijk zwijgen :) als ik dat allemaal lees zal je in 2015 opnieuw niet veel tijd over hebben maar never change good things in life no worries :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. druk is leuk hé... dit jaar was het alleen soms een beetje té. maar ik ga er niet over klagen en zagen want ik heb voor alles zelf gekozen :-)
   in 2015 gewoon af en toe mijn turbo eens uitzetten en wat meer relax, take it easy doen. en dan komt het inderdaad allemaal wel goed :-)

   Verwijderen
 4. Leuk postje!! Happy new year en tot morgen :D xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar lijstje, meer relaxen maar toch nieuwe dingen leren, dat wordt 2015!

  BeantwoordenVerwijderen