vrijdag 19 december 2014

It's Christmas Time...

Binnen een paar dagen is het Kerstmis. Ik zag de It’s Christmas Time tag op de blog van Marjolein en vond het een leuk idee om ook even stil te staan bij mijn kerstgewoontes. So here we go…


Wat is je favoriete kerstfilm? The Holiday. Leuk verhaal, lekker melig en romantisch, en een topcast. Ik heb hem al een drietal keer gezien en nu ik eraan denk, zou ik hem dezer dagen misschien wel nog een keertje bekijken J

Heb je ooit een witte kerst gehad? Ik denk het wel, al kan ik me niet meer haarscherp voor de geest halen wanneer het precies was. Maar ik herinner me wel nog een kerstdag, het was toen ik al samen was met Pieterjan dus niet langer dan 8 jaar geleden, dat we naar buiten gingen tussen de gangen door om met sneeuwballen te gooien.
Waar breng je meestal kerst door? Op kerstavond gaan we altijd bij mijn ouders, samen met mijn broer en zus. Kerstdag vieren we met de familie van Pieterjan. Dat is al zo sinds jaar en dag en ik vind het fijn op die manier. Kerstavond en -dag met de families, dat zijn 2 momenten waar ik telkens heel erg naar uitkijk.
Wat is je favoriete kerstliedje? Christmas Lights” van Coldplay en “Christmas in LA” van The Killers (leuke clip ook). Très mellow, maar dat hoort erbij in deze tijd van het jaar… En ja, ook ons aller Mariah’s “All I want for Christmas is you” kan mij na al die jaren ook nog ten zeerste bekoren. Wie hoort dat eigenlijk niét graag? J
Open je cadeautjes op kerstavond? Ja, tijdens het aperitief bij mijn familie doen we de cadeautjesronde. Bij ons geeft iedereen iets aan iedereen (wel per koppel), dus we zijn een eindje zoet. Altijd heel gezellig, met mijn mama haar overheerlijke hapjes en ne goeien apéro erbij! Bij Pieterjans familie worden de cadeautjes op nieuwjaarsdag geopend. dat geeft ons altijd nog wat extra tijd om te shoppen, thank god!
Naar welke kersttradities kijk jij het meest uit dit jaar? Dit jaar, net zoals andere jaren, kijk ik gewoon uit naar de knusse familiemomenten. Want dat is wat kerst voor mij betekent: samen zijn met mensen die ik graag zie. Ik zou er kapot van zijn moest ik met kerst niet meer bij hen kunnen zijn. Het is nu het tweede jaar dat Emil erbij zal zijn met de kerstdagen, en ik hoop dat hij evenzeer geniet van die family time. Maar hij is stapelzot van zijn grootouders, nonkels en tantes, dus ik denk dat dat wel het geval is!

Is je kerstboom nep of echt? Voorlopig is mijn kerstboom nog onbestaand, want ik moet hem nog zetten. Dat is te wijten aan een combinatie van geen tijd en luiheid. Want ik mag dan wel verslaafd zijn aan al wat blinkt en glittert, ik ben niet zo’n kerstboom-mens. In ons appartement hadden we een nep exemplaar, puur uit gemak. Het is nu al een beetje laat om nog een boom te zetten vind ik, maar ik denk dat ik het toch ga doen want we hebben volk op oudejaarsavond, en dan zorgt zo’n boom toch voor wat extra sfeer. Ik kan misschien aan Emil vragen om mij te helpen, want hij heeft bij zijn meme al de boom opgezet en dat ging heel vlotjes…


Wat is je favoriete kerst-eten? De traditionele fazanten, kalkoenen, wildbereidingen en wat-heb-je-nog-allemaal zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een simpele, gezellige raclette of een winters stoofpotje. Het moet allemaal niet zo ingewikkeld zijn. Ik ben vooral een dessertenliefhebster. Aan een stukje ijstaart of eender wat met chocolade kan ik écht niet weerstaan. Niet goed voor mijn lijn, maar dat sport ik er nadien wel weer af!

Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever? Ik geef heel graag, op voorwaarde dat ik zeker ben dat ik de persoon in kwestie er een plezier mee doe. Daarom geven wij in de familie altijd tips aan elkaar. Misschien is het verrassingseffect dan een beetje weg, maar het is wel fijn om iets nuttigs te geven en om iets te krijgen dat ik echt kan gebruiken. Dit jaar heb ik parfum, boeken of verzorgingsproducten gevraagd, alsook mijn Sinterklaaslijstje want de Sint is mij vergeten, de sloeber! Maar wat er ook onder de boom zal liggen voor mij, ik zal er sowieso blij mee zijn.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen? Dit vind ik een moeilijke. Een cadeau dat ik me nog heel goed herinner, zijn de dierenpantoffels die ik een aantal jaar geleden kreeg van mijn stiefpapa. Het waren zo van die gigantische exemplaren, een beetje opzichtig, maar wel heerlijk warm en cosy. Ik heb ze tot deze herfst gebruikt maar dan waren ze jammer genoeg tot op de draad versleten! Emil was er ook zot van, getuige daarvan deze foto van een jaar geleden…


Wat is je droomplek om te bezoeken rond kerst? Ik zou heel graag eens kerst en nieuwjaar vieren in de zon, bijvoorbeeld aan de Spaanse kust of op mijn ultieme droombestemming Los Angeles. Maar dat zou betekenen dat ik niet kan samen zijn met mijn familie, dus ik plan die zonnige trips dan liever op een ander moment J

Ben je een pro in inpakken, of faal je hard? Ik ben een dikke nul als het op cadeautjes inpakken aankomt. Op pinterest zie ik heel veel creatieve inpakideetjes, maar ik moet daar gewoon niet aan beginnen want zoiets is bij mij al bij voorbaat gedoemd om te mislukken. Een papiertje met een strik errond, dat gaat nog net. Ik vind al dat DIY-gedoe rond pakjes eigenlijk een beetje nutteloos, want dat papiertje wordt ervan gerukt en dan is het toch allemaal voor niks geweest… Of zie ik dat verkeerd?

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Jazeker, maar ik ben wel heel realistisch. Vorig jaar maakte ik deze voornemens, en ook voor 2015 ben ik aan een lijstje bezig. Je ziet het hier binnenkort zeker verschijnen!

Wat maakt kerst zo speciaal voor jou? Het feit dat ik er altijd een beetje tegenop zie (al dat opgeklopte gedoe, die rush om cadeautjes,…) maar dat ik er dan op het moment zelf altijd heel erg van geniet. Zoals gezegd, ik koester de momenten samen met mijn familie.

Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen toe! En deel gerust ook jullie eigen kerstervaringen. Link door in de comments en dan kunnen we allemaal meelezen!

Lots of lo-ho-ho-ho-ve,
Josie xo

1 opmerking: