donderdag 11 december 2014

Paarl: handbags with a twist

Behind every succesful woman is a fabulous handbag. Als handtassen-lover is dit een van mijn levensfilosofieën. Wie de blog van So Baggy leest, waar ik af en toe gastblogster ben, weet dit intussen al. Ik hou ervan om nieuwe merken te ontdekken, zeker als ze uitblinken in creativiteit en originaliteit. En als ze dan nog eens uit Gent komen, de stad waar mijn roots én een deel van mijn hart liggen... Dan kan het al helemaal niet meer stuk! Vandaar dat ik graag het jonge handtassenmerk Paarl aan jullie wil voorstellen.


Van de creaties van de Gentse ontwerpster Pearl-Lisa De Buck gaat mijn hart spontaan een paar tellen sneller slaan. Haar handtassen kan ik best omschrijven als uniek, vernieuwend, doordacht design zonder compromissen en met een originele twist. Op vlak van vormen wijkt Pearl consequent af van de traditioneel bewandelde paden, hetgeen ze combineert met onconventionele materialen als rubber en koebont. Bij de creatie van een handtas verliest ze geen enkel detail uit het oog, wat elke Paarl-handtas als het ware tot een collector's item maakt.


Heel leuk vind ik de Papillio Twist reeks: een handtas die je zelf uit elkaar kunt halen en omdraaien. Door het gebruik van 2 verschillende kleuren (en soms ook verschillend leder) creëer je op die manier 2 verschillende handtassen (voor de prijs van één!).
 

Mijn favoriet is de Prisma Peau, een compacte en stijlvolle tas gemaakt uit koebont, kalfsleder, rubber en aluminium. Ik zie mezelf er al mee paraderen...
 

Alle Paarl-handtassen zijn handgemaakt met exclusieve materialen, wat zich natuurlijk weerspiegelt in het prijskaartje. Een handtas is verkrijgbaar vanaf 300 €. Hier moet ik even voor sparen (en ik ben wellicht niet de enige), maar voor zo'n mooie en degelijke 'pièce unique" tas heb ik dat wel over!
 

Vanwege de "slow production" zijn er nog geen verkooppunten in winkels. Tassen zijn enkel te verkrijgen op afspraak in het atelier van de ontwerpster zelf (in lovely Ghent, een reden voor een citytripje). Alle laatste nieuwe modellen ontdek je via Facebook of Instagram. Neem ook eens een kijkje op de website!

Wat vind jij van de Paarl-handtassen?

Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten