woensdag 10 december 2014

Project Positief

Blogster Miss Fabuleus tagde mij voor het “Project Positief”, dat opgestart werd door By Dagmar Valerie. Dit is een reeks vragen met positieve insteek, en daar doe ik met veel plezier aan mee. Het beste halen uit elk moment en anderen te proberen “besmetten” met positiviteit: yes please!

Wat is je favoriete quote en waarom?


 
Ik heb een zwak voor wijsheden en quotes, ga er maar eens mijn pinterestboard “quotes” op na. Een keuze maken was echt niet evident, maar ik heb voor deze gekozen omdat ik altijd de dingen van de positieve kant tracht te bekijken. De posts hier op mijn blog zijn in 99,99% van de gevallen heel vrolijk, daar ben ik me goed van bewust. Dat wil niet zeggen dat ik nooit eens een off day, of zelfs een heuse off period heb. Integendeel. Maar in zo’n gevallen weiger ik om mezelf onder te dompelen in negativiteit. Ik slaag er meestal in om zeer positief te blijven, omdat ik weet dat dat gewoon de beste manier is om problemen aan te pakken. Hoe moeilijk het soms ook is.
Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes, you can!
Goh, opnieuw een moeilijke. Ik heb wel veel dromen – eindeloos kunnen shoppen, 40 uur in een dag hebben, alles kunnen eten zonder een gram bij te komen – maar ik ben een heel nuchter en realistisch iemand die goed beseft dat dromen wellicht voor altijd dromen zullen blijven. En dat is totaal niet erg. Toch zijn er een aantal dingen die ik heel graag wil doen in mijn leven. Dingen waarvan ik besef dat ze moeilijk te realiseren zijn, maar waarvan ik de kans toch mogelijk acht dat ze ooit werkelijkheid worden. Zo wil ik graag ooit een marathon lopen (liefst in een grote wereldstad als Berlijn, Londen of New York), met mijn gezin op road trip door Amerika gaan (daar moeten we nog héél veel voor sparen), en mijn ultieme droom is toch wel om mijn eigen kledingzaak te hebben. Een winkel met alleen maar kledij en accessoires die ik leuk vind, waar ik mijn klanten persoonlijk stijladvies kan geven op mijn hoogst eigen manier: dat zou ik echt met hart en ziel en met volle overgave doen. Helaas is dat allemaal niet zo evident. But hey, a girl can dream…

Wat betekent geluk voor jou?
Ik haal vooral mijn geluk uit kleine dingen, de "little things of life” waar mijn blog volledig om draait. Een half uurtje in de zetel zitten en een boek of magazine lezen, mijn nagels lakken, mijn loopschoenen aantrekken na een drukke dag, in de auto mijn radio keiluid zetten en efkes aan niks anders denken, mijn huis opfleuren met een bos bloemen, vanuit de keuken mijn mannen gadeslaan terwijl ze aan het ravotten zijn,… Ik kan zo nog wel eventjes verder gaan! Ik klink misschien wat bond-zonder-naam-achtig, maar geluk kan je echt overal vinden!

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn zoon Emil kan mij altijd aan het lachen brengen. Hij kan enorm goed toten trekken en heeft op zijn 22 maanden al een geweldig gevoel voor humor. Het is een cliché maar het is echt waar: de glimlach (of in Emils geval: schaterlach) van een kind kan een mens immens opvrolijken! Ook mijn vriend Pieterjan doet mij heel vaak lachen, anders zouden we niet al 8 jaar samen zijn. Wij lachen vaak om heel onnozele dingen. Zondagavond bijvoorbeeld zaten we samen tv te kijken en hij voelde zich moe, net als een stervende zwaan. Waarop hij een hilarische imitatie begon te geven van een zwaan op haar sterfbed - use your imagination. Dat is dus onze vorm van humor J Verder word ik ook heel happy van de jury uit “De Slimste Mens”, Bart De Pauw in “2 tot de 6de macht”, Stijn Van De Voorde op Stubru, en van elke nanoseconde tijdens mijn favo serie "Modern Family".
 

Waarvoor mogen we je 's nachts wakker maken?
Ik heb niet zo veel slaap nodig, maar als ik dan eindelijk lekker lig te pitten dan word ik het liefst niet wakker gemaakt. Wie mij wil meenemen op een actieve verre reis, bij voorkeur naar het westen of het zuiden, mag mij wél zonder problemen wekken. Uiteraard mag Emil mij ook altijd wakker maken als hij zich niet goed voelt, dat spreekt voor zich. Dat is niet leuk, maar mij ga je daar nooit over horen klagen. Misschien ook omdat het maar zelden voorvalt, maar dan nog.

Waardoor kreeg je het laatst een lachbui?
Ik heb aan mijn 2 sleutelbossen (één met mijn thuissleutels en eentje voor die van de auto en het werk) een Qualy-vogelsleutelhanger hangen, die in feite een fluitje is. Emil heeft de fluitjes sinds kort ontdekt, en gisteren in de auto op weg naar huis hebben we samen een fluitconcert ten berde gebracht. Ik floot een deuntje voor, en hij deed het na. En leute dat hij had. Hij zat te gieren in zijn autostoel, en ik dus ook. Echt een zalig kereltje, die zoon van mij.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben niet zo snel trots op mezelf omdat ik vrij veeleisend en perfectionistisch ben. Ik ben wel heel trots op mijn zoon. Hij is een heel vrolijke, sociale en pientere peuter, en ik denk dat ik daar als mama toch ook wel voor iets tussen zit. Trots ben ik nog altijd op het feit dat ik in 2013, 8 maanden na mijn bevalling, een halve marathon uitliep in Brussel. En ik ben ook wel stiekem trots op mijn bijberoep als freelance copywriter, dat ik begin dit jaar uit de grond heb gestampt en dat – al zeg ik het zelf – toch wel lekker loopt. Als ik positieve feedback krijg op een tekst die ik geschreven heb, of leuke reacties van lezers van mijn blog, dan geniet ik daar enorm van.

Welke boodschap zou je graag aan andere willen meegeven?
Doe wat je gelukkig maakt. OK, soms is er eens een “noodzakelijk kwaad” dat je erbij moet nemen, but that’s just life… Maar probeer toch vooral datgeen te doen wat je graag doet. Dit nummer van Baz Luhrmann zit boordevol wijsheden die ik zelf probeer na te volgen, die ik aan mijn zoon wil doorgeven en die ik ook aan jullie ten stelligste kan aanraden.
 

Wie heeft zin om ook mee te doen aan "Project Positief"?

Lots of love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Wauw wat ongelooflijk mooi om je antwoorden te lezen, heel erg bedankt voor je prachtige invulling! En je mag echt heel trots zijn op jezelf, veel liefs Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! ik vond het heel fijn om te doen. intussen heb ik ook je blog ontdekt en ik lees met veel plezier met je mee! x

   Verwijderen
 2. Wat leuk om te lezen en vooral.....heel herkenbaar! Ik ben er ook van overtuigd dat je veel vlotter door een off day raakt als je het leven van de positieve kant probeert te bekijken en ik kan ook zo enorm genieten van kleine dingen. Wel leuk om zo op het einde van het jaar eens stil te staan bij onze dromen, wensen, genietmomentjes; misschien wijd ik er ook wel eens een blogpostje aan :) . Lieve groet, Victorine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. altijd fijn om gelijkgestemde, positief ingestelde zielen tegen te komen in de blogosfeer :-)
   als je blogt, link dan zeker door hier! dan kunnen we met z'n allen meelezen!
   xo

   Verwijderen
 3. Ik deed er ook eentje! http://denbuiten.blogspot.be/2014/12/project-positief.html

  BeantwoordenVerwijderen