woensdag 21 januari 2015

Fresh Beauty Finds

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en ik heb al een aantal leuke nieuwe verzorgingsproducten leren kennen. Ik probeer vaak nieuwe dingen uit, waarvan er regelmatig een aantal tussen zitten die niét voor herhaling vatbaar zijn (lees: vettig haar, geïrriteerde huid, te felle lipgloss, slecht dekkende nagellak). Maar de volgende beautyproducten behoren zeker en vast tot de categorie “blijvertjes”, vandaar dat ik ze ook graag met jullie deel:


DAISY DREAM BY MARC JACOBS – Sinds jaar en dag ben ik verslingerd aan mijn vast parfum: Acqua di Gioia van Giorgio Armani. Geïnspireerd door mijn schoonzus besloot ik echter in de kerstperiode om eens “zot te doen” en zowaar een tweede parfum erbij te kopen. Kwestie van eens te kunnen afwisselen van geur. Behalve het prachtige flesje, is Daisy Dream een heel lekker parfum. De geur is vrouwelijk, luchtig, bloemig en fris. Het parfum vormt een aangename afwisseling met mijn (nu niet meer zo) vaste Armani-fragrance. Ik heb enkele jaren terug al een lange Daisy-periode gehad voor ik overschakelde op Acqua di Gioia. Ik denk dat ik nu beide geuren blijf combineren. Een echte mijlpaal dus, en dat al zo vroeg in het jaar! 


MYTHIC OIL VAN L’OREAL – De winter staat vaak synoniem voor statisch, futloos haar. Een beetje extra verzorging voor mijn lokken kan dus geen kwaad. Ik had al zoveel gehoord over de erg populaire Mythic Oil van l’Oréal dat ik het wondermiddeltje (met zo’n naam kan je toch niet anders dan een mirakel verwachten?) ook wel eens aan den lijve wou ondervinden. Het moet gezegd: het is een heerlijk product! De geur is zoet, bloemig en vrij sterk – hij blijft lekker lang hangen in mijn haardos, which I like a lot! De verpakking is ook mooi: goudkleurig met een Oosters tintje. Kortom, een fijne aanwinst tussen al de rest van mijn verzorgingsproducten! Er bestaat ook een haarmasker van dezelfde lijn trouwens, maar daar ben ik geen fan van omdat maskers mijn haar meestal zwaar en vettig maken. Al wie net als ik soms last heeft van weerbarstige lokken en bad hair days in de winter: you should definitely try this at home!

EUCERIN VOLUME FILLER SERUM CONCENTRAAT – Ik gebruik al een tijdje regelmatig een serum onder mijn dag- of nachtcrème voor extra intensieve voeding en verzorging voor m’n huid. Serums zijn niet goedkoop (voor 30ml van deze Eucerin betaal je 33,99€ in de apotheek), maar je hebt er maar een klein beetje van nodig per beurt, dus één flesje gaat best lang mee. Rond de eindejaarsperiode – gekenmerkt door korte nachten, veel feestgedruis en dus een vermoeide Josie én huid als gevolg – begon ik dit serum van Eucerin te gebruiken. De actieve ingrediënten magnolol, hyaluronzuur en oligopeptiden gaan verslapping van de huid tegen en geven ze een regelrechte boost. Ik smeer het product nu een goeie maand, en ik merk dat mijn (doorgaans heel gevoelige) huid er goed op reageert. Niet dat ik er een perfect gezicht van gekregen heb (I keep on dreaming), maar ik merk een zekere versteviging. Een ander positief punt is het subtiele parfum van de Volume Filler. Het ruikt echt heel lekker, wat mijn verzorgingsritueel des te aangenamer maakt! Meer info vind je hier.


NIVEA Q10 BODY LOTION VOOR ONDER DE DOUCHE – Tijdens het Nivea blogger event in december maakte ik kennis met dit fantastische product. Mijn volledige lichaam hydrateren na het douchen doe ik sowieso elke dag, het is onlosmakelijk verbonden aan mijn ochtendritueel. Maar ik geef toe dat het soms snel moet gaan: douchen, een leuke outfit uitkiezen, Emil wekken en klaarstomen voor de crèche – sinds ik mama ben, moet het in de badkamer een klein beetje sneller gaan. Daarom komt een product als de Nivea Q10 body lotion voor onder de douche als een geschenk uit de hemel voor mij. Deze verstevigende (dankzij het Q10 bestanddeel) body lotion breng ik aan én spoel ik af in de douche. Ze hydrateert en verstevigt mijn huid, en plakt niet achteraf. Stond ik er aanvankelijk een tikkeltje sceptisch tegenover, dan ben ik nu volledig gewonnen voor dit heerlijk geurende (I looooove die typische Nivea geur!) en enorm tijdbesparende verzorgingsproduct. Bovendien is de prijs zeer democratisch: voor een flacon van 250 ml betaal je amper 6,29€. Dit product is vanaf eind januari verkrijgbaar in de grootdistributie… Allen daarheen dus!DR. HAUSCHKA DEODORANT – Ik ga de deur niet uit zonder deodorant – wie wél eigenlijk? Ik vind het echter niet eenvoudig om de perfecte deo te vinden: ofwel ruikt hij te sterk, ofwel laat hij witte vlekken achter, ofwel raakt mijn huid ervan geïrriteerd. Toen ik vernam dat bio cosmeticamerk Dr Hauschka 2 deodorants op de markt brengt zonder alcohol en aluminiumzouten, was ik onmiddellijk heel enthousiast. In de eerste plaats omdat ik een enorme bio lover ben, maar ook door het feit dat de veiligheid van aluminiumzouten de laatste jaren steeds meer in twijfel wordt getrokken. Aluminiumzouten onderdrukken het natuurlijke transpiratieproces, terwijl dit proces net vele voordelen heeft voor het lichaam: het regelt de lichaamstemperatuur, voert afvalstoffen af en beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. De Dr. Hauschka deodorants bevatten géén aluminiumzouten en zijn dus veilig voor de gezondheid. Bovendien geven ze een fris en beschermd gevoel, de hele dag lang. De formule op basis van heilzame planten en etherische oliën remt de groei van bacteriën en gaat transpiratiegeuren tegen. Ik gebruik afwisselend de rollers Deodorant Rozen en de Deodorant Salie & Munt, en ik ben er supertevreden van. Ze ruiken heel fris, mijn huid verdraagt ze perfect en ze laten geen vervelende sporen achter. Ook tijdens het sporten zijn ze een perfecte partner in crime. Ik denk dus dat ik na lang zoeken mijn ideale deodorant gevonden heb! Vanaf april zijn deze te koop in de biowinkel. Meer info vind je hier.

Januari is nog niet voorbij en ik heb al zoveel leuke nieuwe producten leren kennen... Dat belooft voor wat er nog komt!

Gebruiken jullie ook een van deze producten? Wat vinden jullie ervan? Let me know!

Lots of love, Josie xo

3 opmerkingen:

 1. Ha! Ik wist wel dat je de Mythic Oil super ging vinden! Ik kan niet zonder. Naast het feit dat het gewone een supergoede haarolie is en doet wat ie moet doen, is de geur toch overheerlijk! Heb ik al gezegd dat ik de haarparfum heb?? Ik heb het masker ook en idd, het maakt het haar zwaar. Maar eens in de zoveel weken, op een zondag, gebruik ik wel. Behalve na een opsteekkapsel voor een feestje ;-) Er is ook een shampoo en conditioner en die staat op de moetikhebben-lijst! Veel plezier er nog mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haarparfum... Njammie, lijkt me ook wel wat!
   Merci om mij met het gamma in contact te brengen!
   Xo

   Verwijderen
 2. Behalve = bijvoorbeeld, iets te enthousiast aan het typen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen