vrijdag 23 januari 2015

Mijn Doodgewone Dingen

In blogland worden dezer dagen massaal “doodgewone dingen” gedeeld, in navolging van deze post van Lilith. Mijn doodgewone dingen? Dat zijn de “little things” waar eigenlijk heel mijn blog om draait. Ook ik deel deze graag met jullie. Hoog tijd dus voor nog een foto-update van de kleine, doodgewone dingen die mij de afgelopen maand gelukkig maakten!


Quality time met mijn vriend onder de vorm van een weekendje Brussel. Lees: gezellig rondslenteren door de straten van onze mooie hoofdstad, een shopke doen, lekker eten en drinken, genieten van een prachtig hotel, een fantastisch concert meepikken, en vooral veel bijpraten en genieten van time for two.


Lopen – wellicht een eeuwige blijver in mijn categorie “klein geluk”. Nu het winter is en dus donker wanneer ik ’s avonds ga sporten (maar de dagen worden al langer, ik voel de lente al!) ga ik vaak lopen in het sportstadion en de Finse Piste bij ons in Torhout. Het is vrij eentonig dus ik doe dit niet elke keer, maar het is wel eens fijn ter afwisseling. Er zijn altijd veel lopers, en dat werkt extra motiverend! Plus: de piste is goed verlicht, en hoewel ik niet echt bang ben om in het donker te gaan lopen is dat ook wel een voordeel, denk ik. Al was het maar omdat er geen auto’s voorbijrazen – alleen maar de mannen van de lokale voetbalploeg die mij met een big smile voorbijsteken tijdens hun wekelijkse training, maar dat vind ik niet zo erg J


Mijn zoon Emil en zijn vriendje Achilles samen zien ravotten. Ze schelen een paar maand in leeftijd en leerden elkaar kennen in de crèche. Het is goddelijk om te zien hoe ze op amper een paar maanden tijd (Emil startte in september, na onze verhuis, in een nieuwe crèche) een band hebben opgebouwd en partners in crime geworden zijn.


Fresh flowers in da house. Ik probeer er een gewoonte van te maken om altijd minstens één vaas met bloemetjes in huis te hebben. Gewoon omdat het een gezellige, warme en huiselijke sfeer creëert. Mijn favorieten zijn lelies (I love the smell!) maar rozen doen het ook altijd goed. En deze waren toevallig in promo in de Colruyt, dus ik kon ze niet laten liggen J


Genieten van prachtige landschappen op weg naar het werk. Sinds ik op “den buiten” woon, kom ik die uiteraard veel vaker tegen dan vroeger. Dit was op een ijskoude winterochtend. Als je de foto ziet, dan voél je toch meteen die vrieskou, niet?


Vers leesvoer. Ik had me voorgenomen om mezelf in 2015 iets meer rust te gunnen en om opnieuw meer in het Engels (en Frans) te gaan lezen. Met deze 2 nieuwe boeken (“Wolf” van Mo Hayder en “One Day” van David Nicholls) ben ik goed bezig om beide voornemens waar te maken. Ik ben intussen gestart in “One Day” en ik vind het na 30 pagina’s alvast veelbelovend. Ongetwijfeld meer hierover binnenkort op deze blog!


Nieuwe “culinaire” ontdekkingen. Ik ben een enorme fan van de producten van Alpro, zoals hun plantaardige yoghurtvariaties op basis van soja. Niet dat ik nooit meer zuivel eet, maar ik kies meestal voor een plantaardige variant, en ik vind het gewoon ook zeer lekker. Alpro bracht onlangs 2 nieuwe smaakjes op de markt: natuuryoghurt met amandel- en met kokossmaak. Ik testte de amandelvariant en ik vind hem superlekker. Het is een heel subtiele notensmaak die een aangename afwisseling vormt met de gewone Alpro Soja. De kokos test ik binnenkort uit, maar die was nog niet beschikbaar in mijn lokale supermarkt.


De sloeberstreken van mijn zoon. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat hij goeie manieren heeft – we doen toch alleszins heel erg ons best om hem dat te leren. Maar moest hij niet af en toe de deugniet uithangen, dan zou ik mij toch zorgen maken. Ik vind het fijn dat hij eens kattenkwaad uithaalt, zolang het niet de spuigaten uitloopt natuurlijk. De vis op de foto heeft het overleefd, dus wat mij betreft is er geen vuiltje aan de lucht J


In de krant staan. Ik ben normaal niet zo mediageil, maar afgelopen weekend verscheen mijn persoonlijke getuigenis in De Tijd/Netto in een artikel over zelfstandigen in bijberoep. Het maakte me een klein beetje trots op wat ik als freelancer voor mezelf al verwezenlijkt heb sinds ik ermee gestart ben begin 2014. En het gaf me des te meer goesting om verder te doen!

Wat zijn jullie doodgewone dingen? Laat ze gerust achter in de comments hieronder, of link door naar je eigen blog zodat we met z'n allen kunnen meelezen!

Lots of love, Josie xo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten