zaterdag 28 februari 2015

Oorwurmen

Februari is echt voorbijgevlogen! En maar goed ook, want dat wil zeggen dat de lente nu echt in aantocht is. Tijd dus om mijn favoriete muziekjes van de afgelopen maand op een rijtje te zetten...

1. Then What heet de nieuwe single van Balthazar, de jonge rockband die het beste van Oost-Vlaanderen (Gent) en West-Vlaanderen (Kortrijk) verenigt. Het is de voorloper van hun nieuwe album Thin Walls, dat eind maart uitkomt. Ik vind het een enorm matuur en doorleefd nummer, echt chapeau voor een bende twintigers. Belgisch toptalent, daar hou ik van!

2. Van jeugdig talent van eigen bodem gesproken, het nummer Midnight Swim van St. Grandson heeft mijn hart gestolen. De dromerige indieband, met roots in mijn woonplaats Torhout, is een van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Stubru, een zoektocht naar vers muzikaal talent. Als ik het nummer hoor heb ik echt moeite om te geloven dat dit het werk is van zo jonge mensen. Een minpuntje vind ik de naam van de band, daar ben ik momenteel nog niet van overtuigd. Maar ik vond School is Cool eerst ook een duffe groepsnaam, en nu vind ik hem best oké. Komt dus wel goed met die St. Grandson als je 't mij vraagt.3. Voor mijn februariselectie blijf ik verder vissen in de vijver van eigen kweek. Want Billie, de Blankenbergse (wederom: West-Vlaanderen boven!) zangeres die in 2012 al meezong in Puppy van Netsky, heeft nu haar eerste solonummer uit. Give Me The Knife heeft het. Die stevige bas heeft mijn radioboxen al serieus doen afzien. Maar daar lig ik nu eens niet wakker van... Because I love it!

4. Something From Nothing, de eerste single uit het nieuwste album Wasting Light van de Foo Fighters, kon mij niet dermate bekoren. Ik vond het nummer OK, meer niet. Dat is met Congregation wel anders. Deze single bevat (in my opinion) bakken meer dynamiek, een beetje zoals Everlong en Learn To Fly (mijn favo nummers van the Foofs). Straks ga ik nog spijt hebben dat ik niet mee ga naar Werchter met mijn vriend om ze aan het werk te zien op de heilige weide daar...

5. Spring is in the air, en dat maakt dat ik nóg meer dan anders gevoelig ben voor happy sunny songs. Ik moet dus niet vertellen dat ik onmiddellijk verliefd werd op het enorm aanstekelijke You Make Me Feel Better van Alex Adair. Sommigen zullen dit eentonig en saai vinden, ik hou van het frisse deuntje. Makes me wanna dance - en da's toch altijd een hele goeie graadmeter voor een goed nummer in mijn geval. 


,

Verder heb ik deze maand opnieuw heel veel geluisterd naar het album Rumours van Fleetwood Mac. Ik heb dit ontdekt en grijs gedraaid in het voorjaar van 2012, een periode met veel veranderingen. Ik probeerde toen zwanger te worden en dat liep niet zo vlot, maar ik heb wel het gevoel dat ik er samen met Pieterjan sterker ben uitgekomen. Rumours doet mij terugdenken aan die periode en brengt heel wat emoties naar boven. I Don't Wanna Know en The Chain zijn trouwens mijn favorieten uit dat album.

Ten slotte nog een nummer dat ik herontdekt heb afgelopen maand: Free van Emeli Sande ft. Rudimental. Ik heb het altijd al supermooi gevonden, maar sinds kort staat het op mijn ipod, waardoor ik er vaak naar luisteren tijdens het lopen. Behalve de zin "I drink a little more than recommended" is de tekst van dit nummer echt 100% me:
Ooh c'est la vie
Maybe something's wrong with me
Ooh at least I am free 
I am free

Bovendien heeft het nummer een prachtige videoclip. Check it out, ik kreeg/krijg er echt kippenvel van, zo schoon.

Wat vinden jullie van mijn keuzes deze maand? Topsongs die ik toevallig uit het oog ben verloren? Just let me know!

Lots of love, Josie xo 

Clips: Youtube
Afbeelding: Pinterest

4 opmerkingen:

 1. Leuke lijst. Dat van Billie kende ik nog niet. Balthasar is inderdaad heel talentvol en goed, ik zag hen ooit als voorprogramma van Arsenal toen ze nog minder bekend waren, echt goed. Wat ik ook leuk vind momenteel is Christina and the queens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, Christine gaat nog veel potten breken denk ik! :-)

   Verwijderen
 2. Billie leerde 'k deze voormiddag kennen, blijkbaar de zus van één van onze raadsleden.
  Hier wordt Dotan kapot gedraaid :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ja, ze is van Blankenberge, jij werkt daar hé?
   Dotan hoor ik niet zo graag, maar ieder zijn smaak! :-)

   Verwijderen