maandag 16 maart 2015

Holiday Memories

Mijn skireis zit erop. Het was een week vol stralend weer (elke dag blakende zon, behalve de laatste dag hadden we sneeuw), goeie skipistes (ik heb veel vooruitgang geboekt!), gezonde berglucht (diep in- en uitademen op de top van een berg voor ik aan een piste begin: I love it) en vooral ook veel gezellige familiemomenten

Life as it should be during ski holidays, dus. Ik voel dat ik helemaal opgeladen ben voor het voorjaar, klaar om er morgen in te vliegen op mijn nieuwe job. Maar dat doe ik niet voor ik hier nog eens samen met jullie de mooiste momenten herbeleef...

Heel veel tijd kunnen spenderen met mijn mannen en genieten van de smiling faces van die twee (en van mezelf): veel meer moet dat eigenlijk niet zijn!


Pieterjan nam Emil af en toe eens mee in de rugzak op een korte blauwe (zeer vlakke) piste. Die kleine gangster schreeuwde natuurlijk de longen uit zijn lijf (je zag telkens de hoofden van de andere skiërs draaien), zo leuk vond hij het. Ik ben er dus 100% zeker van dat ik binnen een paar jaar niet alleen aan top speed voorbij geskied wordt door mijn vriend, maar ook door mijn zoon. And I'm sure I'm gonna love it :-)


Stralende zon in de vallei én hoog daarboven. Op meteorologisch vlak was dit de meest perfecte skireis ooit, want naast het weer was ook de sneeuwkwaliteit prima. Dat weet ik omdat ik bij slechte sneeuw doorgaans tientallen keren op mijn bek ga, en nu was dat maar één keer het geval. En het was dan nog omdat ik elegant over een bergje wilde skiën en ik mijn evenwicht verloor. Maar het was een zachte, elegante val :-)

In Vaujany worden de skiërs trouwens van 1250 naar 2800 meter gebracht in een gigantische télépherique waar wel 165 mensen in kunnen - "den bak" zoals wij hem noemen. Of voor Emil: de "buskraan", want hij ziet daar een bus in die bengelt aan een kraan. Enorm gefascineerd was hij door dit verschijnsel, zelfs in de auto op weg naar huis zat hij er nog over bezig! En ik ben er zeker van dat de hele crèche ondertussen ook al op de hoogte is van de buskraan te Vaujany.


De sneeuw en de bergen vond die kleine aap sowieso zeer intrigerend. Hij genoot ervan om mee te komen naar boven. En ik genoot ervan om hem tijdens die week elke dag te zien veranderen. Hij leert zo snel bij, zowel qua woordenschat (bv. "bonzoer/bonjour")  als qua manieren. Dat gebeurt niet enkel tijdens de vakantie natuurlijk, maar op zo'n momenten valt het wel keihard op dat hij nu helemaal geen baby meer is maar stilaan een big boy. Eéntje met heel veel attitude en flair, dat moet je hem wel nageven...


Veel gezellige familiemomenten, zowel tijdens het ontbijt, onze vaste (meestal langgerekte) lunchstop 's middags op de piste (zie foto), de après-ski en het avondeten. Ik ben heel dankbaar voor de vele lieve, bereidwillige babysits die zo goed voor Emil hebben gezorgd terwijl moeder en vader op de latten stonden :-)


Uiteraard heb ik ook zélf voor mijn zoon gezorgd - anders zou ik hem niet meenemen op vakantie natuurlijk. Ik heb 2 dagen niet geskied en telkens genoten van de quality time met hem. We gingen wandelen, zwemmen, fietsen en op die dagen gold de regel: "moeder zegt op alles ja". Feest :-)

Al dat spelen is natuurlijk ook vermoeiend, dus er kwam telkens ook een fikse middagdut aan te pas. Die benutte ik zeer goed, namelijk gezeten/gelegen op mijn stoel op het balkon van ons appartement in de zon. Ik genoot van de rust en kon heel goed doorlezen in mijn boek. Heerlijk! 


Want rusten en ontspannen, daar dient vakantie natuurlijk voor. Na al het skiën waren we soms een beetje uitgeteld en moesten we even bekomen in de zetel...


Vandaag, the day after, ben ik volop bezig met alle was en strijk. Ook Emils 2 konijntjes (zijn vaste knuffels waaraan hij enorm gehecht is) heb ik mee de machine in gedraaid want ze hebben werkelijk overal gelegen vorige week... Ik heb trouwens "ontdekt" dat hij die 2 een naam gegeven heeft: mama en papa. Superschattig, hij voert echte conversaties met hen, geeft ze eten, drinken, zoentjes,... Daar smelt mijn hart toch een beetje van :-)


Maar kijk, alle valiezen zijn nu uitgepakt en de was hangt te drogen. Terwijl ik dit schrijf draag ik een shortje en T-shirt en ik ben deze namiddag met de fiets om boodschappen geweest met mijn zonnebril op mijn snoet. Ik kan dus alleen maar besluiten met...

LAAT DE LENTE MAAR BEGINNEN!
Bye lovely holidays, hellooooo new job, welcome spring! Ik zie dat hier volledig zitten :-)

Jullie ook?

Lots of love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Zag er leuk uit, er even tussenuit met het gezinnetje!
  Die was achteraf is minder leuk ;-)
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach ja, die was, dat valt uiteindelijk ook wel mee. het voordeel is dat het bijna allemaal kleren zijn die niet moeten gestreken worden :-)
   xxx

   Verwijderen
 2. Zag er super leuk uit. Wij staan allebei niet op de latten, maar eens er een kroost is, ben ik wel van plan om dat te doen (jong geleerd, weet je wel).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ook maar geleerd op m'n 25ste. Mijn vriend skiet al heel zijn leven dus het was ergens wel een logische stap voor mij om het ook te leren, ik sport graag en ben graag buiten.
   Die kleintjes leren enorm snel en gemakkelijk, ze hebben geen schrik hé. Ik ben wel vaak bang om te vallen, maar het lukt wel!

   Verwijderen
 3. Oh, klinkt als een superleuk reisje!! Geweldige foto's en leuke herinneringen! <3

  BeantwoordenVerwijderen